ECO400 Opublikowano 8 Maja 2010 Opublikowano 8 Maja 2010 Witam. Mam tego laptopa http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/244219 i po formacie mam problem z nagraniem plików na płytę DVD. Po prosu system Windows XP napotyka jakiś problem i nie może nagrać plików na płytę. Podejrzewam że nie ma zainstalowanych jakiś sterowników ale rzecz w tym że nie wiem jakie to mają być sterowniki. Pozdrawiam.
adrian06adik Opublikowano 8 Maja 2010 Opublikowano 8 Maja 2010 sprawdź jakiej marki masz napęd i poszukaj na stronie producenta :wink:
karambolis8 Opublikowano 8 Maja 2010 Opublikowano 8 Maja 2010 Pokaż jaki to błąd. Sterowników na WinXP raczej nie trzeba instalować.
Mars_2000 Opublikowano 8 Maja 2010 Opublikowano 8 Maja 2010 Ja obstawiam jedną z dwóch możliwości: - albo konflikt sprzętu z konkretnymi płytami (sprawdź czy błędy się powtarzają przy użyciu płyt od kilku różnych producentów) - albo nie działające (lub ich brak) sterowniki ASPI (http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/aspi/aspi.php) . Spróbuj je przeinstalować.
ECO400 Opublikowano 8 Maja 2010 Autor Opublikowano 8 Maja 2010 Wygląda to tak: albo konflikt sprzętu z konkretnymi płytami (sprawdź czy błędy się powtarzają przy użyciu płyt od kilku różnych producentów)NIE, ze wszystkimi płytami jest taki problem.
Gość Kuba.K Opublikowano 8 Maja 2010 Opublikowano 8 Maja 2010 A nagrywałeś już pliki na płytę typu DVD ?? Spróbuj CD-R Edit. Ło matko chłopie.... tego się nie kopiuje!!!! Wypal to programem typu : Nero, Ashampoo Burning Studio itp. TAK SIĘ NIE DA!! :lol2:
Michau Opublikowano 8 Maja 2010 Opublikowano 8 Maja 2010 TAK SIĘ NIE DA!! :lol2:Da się da, to, że ty tak nie robiłeś nie oznacza od razu, że nie ma takiej możliwości.
ECO400 Opublikowano 8 Maja 2010 Autor Opublikowano 8 Maja 2010 Da się da, to, że ty tak nie robiłeś nie oznacza od razu, że nie ma takiej możliwości.właśnie :] przed formatem tak nagrywałem płyty i wszystko było OK. jakieś pomysły :?:
karambolis8 Opublikowano 8 Maja 2010 Opublikowano 8 Maja 2010 Da się. Ale polecam wypróbowanie programu. EDIT: sprawdź w menedżerze urządzeń czy nie masz gdzieś wykrzyknika.
Mars_2000 Opublikowano 8 Maja 2010 Opublikowano 8 Maja 2010 A spróbuj wypalić przy pomocy jakiegoś programu (a nie bezpośrednio Windą). Polecam darmowy CDBurnerXP.
ECO400 Opublikowano 9 Maja 2010 Autor Opublikowano 9 Maja 2010 Dziękuję Marcin. Ten program który poleciłeś załatwił sprawę
Bartek L Opublikowano 10 Maja 2010 Opublikowano 10 Maja 2010 Ewentualnie jakby ktoś miał taki problem i żaden program nie pomagał to polecam przemyć spirytusem oczko lasera.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.