Gość miszczu Opublikowano 1 Maja 2010 Opublikowano 1 Maja 2010 Witam 22-23.05 koło Grodkowa odbędą się zawody air-combat ACES WWII i WWI. Jako, że wielu zawodników startujących w spalinowym combacie lata także ESA padła propozycja aby przy okazji zawodów spaliny zorganizować ESA WWI i WWII. Wiadomo, że będzie to trudne w zorganizowaniu lecz stwierdziliśmy, że skoro Skidan proponuje swoją pomoc + mamy trochę doświadczenia w organizacji zawodów + dobry teren i dwa dni to czemu nie zrobić takiego wielkiego "pikniku air-combat". Pomysł jest realny ponieważ zazwyczaj zawody w spalinie(loty) udaje się nam rozegrać do ~16 więc w przypadku maja mamy jeszcze ~4 godzin na latanie + niedziela do ~14 żeby zawodnicy którzy może skusiliby się przyjechać na tak dużą imprezę aircombat z dalszych zakątków Polski mieli czas na w miarę spokojny powrót do domu. Taka duża impreza była by idealną promocją air-combatu. Co Wy na to?
Janek Opublikowano 1 Maja 2010 Opublikowano 1 Maja 2010 A może 1 dzień spalinówek a drugi ESY? Chłopaki trochę kwękają na dwudniówkę... Jak tam jest ze spaniem?
skidan Opublikowano 3 Maja 2010 Opublikowano 3 Maja 2010 Skidan proponuje swoją pomoc + ...Nie jestem sam i na pewno przyjadę jeszcze z kimś do pomocy, a jeśli dodatkowo będą zawody ESA to przyjedziemy większą ekipą. Wszystko zleży od Was, więc czekamy na wasze wypowiedzi w tym temacie jak również w temacie zawodów w Bolesławcu.
aimeiz Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 Hej. Też jestem za zrobieniem dwudniówki ale w formie: 1-dzień wwII i wwI 2 dzień esa obydwie kategorie, z zamiarem uczestnictwa w obydwóch. Dystans Wrocław - Warszawa spory i ekonomicznie było by obskoczyć wszystkie konkurencje za jednym wypadem. Zresztę rozwleczone zawody - 4 rundy, jeszcze półfinały są niestety brzemienne w straty a ja już nie nadążam z produkcją i remontami . To jak mogę się zapisać na tę ESĘ?
skidan Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 To jak mogę się zapisać na tę ESĘ? zapisy na esa ESA Bolesławiec :mrgreen: Gorąco zapraszam!!!
robraf Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 Dokładnie zapraszamy do Bolesławca. :mrgreen: :mrgreen: zaopatrzylem sie w paczke śmigieł jeszcze dojdą świezutkie pakieciki i będzie pogromca wstążek
meteor Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 jeszcze dojdą świezutkie pakieciki i będzie pogromca wstążek jak zawsze Fajnie że są zawody ale pewnie mnie nie będzie Żałuję że nie mam prawa jazdy..
Wodzu 7 Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 Meteor.Przyjedz pociągiem dzień wcześniej.Skidan deklarował się,że przygarnie pod swój dach wszystkie zbłąkane owieczki :mrgreen: .Pozdrawiam Wojtek.
Wodzu 7 Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 Witam.Powodem zorganizowania zawodów dwódniowych są odległości ,które trzeba pokonać aby wziąć udział w Bitwie o .......Pokonanie 300 czy 400 km.-ok.5-6 godzin,6-8 godzin zawody,5-6 godzin powrót.Panowie to nie żarty, w sumie daje 16-20 godzin.Tym bardziej,że dzięki sędziowaniu kolejek przez zawodników,którzy odbyli już lot w danej turze takie zawody ciężko nazwać relaksem,a raczej ciężką harówką.A przecież czasami trzeba coś jeszcze podkleić,czy zmienić przy modelu.Więc pytam się,gdzie tu czas na RELAKS ? Przecież nawet jak wrócicie po jednym tak bogatym we wrażenia dniu do domu ,to padniecie jak kawki i Wasza kobieta i tak nie będzie miała z Was pożytku.Ba powiem więcej nawet nadzoru pełnić nie dacie rady Very Happy .W Lipowej są naprawdę niezłe warunki.Na tym prywatnym lotnisku naszego bardzo dobrego kolegi z Grodkowa Jana Żywca będzie na nas czekać trawka przycięta jak na polu golfowym,siatka ochronna,duży namiot ze stołami i ławami,miejsce dla samochodów i namiotów a nawet Toj-Tojka.Jak komuś mało,lub nie lubi namiotu lub Toj-Tojki może zarezerwować nocleg w hotelu „Zameczek” 49-200 Grodków, Ul. Kasztanowa, za ok.90 zł/os. ze śniadaniem.Chcielibyśmy aby zawody były rozegrane w spokoju bez pośpiechu i nerwowego trzepotania nabiałem Laughingz wieczornym chmielowym grillem i nocnymi lotami Killera. Proszę Was zabierzcie głos na forum co sądzicie na ten temat i na pomysł połączenia spaliny ACES,I WŚ i ESA.Pozdrawiam Wojtek.
robraf Opublikowano 6 Maja 2010 Opublikowano 6 Maja 2010 Za dużo gratów do zabrania ? Model aparatura akumulatory kilka smigiel i klej ladowarka tez sie przyda ale na pewno jakas wolna sie znajdzie
Janek Opublikowano 6 Maja 2010 Opublikowano 6 Maja 2010 Jak ktoś chce może przyjechać w piątek i nocować - a w sobote tylko harować. Ja jestem za rozdziałem elektro / spalinowe, jak już zresztą pisałem i jak np. słusznie prawi Marcin Aimeiz. A poza tym..z definicji ... Aircombat nie ma nic wspólnego z RELAKSEM !
Gość miszczu Opublikowano 6 Maja 2010 Opublikowano 6 Maja 2010 Ja jestem za tym żeby jednego dnia zrobić WWII i WWI (bo przecież się da) a drugiego ESA WWII i WWI. Pozatym rozgrywanie po 4 rundy+finał to troche za dużo moim zdaniem. Zwróćmy uwage na to, że za 2 miesiące mamy mistrzostwa świata w Niemczech na które trzeba przygotować troche sprzętu.
meteor Opublikowano 6 Maja 2010 Opublikowano 6 Maja 2010 ? Model aparatura akumulatory kilka smigiel i klejPaliwo, akumlator żelowy, panel startowy, rozrusznik. Do tego jakieś narzędzia, nie wspominając już o ESA...
mariusz70 Opublikowano 6 Maja 2010 Opublikowano 6 Maja 2010 Jedno co mnie przekonuje to loty Kilera :devil:
wdowi Opublikowano 6 Maja 2010 Opublikowano 6 Maja 2010 Panowie decyzja zapadła na zawodach wWrocław Lipowa rozgrywamy wszystkie konkurencje aircombata : WWI , WWII i ESA Plan czasowy jest już podany ,w każdej konkurencji po trzy loty i finały zapisy przyjmowane są na wszystkie konkurencje ,pełne info na poście Olorina "Wowa" Zbyszek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.