Marcus Opublikowano 31 Marca 2010 Opublikowano 31 Marca 2010 Witam wszystkich, Chciałbym zapytać się Was, czy ktoś gra może w tą grę? Jest to mod do znanej może co niektórym Wolfenstein: Enemy Territory Ja gram w nią od kilku lat i bardzo mi się podoba. Może grafika nie taka jak w COD'zie itp, ale sądzę że warto się nią zainteresować. Kilka słów: TrueCombat: Elite (TC:E) jest FPS-em rozgrywającym się w czasach współczesnych. Jest to całkowita konwersja darmowego, znanego sieciowego FPS-a Wolfenstein: Enemy Territory. Znaczy to, że TC:E jest grą darmową, tworzoną przez graczy, dla graczy. W porównaniu do innych modów W:ET, TrueCombat: Elite całkowicie zmienia rozgrywkę, czas i miejsce działań. Do dyspozycji dostajemy współczesny arsenał, walczyć przyjdzie nam na zwartych mapach, głównie w stylu miejskim (choć są też mapy bardziej otwarte). Prędkość rozgrywki została w znacznym stopniu zmniejszona, nie ma tu miejsca na bunny hopy i sprinty przez całą mapę. Co nie znaczy, że całość jest nudna i powolna – zachowano tu realizm, bez utraty płynności gameplaya. Zapytasz: “Kolejna strzelanka ze złymi terrorystami i dobrymi anty-terrorystami. Dlaczego mam spróbować?” Dlatego, że nie musisz wydawać na nią ani grosza. Cechy gry: * Taktyczny FPS nastawiony na rozgrywkę drużynową * Realistyczne działanie broni * Celowanie z użyciem przyrządów celowniczych na broni (np. muszka, szczerbinka), a nie przy pomocy celownika na środku ekranu * Wyrafinowany system balistyczny pozwalający na realistyczną penetrację pociskiem obiektów * Tryb Objective: 1 życie, krótki czas trwania rundy, zadania do wykonania * Tryb Bodycount: w stylu team deathmatchu * Tryb Capture The Flag * Zbalansowane zestawy współczesnej broni dla drużyn (Beretta 92, Glock 19, Ump45, Mac-10, M4, Ak-47, i inne) * Bogata, szczegółowa grafika z teksturami w wysokiej rozdzielczości Wymagania sprzętowe * Miejsce na dysku: 750 MB (ET ~250 MB, TC:E ~450 MB) * Monitor, klawiatura, mysz Minimalne * Procesor 800 MHz * Pamięć RAM 320 MB * Karta graficzna 128 MB Zalecane * Procesor 1,5 GHz * Pamięć RAM 512 MB * Karta graficzna 128 MB Kilka screenów: Download: http://www.truecombat.pl/game/download Opis instalacji jest ładnie i myślę czytelnie opisany na www.truecombat.pl Serwery: Dla początkujących najlepsza są serwer typu BC (deadhmatch). osobiście mogę polecić m.in : *polski serwer AK-47.PL - IP:91.121.207.92:27960 *niemiecki serwer TCE MASSA - IP: 83.133.112.112:27961 Można skorzystać także z wyszukiwarki, lecz tam wyskoczy nam lista może 50 serwerów, aktywnych jest niestety zaledwie kilka. Dziękuję, ze przeczytaliście to i zapraszam do gry! :jupi:
Bartek L Opublikowano 31 Marca 2010 Opublikowano 31 Marca 2010 A co ciekawego jest w wodzeniu nosem za latającym modelem?
Vertigooo Opublikowano 31 Marca 2010 Opublikowano 31 Marca 2010 Ja tam wole tactical OPS lepsza wersja CS'a.
robraf Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 a ja wole CSS counter strike source fajnie sie strzela do ludzi :shock: zawsze biore antyterroryste zawsze marzyem by byc siperem ale jednak ide nie do wojska tylko na studia
jary14 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 ale jednak ide nie do wojska tylko na studia hehehe A ja jednak jestem fanem zwykłego CSa 1.6
Bartek L Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Modern Warfare 2 i tyle w tym temacie :mrgreen:
Marcus Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2010 CSS counter strike source bleee! Okropieństwo! TCE jest lepsze! 8) Modern Warfare 2 Mój komp jest za słaby do tej gry ale wczoraj grałem w to u kolegi... i przyznam że niczego sobie. Ale wymagania w porównaniu do tce ma wieeele wyższe. ;D Nie wiem dlaczego bardziej znany i lubiany jest CS, choć jest groszy do TCE. Chodzi o mapy? W TCE są także mapy z CS'a. Może kilka nowych skinów i tyle.
Blade Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Ja polecam Battlefield2 i Combat Arms Fajne sieciówki;)
rafalgruszka Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 witam A co ciekawego jest w wodzeniu nosem za latającym modelem?wolałbym jednak żeby mój syn wodził nosem za modelem niż strzelał do ludzi, nawet w grzepozdrawiam rafal
Bartek L Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 No pewnie, że wodzenie nosem za modelem pożyteczniejsze jest i fajniejsze :mrgreen: Ja po prostu nie nawidzę pytań w stylu: "co ci to strzelanie daje?, jaki sens ma strzelanie do ludzi?". Wydaje mi sie, że można je zaliczyć do tej samej kategorii co: jaki ma sens wodzenie nosem za modelem?. Jakby zarejestrował się na forum jakiś osobnik i zaczął pisać, że marnujemy czas siedząc nad tymi "samolocikami", zaczął męczyć o sens takiego "marnowania czasu" to idę o zakład, że w krótkim czasie 100% użytkowników miałoby go dość i w zdecydowanej większości optowaliby za zbanowaniem. Podobnie jest ze "strzelankami". A strzelanie do ludzi na ekranie komputera nie jest takie złe. Równie dobrze można oskarżyć np. Rambo o wszczepanie złych wzorców. Przyczyną złej opinii o takich grach jest istnienie kilku gości, którym taka forma rozrywki wypaliła dziurę w mózgu i doprowadziła np. do zabicia kogoś.
cyrax_ojz Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 ja grałem 6 lat w America's Army tez darmowa ale niestety nowa wersja wprowadzona jakiś czas temu ma ogromne wymagania i na słabszych kompach już się nie pogra
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.