szirokez Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Kręcone z powietrza zwykłym aparatem kompaktowym samsung s500 http://www.youtube.com/watch?v=5Lf2vXSYvzM http://www.youtube.com/watch?v=8CAal_tpKzk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Masz jakieś zdjęcia tym aparatem z powietrza? A jak go zamocowałeś (może fotkę?), mam podobny aparat i zastanawiam się jak go do juniora zamontować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szirokez Opublikowano 27 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Zdjęć nie robiłem tylko filmy. Aparat montowałem na kadłubie gdy widok miał być na skrzyło lub na skrzydle gdy widok do przodu, w obydwu przypadkach plastikowymi krawatami, na skrzydle to kłopot bo ogromny opór powietrza i duże opadanie. Na kadłubie lepiej bo mam przekrój prostokątny i aparat stabilnie stoi i opór mały. zastanawiam się jak go do juniora zamontować Zakładam ze mówisz o laminatowej makiecie SZD-51 Junior czyli kadłub o przekroju okrągłym, prawdopodobnie trzeba by wymyślić coś w rodzaju podstawy pod aparat przymocowanej do kadłuba oczywiście w pobliżu środka ciężkości żeby nie zepsuć znacząco wyważenia. Troche roboty z tym by było, nie wiem czy nie lepiej zakupić małej kamerki, teraz pełno tego na allegro np. taka i nawet nie głupie parametry mają, lekkie, małe, idealne do modelarskich zastosowań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Mój junior jest firmy graupner i jest z pianki. Już mam plan w głowie jak uchwyt sobie zrobić ale oglądam jeszcze jak inni zrobili. Zależy mi na robieniu zdjęć a nie filmów, więc aparat będzie latał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.