Skocz do zawartości

Easy star 3f - propozycje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a może nie trzeba szczotki zmieniać?

spróbujcie z silnikiem szczotkowym, kiedyś latałem i było ok, chociaż na dłuższą mete wymaga wymiany na 3F i LiPo :wink:

Gość Anonymous
Opublikowano

A czy przyczytałeś już bardzo treściwe tematy na forum, tego zagadnienia dotyczące?

Bo wygląda mi na to, że nie...

Opublikowano

no to wklejam szczotkę

tematy czytałem ale nie rozwiały one moich wątpliwości

ile kv przy 3s musi mieć silnik żeby kręcić śmigłem w miejscu standardowego silnika?

Opublikowano

no to wklejam szczotkę

tematy czytałem ale nie rozwiały one moich wątpliwości

ile kv przy 3s musi mieć silnik żeby kręcić śmigłem w miejscu standardowego silnika?

Poniżej opis zestawu tuningowego do Easy Stara ze strony http://www.multiplex-rc.de/

Silnik ma 2150 obr/min.

The TUNING brushless power set for the EasyStar offers the advanced modeller a generous excess of power for simple aerobatics and flying in windy weather. Compared with the PERMAX 400/6V motor this very reasonably priced system gives you more than twice the power, capable of whisking your model up to a considerable altitude in just a few seconds. The set includes the matching LiPo battery.

Current drain with 3S LiPo and supplied propeller: approx. 17 A

Contents:

1 Himax A 2810-2150 brushless motor # 33 3043

1 MULTIcont BL-20 S-BEC speed controller # 7 2288

1 MPX 5.5” x 4.5” propeller # 73 3146

1 Propeller driver with spinner, for 2.3 mm Ø motor shafts, propeller bore 6 mm # 33 2300

1 Li-BATT eco 3/1-2000 (M6) # 15 7231

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.