Jump to content

Mag8 70A, gdzie plus, a gdzie minus zasilania??

KRUUP

Recommended Posts

Witam.

Wziąłem sie za dolutowanie końcówek do regulatora Tower Pro MAG8 70A.

Zawsze lutuje na kolory przewodów czarny - czerwony + I tak to zrobiłem

W tedy dopiero spojrzałem na naklejkę a tam przy czarnym + przy czerwonym -.

Ktoś mi wyjaśni o co chodzi??

Ps. Prosze o szybką odpowiedź, nie wyłączam lutownicy :D

Zobacz jaka jest polaryzacja kondensatora na wejściu. Możliwe że pomylili kolory kabli.

Wiesz co mało widać bo wszystko jest w koszulce termokurczliwej a nie chciałbym jej rozcinać. Jest jakiś inny sposób żeby to sprawdzić?

• 2 weeks later...
Jerzy Markiton, kolego, ale pytanie w poście dotyczyło, gdzie "+", gdzie "-" , w podanym linku jest zdjęcie, gdzie widać, gdzie jest "+" i "-" i pewnie Wojtkowi chodziło o to zdjęcie, bo co innego wnosiłby ten link do odpowiedzi na pytanie. Jeśli ktoś stosuje regulator 70A to pewnie nie jest to jego pierwszy regulator i złączki ma już gotowe, skoro chce je przylutować, a twoja uwago jest słuszna, tylko w innym trybie, nie jako uwaga do Wojtka, tyko uwaga do opisu, inaczej to jest czepianie się.

Guest Jerzy Markiton

Kolego Tomekr - a jeśli zdjęcie przedstawia taki sam regulator, z tak samo błędnie wydrukowaną naklejką ? A jeśli pomylą w fabryce kolory przewodów ?

Sens mojej wypowiedzi był taki: jeśli na stronie widzisz ewidentne bzdury i fizyczną niemożliwością jest sprawdzenie wszystkich pozostałych zawartych tam informacji - to nie polecaj strony do sugerowania się zawartą tam informacją. Jeśli jest to czepianie się - przepraszam !

- Jurek

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.