samyFC Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 mialem na mysli materie niewielkich rozmiarow ktora potrafi zgromadzic duzy prąd na zasadzie dzialania kondesatora. Natomiast jesli chodzi o aku to fajne sa bardzo takie z baterii tel np z SE k700i sie wyciaga sam ten czysty aku litowo polimerowy i wazy to 10gram a ma 700mAh (3,6v). Styki sa zaklejone taka zolta folyjka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Natomiast jesli chodzi o aku to fajne sa bardzo takie z baterii tel np z SE k700i sie wyciaga sam ten czysty aku litowo polimerowy i wazy to 10gram a ma 700mAh (3,6v). Styki sa zaklejone taka zolta folyjka A ile prundu daje - prawie jak spawarka i jaki DOPALACZ z tego bydzie :rotfl: :crazy: :devil: Tylko uważaj bo w mig Ci może ten GOŁY motorek sfajczyć .... ps. jakoś w te 3 krzyżyki na karku ciężko uwierzyć - ja bym to co najmniej podzielił bez 3 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Sorry ale nie zdzierżyłem i przeniosłem do HP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 brutale............. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samyFC Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Natomiast jesli chodzi o aku to fajne sa bardzo takie z baterii tel np z SE k700i sie wyciaga sam ten czysty aku litowo polimerowy i wazy to 10gram a ma 700mAh (3,6v). Styki sa zaklejone taka zolta folyjka A ile prundu daje - prawie jak spawarka i jaki DOPALACZ z tego bydzie :rotfl: :crazy: :devil: Tylko uważaj bo w mig Ci może ten GOŁY motorek sfajczyć .... ps. jakoś w te 3 krzyżyki na karku ciężko uwierzyć - ja bym to co najmniej podzielił bez 3 ... trzeba te aku pomnozyc x 3 = 30gram i 2100mAh, a czy sie bedzie cos palilo to sie zobaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 samyFC, proszę cię nie rób wstydu temu miastu :] Skontaktuj się ze mną na PW, to sie umówimy i coś cię wymyśli w kierunku twoich problemów, bo jakoś nie kojarzę ciebie z kręgu modelarskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Przy okazji się okaże, ile kolega naprawdę ma lat :wink: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samyFC Opublikowano 21 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 dopalacz zrobiony. pelny sukces. Mozna to zademonstrowac na filmiku? uklad zrobiony na jednym przekazniku, starcza jedna bateria 700mAh 3,6v a kopa ma sporego. Moge wrzucic schemat polaczen. Po podlaczeniu dopalacza silnik dostaje innego dzwieku i energia sie jakos wyrownuje miedzy aku podstawowego zasilania a aku-dopalacz. Calosc dodatkowej instalacji to 10gram aku i ze 3 gramy przekaznika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Dawaj filmik, jestem ciekaw jak działa ten twój wynalazek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Wszyscy są ciekawi więc prosimy bardzo o filmik i schematy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samyFC Opublikowano 21 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 troche sie zeszlo bo tak jest urzadzony swiat, w sieci cos sie musialo przerabiac a jak sie niechce czekac to trzeba zaplacic film i schemat. przekaznik ma polaczone podwojnie swoje wyjscia. napiecie sterujace dochodzi do przekaznika tymi drucikami tam gdzie jest dioda (nie musi byc). W chwili pokazu aku jedne jak i drugie maja okolo 70% naladowania. Film 6mega http://vimeo.com/10325558 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Jałowo - działa Ale postaw go na koła i pojeździj chwile :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samyFC Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 na kolach to on juz zrobil z 20km, ale bez dopalacza, z dopalaczem bede jezdzil za jakies kilka dni, trzeba nalozyc karoserie, kilka poprawek, ulepszen zostalo, w tej chwili cale podwozie jest zmontowane na gotowo i wywazone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba.K Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Mam pytanko, mógłbyś podać jaki użyłeś przekaźnik, bo przygotowuje swoje autko na sezon i montuje taki, ale mam złe przekaźniki (mój tata jest elektronikiem więc wiem) Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 z dopalaczem bede jezdzil za jakies kilka dni,Kilka dni minęło, więc jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Mam pytanko, mógłbyś podać jaki użyłeś przekaźnik, bo przygotowuje swoje autko na sezon i montuje taki, ale mam złe przekaźniki (mój tata jest elektronikiem więc wiem) Z góry dzięki A nie lepiej zapytać taty który jest elektronikiem co wiesz jaki zastosować przekaźnik :devil: i sądzę ( a nawet jestem pewien ) że informację pozyskasz i szybciej i będzie ona pewniejsza ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samyFC Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 wszystko dobrze. jezdzilem z zalozona karoseria, chociaz niebylo jeszcze zalozonych drzwi i klap. na jalowym biegu robi wrazenie dopalacz i na asfalcie z karoseria tez spore wrazenie. Trudno ocenic predkosc, ale jesli bez dopalacza 40km to z dopalaczem 50km bylo. Jest to model 1:18 ale ma idealnie ustawiona geometrie kol i naped tylko na tyl oraz powiekszone kola z orginalnych 36mm do 43mm tyl, przod nieco mniejsze, wiec pedzi dosyc ostro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.