chabov Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Witajcie!! Dostałem w "spadku" po kuzynie samochód terenowy nikko. Jest naprawde czad. Obydwie osie skrętne, reduktory, napęd na 4 koła, wyciągarka... No ale jest na 27 Mhz, a chciałbym przerobić go na 35 Mhz. Jak to zrobić? W środku jest tylko płytka z której wychodzą kable... A ja chciałbym aby tam normalnie był odbiornik tak jakby samemu się zrobiło... Mam nadzieje że nie zakręciłem... Jak co to oczywiście mogę przesłać zdjęcia. Pozdrawiam i dziękuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 a po co chcesz to przerobić? złe to działa w tym aucie? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chabov Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 po pierwsze nadajnik pada już prawie całkowicie po drugie masakrycznie zbiera szumy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 chciałbym przerobić go na 35 Mhz.W żadnym wypadku 35 MHz! Jest to nie zgodne z prawem i po prostu niebezpieczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Najpierw sprawdź jakie częstotliwości są dozwolone w przypadku modeli lądowych. 35MHz jest zastrzeżoną częstotliwością dla modeli latających; tylko i wyłącznie. Po drugie sprawdź ile funkcji (kanałów) potrzebujesz. Aparatura 2 lub 4-ro kanałowa może nie będzie zbyt droga, ale 5-cio, czy 6-cio, może poważnie szarpnąć cię po kieszeni. Jesli dodatkowo są miksery, będziesz musiał nabyć aparaturę komputerową, a tu już koszty będą baaardzo duże. Po trzecie, jakie są serwa w tej zabawce. Chińczycy lubią konstruować ogromne serwomechanizmy ze zwykłych silników szczotkowych, które bez przeróbek nie dadzą się po prostu zastąpić zwykłym serwem. Po trzecie, zastanów się tylko czy warto. Koszt wyposazenie będzie dość znaczny. Może lepiej po prostu kupić inny gotowy, kompletny model, za 300-400zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.