olson Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Witam. Jako pierwszy mój post w dziale RC chciałbym przedstawić wam mój ostatnio zanabyty modelik. Jest to bardzo prosty akrobatek o konkstrukcji balsowej ze skrzydłem styro. Oklejony taśmą papierniczą. Silnik to MDS .18 4 serwa hiteca standardy. Jest to uważam idealna maszyn do nauki latania (nawet można rzec od podstaw...) jak i odświerzenia nawyków jak w moim przypadku. Jest to mały tester przed ropoczęciem sezonu z Christenem i Kataną :mrgreen: ... niestety żyletek ćwiczyć nie mogę bo ster kierunku jest baaaardzo słaby. Dzisiaj listonosz przyniósł śmigiełko APC... zobaczymy czy coś pomoże w porównaniu z tym zółtym... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Olek, czy ten akrobacik to nie był czasem model Sławka z Witkowa, no przynajmniej tak mi się wydaje na jakieś 80%, ale pamiętam że silnik był zabudowany i tworzył jedność z kadłubem, a teraz to wygląda to jakoś NI JAK No szkoda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addriano Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 To i ja wtące swoje 3 grosze Na poczatek: Olek jak jeszcze raz przed lotem niesprawdzisz rewerów to sam cie okopie (potem Romek do mnie wydzwania czemu cie nie upilnowalem ). Modelik jest przedni mialem okazje go poogladać i ubrudzić sie olejem. Faktem jest ze po oblataniu zdało by sie jakąć sensowna owiewke uklecić . Jak by co to moze pomyslimy o jakimś kopycie ze styroduru jeśli bedziesz zainteresowany. A tak jeszcze do kroniki Ostatnie efekty rewersu na lotkach ku przestrodze potomnych Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olson Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 No Adrian wiesz co :oops: a myślałem że to będzie moja słodka tajemnica :rotfl: . A owiewka hmmm po co mam się męczyć jak lata ładnie dobrze miło i przyjemnie? Nie chce mi sie :rotfl: Grzechu i Juras... wygląda jak przez okno dzieki Adamowi który chciał w to wsadzić 6,5ccm... a teraz i tak lata ze starym silnikiem. TaK to model od Sławka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Czy mi sie zdaje czy ten model ma skłon w drugą stronę????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 oj Krychol, Krychol, jak zwykle nie czytasz tylko patrzysz i piszesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Nie dość że w drugą stronę to jeszcze można nim dowolne manewrować. :wink: Taki nowy patent w modelarstwie kretowym :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Patent dobry przynajmniej ma się pewność że przy następnym krecie wręga się już nie wyłamie :twisted: :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olson Opublikowano 7 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 Nie dość że w drugą stronę to jeszcze można nim dowolne manewrować. :wink: Taki nowy patent w modelarstwie kretowym :devil: Jakby się postarać to myślę że można by nawet zrobić patent taki jaki ma V22 Osprey :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.