ECO400 Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 Witam. Mam tego laptopa http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/244219 i po formacie mam problem z nagraniem plików na płytę DVD. Po prosu system Windows XP napotyka jakiś problem i nie może nagrać plików na płytę. Podejrzewam że nie ma zainstalowanych jakiś sterowników ale rzecz w tym że nie wiem jakie to mają być sterowniki. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian06adik Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 sprawdź jakiej marki masz napęd i poszukaj na stronie producenta :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 Pokaż jaki to błąd. Sterowników na WinXP raczej nie trzeba instalować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian06adik Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 w sumie... zrób printscreena błędu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mars_2000 Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 Ja obstawiam jedną z dwóch możliwości: - albo konflikt sprzętu z konkretnymi płytami (sprawdź czy błędy się powtarzają przy użyciu płyt od kilku różnych producentów) - albo nie działające (lub ich brak) sterowniki ASPI (http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/aspi/aspi.php) . Spróbuj je przeinstalować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECO400 Posted May 8, 2010 Author Share Posted May 8, 2010 Wygląda to tak: albo konflikt sprzętu z konkretnymi płytami (sprawdź czy błędy się powtarzają przy użyciu płyt od kilku różnych producentów)NIE, ze wszystkimi płytami jest taki problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kuba.K Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 A nagrywałeś już pliki na płytę typu DVD ?? Spróbuj CD-R Edit. Ło matko chłopie.... tego się nie kopiuje!!!! Wypal to programem typu : Nero, Ashampoo Burning Studio itp. TAK SIĘ NIE DA!! :lol2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michau Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 TAK SIĘ NIE DA!! :lol2:Da się da, to, że ty tak nie robiłeś nie oznacza od razu, że nie ma takiej możliwości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECO400 Posted May 8, 2010 Author Share Posted May 8, 2010 Da się da, to, że ty tak nie robiłeś nie oznacza od razu, że nie ma takiej możliwości.właśnie :] przed formatem tak nagrywałem płyty i wszystko było OK. jakieś pomysły :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 Da się. Ale polecam wypróbowanie programu. EDIT: sprawdź w menedżerze urządzeń czy nie masz gdzieś wykrzyknika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mars_2000 Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 A spróbuj wypalić przy pomocy jakiegoś programu (a nie bezpośrednio Windą). Polecam darmowy CDBurnerXP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECO400 Posted May 9, 2010 Author Share Posted May 9, 2010 Dziękuję Marcin. Ten program który poleciłeś załatwił sprawę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mars_2000 Posted May 9, 2010 Share Posted May 9, 2010 To się cieszę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek L Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 Ewentualnie jakby ktoś miał taki problem i żaden program nie pomagał to polecam przemyć spirytusem oczko lasera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.