jasiuuu Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Od jakiegos czasu latam t-rexem 450, ale niesamowicie przeszkadza mi pewna funkcja, ktorej nie moge wylaczyc. Gdy poruszam tym drazkiem(na obrazku zaznaczone, to o co mi chodzi ), to mi sie cala glowica porusza. Jak juz mowilem, cholernie przeszkadza mi to podczas latania i teraz pytanie do was :mrgreen: wie ktos, ktokolwiek, jak to wylaczyc? Z gory dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chomik Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Sam bawię się Optic'iem 6, ale na samolotoach ;D Ale z tego co wiem to to jest trymer 6 kanału i ??chyba-raczej?? nie da się tego wyłączyć ;D Ja po prostu nie tykam tych suwaków :devil: Powodzenia Pozdrawiam !! Chomik :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Ten suwak to trymer skoku ogólnego w zawisie. Więc raczej chyba prawidłowo reaguje na niego głowica :?: :!: :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ada- Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Jeśli tak Ci to przeszkadza przesuń ten trymer w jedną stronę i troche zmień krzywą skoku - wyjdzie na to samo a nie będzie Cie to denerwować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Witaj. To nie jest sposób, nie denerwować się. Te czarne przełączniki po prawej i lewej stronie nadajnika to trymery skoku i obrotów w zawisie. Do regulacji helika należy ustawić je w pozycji środkowej i wyregulować model, a przed każdym lotem sprawdzaj czy są w pozycji środkowej. W zależności od temperatury wilgotności wiatru itp. minimalnie zmieniają się warunki zawisu, a wtedy korygujesz ustawienie krzywych tymi trymerami. Często się z nich korzysta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.