KRUUP Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Witam. Wziąłem sie za dolutowanie końcówek do regulatora Tower Pro MAG8 70A. Zawsze lutuje na kolory przewodów czarny - czerwony + I tak to zrobiłem W tedy dopiero spojrzałem na naklejkę a tam przy czarnym + przy czerwonym -. Ktoś mi wyjaśni o co chodzi?? Ps. Prosze o szybką odpowiedź, nie wyłączam lutownicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Zobacz jaka jest polaryzacja kondensatora na wejściu. Możliwe że pomylili kolory kabli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 16 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Zobacz jaka jest polaryzacja kondensatora na wejściu. Możliwe że pomylili kolory kabli. Wiesz co mało widać bo wszystko jest w koszulce termokurczliwej a nie chciałbym jej rozcinać. Jest jakiś inny sposób żeby to sprawdzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Ja sugerował bym się tym: http://www.perfecthobby.pl/kategorie.html?cat_id=238 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 21 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Rozciąłem koszulke. na naklejce jest pomylony + z - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Wojtas - i przylutowałbyś MP JET 1,8mm do 60/70A regulatora ? - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Wojtas - i przylutowałbyś MP JET 1,8mm do 60/70A regulatora ? - Jurek Słucham? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Hmmm, raczej czytaj co polecasz... - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekr Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Jerzy Markiton, kolego, ale pytanie w poście dotyczyło, gdzie "+", gdzie "-" , w podanym linku jest zdjęcie, gdzie widać, gdzie jest "+" i "-" i pewnie Wojtkowi chodziło o to zdjęcie, bo co innego wnosiłby ten link do odpowiedzi na pytanie. Jeśli ktoś stosuje regulator 70A to pewnie nie jest to jego pierwszy regulator i złączki ma już gotowe, skoro chce je przylutować, a twoja uwago jest słuszna, tylko w innym trybie, nie jako uwaga do Wojtka, tyko uwaga do opisu, inaczej to jest czepianie się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekr Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 W tzw międzyczasie wysłałem e maila do perfecthobby z informacją o błędach w opisie, następnego dnia wszystko zostało poprawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Kolego Tomekr - a jeśli zdjęcie przedstawia taki sam regulator, z tak samo błędnie wydrukowaną naklejką ? A jeśli pomylą w fabryce kolory przewodów ? Sens mojej wypowiedzi był taki: jeśli na stronie widzisz ewidentne bzdury i fizyczną niemożliwością jest sprawdzenie wszystkich pozostałych zawartych tam informacji - to nie polecaj strony do sugerowania się zawartą tam informacją. Jeśli jest to czepianie się - przepraszam ! - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.