olson Opublikowano 23 Maja 2007 Opublikowano 23 Maja 2007 Witam. Jako pierwszy mój post w dziale RC chciałbym przedstawić wam mój ostatnio zanabyty modelik. Jest to bardzo prosty akrobatek o konkstrukcji balsowej ze skrzydłem styro. Oklejony taśmą papierniczą. Silnik to MDS .18 4 serwa hiteca standardy. Jest to uważam idealna maszyn do nauki latania (nawet można rzec od podstaw...) jak i odświerzenia nawyków jak w moim przypadku. Jest to mały tester przed ropoczęciem sezonu z Christenem i Kataną :mrgreen: ... niestety żyletek ćwiczyć nie mogę bo ster kierunku jest baaaardzo słaby. Dzisiaj listonosz przyniósł śmigiełko APC... zobaczymy czy coś pomoże w porównaniu z tym zółtym... Pozdrawiam
GRZECHU I JURAS Opublikowano 23 Maja 2007 Opublikowano 23 Maja 2007 Olek, czy ten akrobacik to nie był czasem model Sławka z Witkowa, no przynajmniej tak mi się wydaje na jakieś 80%, ale pamiętam że silnik był zabudowany i tworzył jedność z kadłubem, a teraz to wygląda to jakoś NI JAK No szkoda...
Gość Addriano Opublikowano 24 Maja 2007 Opublikowano 24 Maja 2007 To i ja wtące swoje 3 grosze Na poczatek: Olek jak jeszcze raz przed lotem niesprawdzisz rewerów to sam cie okopie (potem Romek do mnie wydzwania czemu cie nie upilnowalem ). Modelik jest przedni mialem okazje go poogladać i ubrudzić sie olejem. Faktem jest ze po oblataniu zdało by sie jakąć sensowna owiewke uklecić . Jak by co to moze pomyslimy o jakimś kopycie ze styroduru jeśli bedziesz zainteresowany. A tak jeszcze do kroniki Ostatnie efekty rewersu na lotkach ku przestrodze potomnych Pozdrawiam
olson Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Opublikowano 24 Maja 2007 No Adrian wiesz co :oops: a myślałem że to będzie moja słodka tajemnica :rotfl: . A owiewka hmmm po co mam się męczyć jak lata ładnie dobrze miło i przyjemnie? Nie chce mi sie :rotfl: Grzechu i Juras... wygląda jak przez okno dzieki Adamowi który chciał w to wsadzić 6,5ccm... a teraz i tak lata ze starym silnikiem. TaK to model od Sławka...
Krychol RC Opublikowano 4 Czerwca 2007 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Czy mi sie zdaje czy ten model ma skłon w drugą stronę?????
piotr Opublikowano 4 Czerwca 2007 Opublikowano 4 Czerwca 2007 oj Krychol, Krychol, jak zwykle nie czytasz tylko patrzysz i piszesz
Tomek Opublikowano 4 Czerwca 2007 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Nie dość że w drugą stronę to jeszcze można nim dowolne manewrować. :wink: Taki nowy patent w modelarstwie kretowym :devil:
modelarzkobi Opublikowano 4 Czerwca 2007 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Patent dobry przynajmniej ma się pewność że przy następnym krecie wręga się już nie wyłamie :twisted: :wink:
olson Opublikowano 7 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2007 Nie dość że w drugą stronę to jeszcze można nim dowolne manewrować. :wink: Taki nowy patent w modelarstwie kretowym :devil: Jakby się postarać to myślę że można by nawet zrobić patent taki jaki ma V22 Osprey :mrgreen:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.