pawel66 Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Ktoś dziś przejął mój model - na szczęście na ziemi i chce wiedzieć kto to żeby się dogadać co do kwarców aby nie postrącać modeli nawzajem :roll: serwa w modelu poruszały się "regularnie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 A gdzie latałeś? Modelarzy z 76 jest pewnie jeszcze kilku, sam mam takie kawarce ale nie latam akurat na tym kanale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Dla mnie to conajmniej dziwne, jak można właczać nadajnik nie wiedząc czy kanał jest wolny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Dla mnie to conajmniej dziwne, jak można właczać nadajnik nie wiedząc czy kanał jest wolny Kiedy miałem radio 35 MHz stosowałem pewien trick - no bo jak się nie ma skanera częstotliwości to trzeba stosować sztuczki Zamiast włączać nadajnik włączałem odbiornik i obserwowałem reakcję sterów i silnika. Nigdy nie złapałem żadnego obcego sygnału w związku z czym mogłem włączyć nadajnik na wysokim poziomie zaufania, że nikogo nie zakłócę. Teraz mam 2,4 ale nie latam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 gdy włączę model w domu to wszystkie serwa szaleją gdy na dworze czasami któreś szarpnie ale to chyba dlatego że odbiornik zbiera śmiecie :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Mozna właczać odbiornik bez nadajnika jeżeli odbiornik ma ipd w przypadku Mpx inaczej nie należy tak robić.U nas jest tablica i wywiesza sie swój nr kanału . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 U nas jest tablica i wywiesza sie swój nr kanałuale zakłócenia miałem latając koło domu a nie na lotnisku :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 No a czemu Ty się dziwisz??? Latasz pewnie prawie w centrum miasta. Zakłóceń może być cała masa.Wystarczy niech włączy nadajnik gdzieś "blisko",może nawet 1km od Ciebie i już masz zakłócenie.A ile jest takich lotników,o których nie wiemy ,że istnieją??Mają nakupionych różnych esky'jów i innych aparatur i latają w domach lamami czy innymi.Ja raz pojechałem do Świdnika na lotnisko chcąc polatać helikami. Lot elektrykiem odbył się bez niespodzianek ale jak wisiałem 3 kg spaliną i wtedy jak mi nie trzepnęło.Już więcej nie latam w Świdniku.Wystarczy niech ktoś włączy aparaturę gdzieś w domu czy bloku nawet kilometr ode mnie.Dlatego jedzie się na lotnisko,z dala od centrum,ustala się bądź wywiesza kanały i lata bez stresu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 kogutos, ja Ciebie doskonale rozumiem, tak powinna wyglądać procedura, i tak powinno się robić. Ale teraz wyobraź sobie Pawła wkładającego swoją 3 kg spalinę (czy nawet głupiego deprolota 400 gram) do bagażnika swojego samochodu i jadącego 10 km za miasto. No way, z racji wieku najwcześniej za 2 lata W takiej sytuacji nasuwa się jedna myśl - radia 2.4 są obecnie tak tanie że chyba warto odżałować parę złotych na nadajnik i teoretycznie latać bez stresu, a 35 sprzedać albo zostawić sobie do symulatora... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 dokładnie :mrgreen: pomyślę nad 2.4 turnigy ale najpierw muszę sprzedać obecna apkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.