Wojtass_nt Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Potrzebuję tłumacza do przetłumaczenia mi co jest napisane na owym znalezisku. Wiem już, że to płyta z nagrobka żydowskiego wykonana przez wytwórnię Wulkan z Bielska. Jeśli by ktoś mógł odczytać co jest napisane to byłbym wdzięczny. Później pozwolę zająć się miastu zgubą która nie wiadomo jakim cudem wylądowała na szczerym polu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Może z tego jakoś rozszyfrujesz? http://pl.wikipedia.org/wiki/Alfabet_hebrajski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1996 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Najprawdopodobniej źle ale mi wyszło, nie wiem gdzie stawiać odstępy :/ Starożytności nieme lssjigimelted niemebet starożytności nieme dalet daletpe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B. Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Najprawdopodobniej źle ale mi wyszło, nie wiem gdzie stawiać odstępy :/ Starożytności nieme lssjigimelted niemebet starożytności nieme dalet daletpe a, z której strony zaczynałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Przecież, z samych liter nikt, kto nie zna hebrajskiego, nic nie rozszyfruje. Co z tego, że będę znał jak się czyta daną literę - trzeba wiedzieć, co dany ciąg liter znaczy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek L Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 "Tu został pochowany dr Ernest Geissler". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Maciej1996, A sam nie widzisz, że Ci źle wyszło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 "Tu został pochowany dr Ernest Geissler". Kto Ci to przetłumaczył? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek L Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 http://forum.gazeta.pl/forum/w,18400,110824491,110845180,Re_Nagrobek_zydowski_prosze_o_tlumaczenie_.html Główka pracuje ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Niezły mega mózg z Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1996 Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Maciej1996, A sam nie widzisz, że Ci źle wyszło? Napisałem że najprawdopodobniej źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek L Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 No Wojtek a tak swoją drogą to na lotnisku jest podobno więcej takich nagrobków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Podobno? Skąd takie info? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.