Skocz do zawartości

Prośba o doradzenie w wyborze regulatora

LucasZET

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam pecha do modelarstwa chyba. W ciagu dwóch dni rozbiłem dwa samoloty :cry: no ale mniejsza z tym. Po podłączeniu regulatora do akumulatora zaczął się kopcić i został z niego węgielek. Wiec pozostaje mi tylko kupić nowy :cry: ale się zupełnie na tym nie znam. Chciałbym żeby nie był za drogi ale też "porządny". Zamieszczam sprzęt jaki posiadam więc prosze mi doradzić co kupić a przy okazji proszę mi wytłumaczyć na co patrzeć przy kupowaniu regulatora.

PS: Czy jest możliwość zresetować wszystkie ustawienia w Sanwie VG6000 ?

Akumulatory Litowo-Polimerowe po 11.1 V, 1800 mAh i 2200 mAh (na pomarańczowej napięcie nie jest napisane ale chyba tez 11.1V)

Silniki EMAX CF2822 , a dwóch pozostałych nie wiem.

http://img63.imageshack.us/img63/4636/zdjcie012t.jpg

Opublikowano

Czy ten regulator podany przez Danielstol bedzie odpowiedni do wszystkich trzech silników ? o co chodzi z tymi wielkosciami pradu ? Czym więcej tym lepiej ? O co chodzi z wielkosciami [A/60s] 16 ?

Janosik72 - link niestety nie dziala

Opublikowano

Niestety ten link nie dziala nadal.

Wiec jutro rano zamowie regualator. Tylko teraz znów nie wiem na który sie zdecydować - moge konkretna odpowiedz:

RC Smart Brushless 30A - 45,00 zł

HK-30A - 39,97 zł

MAG-8 30A - 53,50 PLN

Czy może jeszcze cos innego polecacie ale prosze o konkrety bo chce to miec juz a strona i tak nie dziala zeby sie doszkolic w sprawach regulatorow.

Opublikowano

Widzisz, regulator dobiera się do parametrów silnika (prąd ciągły i max), te dwa "dzwonki" mają pewnie podobne parametry (choć bez danych lub pomiarów ciężko to na pewno stwierdzić) natomiast ten trzeci będzie pewnie bardziej prądożerny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.