LucasZET Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Ja mam pecha do modelarstwa chyba. W ciagu dwóch dni rozbiłem dwa samoloty :cry: no ale mniejsza z tym. Po podłączeniu regulatora do akumulatora zaczął się kopcić i został z niego węgielek. Wiec pozostaje mi tylko kupić nowy :cry: ale się zupełnie na tym nie znam. Chciałbym żeby nie był za drogi ale też "porządny". Zamieszczam sprzęt jaki posiadam więc prosze mi doradzić co kupić a przy okazji proszę mi wytłumaczyć na co patrzeć przy kupowaniu regulatora. PS: Czy jest możliwość zresetować wszystkie ustawienia w Sanwie VG6000 ? Akumulatory Litowo-Polimerowe po 11.1 V, 1800 mAh i 2200 mAh (na pomarańczowej napięcie nie jest napisane ale chyba tez 11.1V) Silniki EMAX CF2822 , a dwóch pozostałych nie wiem. http://img63.imageshack.us/img63/4636/zdjcie012t.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Czy jest możliwość zresetować wszystkie ustawienia w Sanwie VG6000 ?Tak powinno się dać .Trzeba wejść w menu serwisowe aparatury . :wink: Albo prościej przestawić na drugi model . Co do regulatora na tym silniku latałem na http://www.gamahobby.com/x_C_I__P_5517396;5510001.html :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Przepustowość prądowa [A/60s] 16 Czyli regulator na 20 lub 25A będzie odpowiedni. Poszukaj takowego firmy Tower Pro i będzie OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 http://www.abcrc.pl/p/6/600/esc_20a_-_regulator-regulatory_esc.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LucasZET Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Czy ten regulator podany przez Danielstol bedzie odpowiedni do wszystkich trzech silników ? o co chodzi z tymi wielkosciami pradu ? Czym więcej tym lepiej ? O co chodzi z wielkosciami [A/60s] 16 ? Janosik72 - link niestety nie dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 kliknij baner na gorze strony Abc i poszukaj w regulatorach 20 A wystarczy Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LucasZET Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Niestety ten link nie dziala nadal. Wiec jutro rano zamowie regualator. Tylko teraz znów nie wiem na który sie zdecydować - moge konkretna odpowiedz: RC Smart Brushless 30A - 45,00 zł HK-30A - 39,97 zł MAG-8 30A - 53,50 PLN Czy może jeszcze cos innego polecacie ale prosze o konkrety bo chce to miec juz a strona i tak nie dziala zeby sie doszkolic w sprawach regulatorow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Widzisz, regulator dobiera się do parametrów silnika (prąd ciągły i max), te dwa "dzwonki" mają pewnie podobne parametry (choć bez danych lub pomiarów ciężko to na pewno stwierdzić) natomiast ten trzeci będzie pewnie bardziej prądożerny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.