Skocz do zawartości

os max 46 fx

freekamil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem nowy tłok z cylindrem do silnika 46 fx i bardzo mnie zdziwiło że po zamontowaniu jest "bardzo słaba kompresja". Silnik odpala lecz z roto bo od palca nie da rady gdyż nawet po zatkaniu wydechu paliwo nie dochodzi. W takim razie gdzie jest problem bo dziwne jest żeby nowy tłok z cylindrem były źle spasowane.

Opublikowano

Problem jest właśnie w pasowaniu zespołu tłok/cylinder. Sprawdz, czy nie ma rys i innych wad. Złóż reklamację.

Aha, sprawdz jeszcze szczelność połączenia z glowicą i świecy.

Opublikowano

tłok i cylinder niby bez rys ale tłok beaz większego oporu wchodzi w cylinder do samej góry więc pewnie źle spasowany, chyba będę składał reklamacje.

Opublikowano

skoro wchodzi luźno nawet od góry, to pewnie kontrola jakości coś przeoczyła. Nie ma co kombinować, żeby nie narazić sie na zarzut nieprawidłowej obsługi. Informuj nas o postępach przy procesie reklamacji. Powodzenia!

Opublikowano

A czy przypadkiem kupując nowy tłok z cylindrem nie trzeba ponownie dotrzeć silnik aby się nowe części spasowały?

To taka moja sugestia :wink:

Opublikowano

zestaw kupiłem na ebayu, pisałem do sprzedawcy o problemie na razie bez odpowiedzi, ale nie sądzę żeby mi się opłacało wysyłać tłok z cylindrem na drugi koniec świata zresztą poczekamy zobaczymy, będę informował o sprawie.

Opublikowano

jest to ABC, już tych 2 taktów trochę przerobiłem i po założeniu nowego zestawu bardzo lekko można obrócić śmigłem, więc problem raczej tkwi w źle spasowanym tłoku z cylindrem.

Opublikowano

Kiedyś Nelson wykonał krótką serię ABC do 46FX. Rzadka sprawa, na eBayu widziałem tylko raz i cena przewyższyła nowy silnik. Ale żywotność takiego zestawu kilkakrotnie przewyższa żywotność oryginalnego ABN; a możliwe, że i płukanie było nieco poprawione.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.