Marcus Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Witam wszystkich, Chciałbym zapytać się Was, czy ktoś gra może w tą grę? Jest to mod do znanej może co niektórym Wolfenstein: Enemy Territory Ja gram w nią od kilku lat i bardzo mi się podoba. Może grafika nie taka jak w COD'zie itp, ale sądzę że warto się nią zainteresować. Kilka słów: TrueCombat: Elite (TC:E) jest FPS-em rozgrywającym się w czasach współczesnych. Jest to całkowita konwersja darmowego, znanego sieciowego FPS-a Wolfenstein: Enemy Territory. Znaczy to, że TC:E jest grą darmową, tworzoną przez graczy, dla graczy. W porównaniu do innych modów W:ET, TrueCombat: Elite całkowicie zmienia rozgrywkę, czas i miejsce działań. Do dyspozycji dostajemy współczesny arsenał, walczyć przyjdzie nam na zwartych mapach, głównie w stylu miejskim (choć są też mapy bardziej otwarte). Prędkość rozgrywki została w znacznym stopniu zmniejszona, nie ma tu miejsca na bunny hopy i sprinty przez całą mapę. Co nie znaczy, że całość jest nudna i powolna – zachowano tu realizm, bez utraty płynności gameplaya. Zapytasz: “Kolejna strzelanka ze złymi terrorystami i dobrymi anty-terrorystami. Dlaczego mam spróbować?” Dlatego, że nie musisz wydawać na nią ani grosza. Cechy gry: * Taktyczny FPS nastawiony na rozgrywkę drużynową * Realistyczne działanie broni * Celowanie z użyciem przyrządów celowniczych na broni (np. muszka, szczerbinka), a nie przy pomocy celownika na środku ekranu * Wyrafinowany system balistyczny pozwalający na realistyczną penetrację pociskiem obiektów * Tryb Objective: 1 życie, krótki czas trwania rundy, zadania do wykonania * Tryb Bodycount: w stylu team deathmatchu * Tryb Capture The Flag * Zbalansowane zestawy współczesnej broni dla drużyn (Beretta 92, Glock 19, Ump45, Mac-10, M4, Ak-47, i inne) * Bogata, szczegółowa grafika z teksturami w wysokiej rozdzielczości Wymagania sprzętowe * Miejsce na dysku: 750 MB (ET ~250 MB, TC:E ~450 MB) * Monitor, klawiatura, mysz Minimalne * Procesor 800 MHz * Pamięć RAM 320 MB * Karta graficzna 128 MB Zalecane * Procesor 1,5 GHz * Pamięć RAM 512 MB * Karta graficzna 128 MB Kilka screenów: Download: http://www.truecombat.pl/game/download Opis instalacji jest ładnie i myślę czytelnie opisany na www.truecombat.pl Serwery: Dla początkujących najlepsza są serwer typu BC (deadhmatch). osobiście mogę polecić m.in : *polski serwer AK-47.PL - IP:91.121.207.92:27960 *niemiecki serwer TCE MASSA - IP: 83.133.112.112:27961 Można skorzystać także z wyszukiwarki, lecz tam wyskoczy nam lista może 50 serwerów, aktywnych jest niestety zaledwie kilka. Dziękuję, ze przeczytaliście to i zapraszam do gry! :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Co ciekawego jest w strzelaniu do ludzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek L Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 A co ciekawego jest w wodzeniu nosem za latającym modelem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertigooo Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Ja tam wole tactical OPS lepsza wersja CS'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 a ja wole CSS counter strike source fajnie sie strzela do ludzi :shock: zawsze biore antyterroryste zawsze marzyem by byc siperem ale jednak ide nie do wojska tylko na studia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 ale jednak ide nie do wojska tylko na studia hehehe A ja jednak jestem fanem zwykłego CSa 1.6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek L Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Modern Warfare 2 i tyle w tym temacie :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 CSS counter strike source bleee! Okropieństwo! TCE jest lepsze! 8) Modern Warfare 2 Mój komp jest za słaby do tej gry ale wczoraj grałem w to u kolegi... i przyznam że niczego sobie. Ale wymagania w porównaniu do tce ma wieeele wyższe. ;D Nie wiem dlaczego bardziej znany i lubiany jest CS, choć jest groszy do TCE. Chodzi o mapy? W TCE są także mapy z CS'a. Może kilka nowych skinów i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Ja polecam Battlefield2 i Combat Arms Fajne sieciówki;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 witam A co ciekawego jest w wodzeniu nosem za latającym modelem?wolałbym jednak żeby mój syn wodził nosem za modelem niż strzelał do ludzi, nawet w grzepozdrawiam rafal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek L Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 No pewnie, że wodzenie nosem za modelem pożyteczniejsze jest i fajniejsze :mrgreen: Ja po prostu nie nawidzę pytań w stylu: "co ci to strzelanie daje?, jaki sens ma strzelanie do ludzi?". Wydaje mi sie, że można je zaliczyć do tej samej kategorii co: jaki ma sens wodzenie nosem za modelem?. Jakby zarejestrował się na forum jakiś osobnik i zaczął pisać, że marnujemy czas siedząc nad tymi "samolocikami", zaczął męczyć o sens takiego "marnowania czasu" to idę o zakład, że w krótkim czasie 100% użytkowników miałoby go dość i w zdecydowanej większości optowaliby za zbanowaniem. Podobnie jest ze "strzelankami". A strzelanie do ludzi na ekranie komputera nie jest takie złe. Równie dobrze można oskarżyć np. Rambo o wszczepanie złych wzorców. Przyczyną złej opinii o takich grach jest istnienie kilku gości, którym taka forma rozrywki wypaliła dziurę w mózgu i doprowadziła np. do zabicia kogoś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 ja grałem 6 lat w America's Army tez darmowa ale niestety nowa wersja wprowadzona jakiś czas temu ma ogromne wymagania i na słabszych kompach już się nie pogra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.