pawel66 Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 jaki silnik zastosować w ww modelu? z riku lub modelesklep.pl czy napęd z pipera http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=12402 sie nada czy jest zasłaby? a może nie trzeba szczotki zmieniać? model będzie 1 modelem kolegi ma się on pod moim okiem nauczyć latać :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 a może nie trzeba szczotki zmieniać? spróbujcie z silnikiem szczotkowym, kiedyś latałem i było ok, chociaż na dłuższą mete wymaga wymiany na 3F i LiPo :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 A czy przyczytałeś już bardzo treściwe tematy na forum, tego zagadnienia dotyczące? Bo wygląda mi na to, że nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 18 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 no to wklejam szczotkę tematy czytałem ale nie rozwiały one moich wątpliwości ile kv przy 3s musi mieć silnik żeby kręcić śmigłem w miejscu standardowego silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 jest na forum kilkanascie razy to napisane jaki silnik i jakie KV do dziela , znajdziesz w 5 minut :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 no to wklejam szczotkę tematy czytałem ale nie rozwiały one moich wątpliwości ile kv przy 3s musi mieć silnik żeby kręcić śmigłem w miejscu standardowego silnika? Poniżej opis zestawu tuningowego do Easy Stara ze strony http://www.multiplex-rc.de/ Silnik ma 2150 obr/min. The TUNING brushless power set for the EasyStar offers the advanced modeller a generous excess of power for simple aerobatics and flying in windy weather. Compared with the PERMAX 400/6V motor this very reasonably priced system gives you more than twice the power, capable of whisking your model up to a considerable altitude in just a few seconds. The set includes the matching LiPo battery. Current drain with 3S LiPo and supplied propeller: approx. 17 A Contents: 1 Himax A 2810-2150 brushless motor # 33 3043 1 MULTIcont BL-20 S-BEC speed controller # 7 2288 1 MPX 5.5” x 4.5” propeller # 73 3146 1 Propeller driver with spinner, for 2.3 mm Ø motor shafts, propeller bore 6 mm # 33 2300 1 Li-BATT eco 3/1-2000 (M6) # 15 7231 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.