GOGO Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Jak w temecie jak dobrze dotrzeć silnik ASP FS61AR jakie paliwo jakie śmigło ile paliwa trzeba przepalić na ziemi itd. :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Teorii n/t docierania jest wiele; jedni wypalą 2-3l paliwa na ziemi inni tylko 3 - 4 zbiorniki. Ja i moi koledzy zaliczamy się do tej drugiej grupy. Swój docierałem na minimalnej il. nitro 5 czy 10 % nie pamiętam już. Zawsze uruchamiany był ze śmigłem APC 13x6. Dalsze docieranie to już w powietrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Fokker 3-4 zbiorniki ale jakiej pojemności są te zbiorniki i czy dodajesz rycynę i ile, w poprzednim poście są fotki uszkodzonego wału od takiego silnika,czy jest to częsty przypadek czy poprostu felerny egzemplarz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Tak, dodaję rycyny do paliwa by zwiekszyć zawartość oleju do 18%. Zbiorniki takie jak przewiduje instrukcja dla tej pojemności. Mój to chyba 250ml. Silni9k jak kazda rzacz może rozjechac się. Generalnie, więcej oleju, bogata mieszanka raczej małe i średnie obroty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.