Wojtass_nt Opublikowano 23 Marca 2010 Opublikowano 23 Marca 2010 Witam. Poszukuję planów szybowca S-1 Swift. Interesuje mnie dokładnie kształt i profile skrzydeł. Wczoraj stałem się właścicielem laminatowego kadłuba Swifta (ponoć pod rozpiętość 1.7m), zamówiłem już chowane podwozie i hamulce, zostało tylko zacząć robić skrzydła. Jeżeli ktoś byłby w posiadaniu takich planów i chciałby się nimi podzielić to z góry dziękuję.
kuba r. Opublikowano 23 Marca 2010 Opublikowano 23 Marca 2010 A czy to nie jest kadłub z Krosna? Mam takiego samego, tylko dodatkowo kupiłem wycięte rdzenie skrzydeł i stateczników. Producent wysłał mi rzuty w .JPG i .CRD. Daj maila to Ci podeśle. Ja planuję go zrobić electro, szkoda strasznie go ciąć, ale mam zamiar nim latać koło domu i być niezależnym od wiatru i holu.
Wojtass_nt Opublikowano 23 Marca 2010 Autor Opublikowano 23 Marca 2010 Nie wiem właśnie skąd to jest kadłub. Jeszcze do mnie nie dotarł. W środku widziałem tylko paski z rowingu węglowego- może to coś wyjaśni? Z wiatrem u mnie nie ma problemu. Z holem też nie powinno być- Kuba ma Sukhoja to mnie pociągnie Myślałem raczej o zrobieniu szybowca bardziej reprezentacyjnego do latania "w święta" niż katowanie dzień w dzień Od tego są modele z EPP mail na PW.
kuba r. Opublikowano 23 Marca 2010 Opublikowano 23 Marca 2010 Kuba ma Sukhoja to mnie pociągnieale do tego potrzebny jest Kuba ja chce sobie wieczorem wyjść przed dom i pokręcić akrobacje. U mnie wiatru też nie brakuje i gór, ale czasem ma się 30minut czasu, na górę się nie opłaca, przed dom owszem :twisted: jeśli to ten od rapiera to od Przemka Guni prawdopodobnie, bo mój wygląda tak samo rysunki poszły.
Wojtass_nt Opublikowano 23 Marca 2010 Autor Opublikowano 23 Marca 2010 Tak to ten od Rapiera. Zarówno sylwetka FOXa jak i Swifta jest tak piękna że jak widzę wszelkie próby elektryfikacji tych modeli to mnie żołądek boli Dzięki za rysunki. edit: Może masz jeszcze jakieś fajne zdjęcia jak zrobić pewne mocowanie skrzydeł w takim szybowcu?
kuba r. Opublikowano 23 Marca 2010 Opublikowano 23 Marca 2010 jak widzę wszelkie próby elektryfikacji tych modeli to mnie żołądek bolimnie też :twisted: ale cóż, wygoda akurat tutaj jest dla mnie ważniejsza. ja zrobię bagnet z rurki węglowej, a do lotu klasycznie na taśmie chyba, że jakąś gumkę wewnątrz kadłuba ściągającą skrzydła.
Wojtass_nt Opublikowano 23 Marca 2010 Autor Opublikowano 23 Marca 2010 chyba, że jakąś gumkę wewnątrz kadłuba ściągającą skrzydła. Albo sprężynki?
Wojtass_nt Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Chcesz dalej te plany? Już mam od Kuby.r
team_badboy Opublikowano 27 Czerwca 2012 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Witam panowie macie namiary do pana co wykonuje kadłuby S-1 Swift z Krosna,a podeslijcie mi plany ,skrzydła itp pozdr
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.