HubertFab Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Witam. Mam problem z moim odbiornikiem. Latając na odległości ponad 100m od siebie model zaczyna wariować, ster wysokości chodzi nieustannie itp. Mam wymienioną antenę bo skosiłem śmigłem, ale z oryginalną tak samo było. Jaki przewód najlepiej nadaje się na antenę do odbiornika? A może problem tkwi w zasilaniu Zebry 4 ? 2S LIPO Pozdrawiam Hubert. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 A może problem tkwi w zasilaniu Zebry 4 ? 2S LIPO A jakie było wcześniej zasilanie Zebry ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Zebra podobno właśnie taki zasięg ma. Kup porządne radio i odbiornik to zasięg wzrośnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubertFab Opublikowano 27 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Nie nie nie. Moja aparatura, jak testowałem w zimie miała ponad 300m zasięgu ze złożoną anteną w radiu. A jak rozłożyłem antenę zasięg wzrósł jeszcze więcej. Zasilanie zebry: Był w zestawie koszyk na 6 baterii AA. Czyli na 9V przy bateriach 1,5V. Teraz mam 8,4V przy naładowanym w pełni akku. Myślałem o zastosowaniu 3S ale raczej tego nie wytrzyma radio. Kup porządne radio i odbiornik to zasięg wzrośnieJak mi dasz $$$ to kupię jeszcze dziś. :devil: Z racji tego, że nie pracuję nie mam kasy... :? A można zastosować w odbiorniku przewód 1mm miedziany? Taki głośnikowy w miękkiej obudowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romsonic Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Miałem w swoim czasie dwa odbiorniki zebra 105.Jeden działał dobrze i daleko przez 1,5 roku i działał by dalej,tylko wymieniłem na lepszy,a drugi,nowy od początku miał problemy z zasięgiem.Zakłócało zwłaszcza przy podchodzeniu do lądowania,blisko ziemi.Poszedł pod młotek[stalowy nie handlowy].Więc możesz mieć wadliwy egzemplarz.Sprawdź z drugim odbiornikiem aby wykluczyć wadę nadajnika. Pozdrawiam.Roman. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Witam Jakiś czas temu latałem Easy Glider'em Electric z aparaturą Zebra Pro 4FM. Nie było jakichkolwiek problemów z lataniem i zasięgiem. Dwa razy udało mi się EG wyciągnąć w termice prawie do granic widoczności modelu. Szukałbym przyczyny w odbiorniku. Tak jak napisano wcześniej, sprawdź z innym odbiornikiem, ostatecznie zakup Hitec HFS-05 MS 35 MHz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubertFab Opublikowano 29 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Dziękuję ale na zakup mnie nie stać. A jak bym miał już kupować to kupił bym sobie w HC aparaturę HobbyKing. Ale nie potrzeba bo problem rozwiązałem nowym przewodem antenowym odbiornika. Zastosowałem 1mm miedziany przewód o długości jak w oryginale. Polecam ta modyfikację! Mam jeszcze jedno bardzo ważne pytanie. :roll: Jakie maksymalne napięcie można przyłożyć do tej zebry (radia)??? 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 1 mm? Chyba trochę przesadziłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.