instruktor Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Wczoraj Tomkiem (Chiboogi) z lekka znużeni ponad godzinnym lotem naszych motoszybowców wzięliśmy się za latanie "Wicherkowatym " A ponieważ model jest jeden a nas dwóch to polataliśmy na zmianę.Odbywało się to nastepująco Model na wysokosci ok 30 m ,wyłączony nadajnik a następnie włączony drugi i przejęcie sterów.Model na jednym pakiecie może latać ok 9 min.,oczywiście silnik 3F samoróbka i 8 kanów 1050. Wróciliśmy "niedolatani " do modelarni .Dziś powtórka z rozrywki ale dołącza trzeci latacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 hehe, dobry pomysl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 moze bedziecie bilety sprzedwac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Zaraz, zaraz, bo nie jarzę... :? Lataliście jednym Wicherkiem, a aparatury były dwie włączane/wyłączane na przemian na tym samym kanale? :shock: Jeżeli tak, to chyba wam się nudzi albo mało wam mocnych wrażen Jaki odbiornik w modelu? Coś z fail-safe? Czy nie byłoby bezpieczniej wyłączać pierwszą aparaturę PO włączeniu drugiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 A nie lepiej już było sobie podawac jeden nadajnik :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dali Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Witam. Powiem,że dziś było trzech pilotów i jeden kret. :wink: Oto biedny Wicherek. Cała ekipa. Piloci w akcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiboogi Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Witam Wlasnie ze nie byloby lepiej podawac aparature gdyz ja latam w mode 1 a instruktor w mode 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Oto biedny Wicherek. Śmigło się wygeło temu Wicherku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 A ja mam pytanko. Na pierwszej fotce-ten zielony Wicherek ma pomaranczowe smigielko. Gdzie mozna takie kupic,czy to konstrukcja wlasna? :lol2: :evil: byles 3 sekundy szybszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Ładziak- nie możemy mieć włączone dwie aparatury naraz .ponieważ "buntują się".Obaj mamy scanery i one najpierw sprawdzają pasmo .ale odbiorni jest IPD .Ta trzecia to mój "stary dobry" Cocpit którego zadaptował sobie Bartek .Przed zachodem słońca jeszcze latałem ,sam z kibicem Waciem Smigiełko GWS 8x4 z www.modelarski.com A się "wygło "bo Dali miał za ciasną komórkę ,którą robił fotkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Fajne było by latanie w 3 w tym samym czasie, tym samym modelem - pierwszy obsluguje silnik, drugi lotki, a trzeci wysokość. Trudna sprawa... wymagało by to nie tylko dobrej wprawy w lataniu, ale też zgranego zespołu. Ciekawe czy jest takie coś możliwe do zrealizowania... Trzeba by ustawić tak nadajniki aby wysyłały informacje tylko na jeden kanał, nie przeszkadzając pozostałym (każdy nadajnik obsługiwał by inny kanał.. oczywiście). Ewentualnie można by użyć 3 odbiorników działających na różnych częstotliwościach . To by dopiero dostarczało emocji :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 W taki model dośc trudno zmieścić jeszcze dwa odbiorniki ! + dwa pakiety zasilające je Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Ze 2-3 lata temu takiego eksperymentu dokonalo dwoch czolowych pilotow akrobacyjnych Chip Hyde i Jason Shulman. Byl to ponad 2m model sylwetkowy, dwukadlubowy napedzany dwoma silnikami. Z tego co wiem, kazdy z modelarzy sterowal swoim silnikiem, swoja lotka, swoja polowka wysokosci i swoim kierunkiem. Polowa modelu przez aitronics, a polowa przez futabe. Jest gdzies w internecie kilka zdjec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addriano Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 A się "wygło "bo Dali miał za ciasną komórkę ,którą robił fotkę A juz sie miałem pytać czy daliście Darkowi wolne ze go niema na fotkach Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dali Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Hej Adrian. Ktoś lata ktoś robi fotki. No właśnie nie dali polatać :wink: Zapamiętam. Se sam polatam moim Wicherkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Darek - wszyscy trzymamy Cię za słowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keram Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Dać mu model Dać mu model Dać mu……… :rotfl:....szanse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 A ja mam pytanko.Na pierwszej fotce-ten zielony Wicherek ma pomaranczowe smigielko. Gdzie mozna takie kupic,czy to konstrukcja wlasna? :lol2: :evil: byles 3 sekundy szybszy To mi wyglada naq aparacik ktory nie ma prawdziwego' progressive scan' tylko bierze jakies szalony interlace w stylu linie parzyste/nieparzyste/podzielne przez dzien tygodnia a potem usrednia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Fajne było by latanie w 3 w tym samym czasie, (...) Trzeba by ustawić tak nadajniki aby wysyłały informacje tylko na jeden kanał, nie przeszkadzając pozostałym To jest absolutnie niemozliwe. Wysylany jest zawsze sygnal sync i seria pozycji serw dla wszystkich kanalow. Mozna co najwyzej uzyc 3 odbiornikow, i to kazdy na innym kanale. Droga zabawa, ale robienie samemu odbiornika wyjszie drozej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.