Gość Anonymous Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Witam kolegów. Chciałem zapytać czy znacie niedrogie kamerki które są wstanie pracować na modelu spalinowym? Próbowałem z FCO2 ale wyszła porażka. Obraz od drgań mocno faluje i jest nieostry. Możecie coś doradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Latałem ze zwykłym gum cam 640x480. Jak to wygląda masz pod tym linkiem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Nooo całkiem całkiem. FCO2 się nie umywa. A miałeś to na modelu z silnikiem 4T? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Jeszcze nie ale nie będzie róznicy. 4t trzęsie ale na małych obrotach w dodatku na postoju. Znaczy nie robiłem w locie bo na postoju tak. Oczywiście drgania duże ale jak wspomniałem model stał na kołach i tylko dodawałem lub zdejmowałem "gaz". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Żeby odizolowac FCO od drgań, kup gąbeczke do mycia naczyń i przyklej ną na taśme dwustronną do modelu i do kamery. Powinno być znacznie lepiej. Wazne żeby gąbka była miekka bo wtedy najlepiej amortyzuje drgania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 taśma dwustronna się po pewnym czasie odklei. Lepiej użyj do tego UHU por Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Ja bym kamery klejem nie smarował :] EDIT: Rysunek podglądowy: to żółte to gąbka, szare to kamera, ten wycinek to część modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 A tu filmik z gum cam zamontowanej na modelu. Widać, że na niskich obrotach telepie nią bardziej niż na wyższych. Na wyższych nie udało się za długo potrzymać bo okazało się, że to końcówka paliwa w zbiorniku. http://img175.imageshack.us/img175/2821/rec0005.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Nie ma znaczenia czy to gumcam czy fco2. Obydwie kamery maja przetworniki CMOS ktore pływają przy duzych drganiach. Gąbki niezłym rozwiązaniem ale najlepsza jest mata tłumiąca. Ja akurat mate dostalem od znajomego wiec nie wiem gdzie kupic, na pewno stosuje sie je przy sprzecie hi-fi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.