Wiesiek Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Czy ktos lata na Weatronic 2,4 GHz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Nie wyglada bys mial wielu chetnych do dyskusji. Przegladales to: http://www.rcmf.co.uk/4um/index.php/topic,63098.0.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Nie wyglada bys mial wielu chetnych do dyskusji. Przegladales to: http://www.rcmf.co.uk/4um/index.php/topic,63098.0.html ? Szkoda,moze jednak ktos sie znajdzie .Leszek link pewnie ciekawy,tylko ze niestety nie znam angielskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Google translator - warto sie pomeczyc. Polski troche smieszny ale . . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Witam, koledzy pozwolę sobie odświeżyć trochę temat bo za kilka dni stanę się posiadaczem MC-19 właśnie z tym systemem Weatronic, i mam takie pytanie, jak sprawuje się ten system? Widzę Wiesiek już masz MC-19 z 2,4 GHz Weatronic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Witam Piotr gratuluje wyboru.Ja mam Weatronica od pazdziernika i jak narazie zadnych problemow, podobnie u znajomych modelarzy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Wiesiek, a rozpracowałeś telemetrie? czytałem że nawet jest tzw. czarna skrzynka, na stronie Weatronic widziałem że ma się pojawić vario . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Wiesiek, a rozpracowałeś telemetrie? czytałem że nawet jest tzw. czarna skrzynka, na stronie Weatronic widziałem że ma się pojawić vario . Piotr sciagnij sobie GigaControl ze strony WEA,wszystkie parametry lotu odczytasz z miniSD karty.To jest ta tzw. czarna skrzynka.Mozna tez w czasie rzeczywistym,raz z kolega zabralismy laptopa na lotnisko,dziala .Jest kilka nowosci WEA: nowe dbiorniki,GPS modul i vario na ktore czekam,narazie latam na pozyczonym wstech.Ciekawe sa tez nowe odbiorniki,a dokladniej ich wymiary,idealne do ciasnych kadlubow w szybowcach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Dzięki, właśnie sobie pobrałem, mam tylko nadzieję że ten Wetronic będzie się rozwijał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Dzięki, właśnie sobie pobrałem, mam tylko nadzieję że ten Wetronic będzie się rozwijał Jak na stosunkowo nowa firme to tempo maja nie najgorsze,a z tego co slyszalem na targach to bedzie wiecej i lepiej Ps:Nadajnik kupiles z modulem WEA czy osobno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Ps:Nadajnik kupiles z modulem WEA czy osobno? Nadajnik kupiłem w komplecie z zainstalowanym modułem i odbiornikiem, chciałem z 2,4GHz IFS ale akurat ich nie było, i padło na WEA :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Nadajnik kupiłem w komplecie z zainstalowanym modułem i odbiornikiem, chciałem z 2,4GHz IFS ale akurat ich nie było, i padło na WEA To bardzo dobrze padlo,bo moim zdaniem IFS wyginie jak dinosaury.Dzisiaj kiedy Graupner wspolpracuje z WEA kto kupi IFS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 To bardzo dobrze padlo,bo moim zdaniem IFS wyginie jak dinosaury.Dzisiaj kiedy Graupner wspolpracuje z WEA kto kupi IFS? No masz rację, np. w tym sklepie zniknęły aparatury z serii MC właśnie z IFS http://www.modellhobby.de Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Wiesiek - male sprostowanie - Weatronic to nie jest nowa firma. Istnieje na rynku modelarskim od wielu lat i zawsze o krok przed reszta swiata. Chlopaki dokladnie wiedza co modelarzom trzeba, tak jak kiedys Multiplex. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 14 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Wiesiek - male sprostowanie - Weatronic to nie jest nowa firma. Istnieje na rynku modelarskim od wielu lat i zawsze o krok przed reszta swiata. Firma istnieje od 6 lat,a dokladnie od pazdziernika 2004. Dla porownania Graupner w tym roku obchodzi 80 urodziny i tutaj mozna powiedziec ze istnieja na rynku modelarskim od wielu lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Dlatego napisalem od wielu lat ani od zawsze jak napisalbym o Graupnerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Wiesiek, mam takie pytanko, jaką masz modulacje ustawioną w nadajniku do tego WEA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 18 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 PPM-24 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Wiesiek - czy probowales zmierzyc/oszacowac opoznienie jakie ten system wprowadza? Rozne bajki czytalem na temat opoznien roznych systemow i korci mnie by zrobic ukladzik pomiarowy ale Weatronica w celach poznawczych kupowac chyba nie bede. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 19 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Wiesiek - czy probowales zmierzyc/oszacowac opoznienie jakie ten system wprowadza? Rozne bajki czytalem na temat opoznien roznych systemow i korci mnie by zrobic ukladzik pomiarowy ale Weatronica w celach poznawczych kupowac chyba nie bede. Nie nic takiego nie robilem,wymienilem w modelach na odbiorniki WEA i to wszystko.Zadnej roznicy nie zauwazylem.Nie moge tez porownac WEA z innymi systemami 2,4GHz, bo ich nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.