darek_op Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Kupiłem od jednego z naszych kolegów taką kamerkę . Ponieważ nie ma do niej żadnej instrukcji nie wiem jak zmienić w niej datę która jest widoczna podczas odtwarzania filmu. W tej chwili mam według niej 1 luty 2008 ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Może data synchronizuje się po podłączeniu do PC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_op Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Niestety nie. Po usunięciu wszystkiego z karty tworzy się folder DCIM z data utworzenia 1 luty 2008. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubertFab Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Ukryte pliki systemowe. Sprawdź czy ich nie ma na karcie. :rotfl: Jak są to edytuj i poszukaj daty, potem zmień na właściwą. Pozdrawiam Hubert. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Great little cameras for guys like me who are just starting to play with RC cams! Having trouble setting the date? I did the following: Perhaps owing to my Aussie date setting, the time.txt file copied to the camera was reading "Mon .7/.2 18:47:28". This won't work. I had to manually "time.txt" file on the camera so it read as follows: 2009/12/07 18:47:28 yyyy/mm/dd hh:mm:ss I hope this helps anyone having an issue. Happy landings! Komentarz jednego z użytkowników kamerki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Czyli tak jak w chewing gum camera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_op Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Rozumiem że plik ma sie nazywać time.text tylko w jakim folderze musi byc umieszczony. "Mon .7/.2 18:47:28". Taka ma być zawartośc tego pliku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukkow Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Plik umieszczasz bezpośrednio na karcie obok folderu DCIM. Format daty i godziny musi być tak jak podał strejla_u czyli: 2009/12/07 18:47:28 Gdyby to nie działało spróbuj jeszcze w takim formacie: [date] 2010/02/28 09:15:00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_op Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Dzięki za podpowiedzi, ale sprawdzę dopiero jutro ponieważ kamerka została w pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_op Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Wszystko zadziałało :rotfl: Bardzo dziękuje za pomoc punkciki poszły Podziekowania także dla sprzedawcy, kolegi agadoskat za szybką reakcje na zapytanie na PW. A teraz parę słów podsumowania i instrukcja postępowania. 1. Tworzymy plik tekstowy o nazwie tag.txt 2. W treści wpisujemy [date] 2010/02/28 09:15:00 3. Podłaczamy kamerke pod USB 4. Umieszczamy plik w katalogu głównym karty obok folderu DCIM 5. Odłączamy USB 6. Wyłączamy kamerke i po paru sekundach ponownie włączamy 7. Nagrywamy próbny filmik 8. Podłączamy pod USB 9. Jeżeli nasz plik tekstowy zniknął to znaczy że jest wszystko OK 10. Ogladamy filmik i cieszymy sie aktualna data i godziną :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akronaut Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Również dziękuję za pomoc, działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_op Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Wczoraj sprawdziłem czas nagrania. Okazuje sie że 2GB karta zapełniła sie po 25 minutach nagrania. Czy jest jakas możliwośc zmiany formatu nagrania, aby ten czas zwiększyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Jeśli zmniejszych format lub ilość klatek to pogorszysz jeszcze bardziej i tak bardzo słabą jakość filmów z tej kamerki. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nergal Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Instrukcja ma zastosowanie także do kamerki-breloczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moriq Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Podłączę się pod temat dotyczący tej kamerki, ktoś wie jak wyłączyć wyświetlanie daty i godziny by nie pojawiały się na filmiku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Najprawdopodobniej tak jak w Chewing Gum Camera - nie da się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Na RC Groups jest wątek o ustawianiu daty jak i o "wyłączaniu". Ma polegac na dopisaniu litery N na końcu daty. Niestety wątej jest sprzed roku i dotyczy poprzedniego modelu gum-cama - treść pliku w jednej linijce. Podobno im to działało. Mnie się nie udało w gumcamie 720x480. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Ooo! To może uda mi się wyłączyć ten głupi nadruk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moriq Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Spróbowałem, nie zadziałało u mnie. Ze spacją, bez spacji, tylko po dacie, tylko po godzinie... metoda nie działa, data i godzina jak były tak są dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Wszystko zadziałało :rotfl: Bardzo dziękuje za pomoc punkciki poszły Podziekowania także dla sprzedawcy, kolegi agadoskat za szybką reakcje na zapytanie na PW. A teraz parę słów podsumowania i instrukcja postępowania. 1. Tworzymy plik tekstowy o nazwie tag.txt 2. W treści wpisujemy [date] 2010/02/28 09:15:00 3. Podłaczamy kamerke pod USB 4. Umieszczamy plik w katalogu głównym karty obok folderu DCIM 5. Odłączamy USB 6. Wyłączamy kamerke i po paru sekundach ponownie włączamy 7. Nagrywamy próbny filmik 8. Podłączamy pod USB 9. Jeżeli nasz plik tekstowy zniknął to znaczy że jest wszystko OK 10. Ogladamy filmik i cieszymy sie aktualna data i godziną :rotfl: Dzięki :] EDIT: za każdym razem trzeba wsadzać ten plik chyba :/ Jak wsadziłem zniknął jak pisaliście i data się nagrała normalna. Wrzuciłem film na komputer wyłączyłem kamere, włączyłem nagrałem drugi film i data już jest stara :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.