jasiuuu Opublikowano 31 Marca 2010 Opublikowano 31 Marca 2010 Od jakiegos czasu latam t-rexem 450, ale niesamowicie przeszkadza mi pewna funkcja, ktorej nie moge wylaczyc. Gdy poruszam tym drazkiem(na obrazku zaznaczone, to o co mi chodzi ), to mi sie cala glowica porusza. Jak juz mowilem, cholernie przeszkadza mi to podczas latania i teraz pytanie do was :mrgreen: wie ktos, ktokolwiek, jak to wylaczyc? Z gory dzieki za pomoc.
Chomik Opublikowano 31 Marca 2010 Opublikowano 31 Marca 2010 Sam bawię się Optic'iem 6, ale na samolotoach ;D Ale z tego co wiem to to jest trymer 6 kanału i ??chyba-raczej?? nie da się tego wyłączyć ;D Ja po prostu nie tykam tych suwaków :devil: Powodzenia Pozdrawiam !! Chomik :faja:
Irek M Opublikowano 31 Marca 2010 Opublikowano 31 Marca 2010 Ten suwak to trymer skoku ogólnego w zawisie. Więc raczej chyba prawidłowo reaguje na niego głowica :?: :!: :jupi:
Ada- Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Jeśli tak Ci to przeszkadza przesuń ten trymer w jedną stronę i troche zmień krzywą skoku - wyjdzie na to samo a nie będzie Cie to denerwować.
Wojtek I Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Witaj. To nie jest sposób, nie denerwować się. Te czarne przełączniki po prawej i lewej stronie nadajnika to trymery skoku i obrotów w zawisie. Do regulacji helika należy ustawić je w pozycji środkowej i wyregulować model, a przed każdym lotem sprawdzaj czy są w pozycji środkowej. W zależności od temperatury wilgotności wiatru itp. minimalnie zmieniają się warunki zawisu, a wtedy korygujesz ustawienie krzywych tymi trymerami. Często się z nich korzysta.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.