tomson Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Witam Muszę się pochwalić, dzisiaj otrzymałem od @Motyla dwa niedokończone modele Pierwszy z nich to Dromader 1,6m pod spalinę Bardzo charakterystyczny samolot w swojej sylwetce Drugi to legendarny Wicherek 1,6m rozp. Wykonany leciutko z balsy przez co może uda się go oblecieć na mojej trójfazie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Podziękuj Bartkowi vel Ghandi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Tomson ten Wicherek coś z bardzo podobny jest do Dromadera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 To pewnie takie twórcze rozwinięcie koncepcji Wicherka. Guru Schier polecał coś takiego chyba w przedostatnim rozdziale "ABC miniaturowego lotnictwa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Tomson przyjedź na Zlot Wicherków przy okazji zrobisz opryski przeciwko kretom. Rozmnożyły się nadzwyczajnie jednego prawie dziś upolowałem VI OGÓLNOPOLSKI PIKNIK MODELARSKI 18-19 Sierpnia 2007 Lotnisko Wilcze Laski koło Szczecinka W sobotę konkurs Wicherków a po konkursie i w niedzielę będzie latało wszystko co tylko ludzie przywiozą . Dzisiaj rozmawiałem z Pietrkiem {organizatorem} termin aktualny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 3 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zdjęcie już poprawiłem Dziękuje Bartkowi vel Ghandi, o ile jest na forum Kiedy ten zlot Wicherków ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Ładne modele,Wicherka radziłbym troszkę pozmieniać.Dorób mu lotki,płaty na bagnety i zastrzały nie na gumki tylko przykręcane i bardzo mały wznios płata.Takim Wicherkiem można kręcić nawet fikołki.Ja zrobiłem już trzy Wicherki jednego bez lotek i dwa z lotkami.Tak wygląda mój Wicherek z lotkami bardzo dobrze latający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Fajna maszynka ale jedno małe ale. W tym konkursie w ocenie za lot max. ilości punktów To raczej Tiger byś nie dostał bo Wicherki generalnie nie robią fikołków {z małymi wyjątkami} Zresztą po 3 Wicherkach to doskonale wiesz jak to one orginalnie latają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicherek62 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 czym malowales tego wicherka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
throd Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 A jaki profil ma ten wicherek?? i jaki wznios?? Mam na mysli tego z lotkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shroom Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Nie powiem, robią wrażenie natomiast ja poszukuję jakiejś opinii i rady. Młodszy braciak za moment będzie miał urodziny, kończy 14 lat. czy myślicie że Mikro Helikopter PicooZ nadaje się dla takiego urwisa? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profesorek92 Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Nie powiem, robią wrażenie natomiast ja poszukuję jakiejś opinii i rady. Młodszy braciak za moment będzie miał urodziny, kończy 14 lat. czy myślicie że Mikro Helikopter PicooZ nadaje się dla takiego urwisa?pzdr Człowieku, z kąd tyś się urwał ?? Czemu tutaj pytasz ? Od tego jest odpowiedni dział. A jak już chcesz tutaj, to załóż nowy temat, a nie mieszasz Wicherka z chińszczyzną. Co do helikopterke - nie, nie kupuj. Nie warto. Nad tą zabawką nie ma wogóle kontroli, lata sama gdzie chce. Albo czasem nie lata, tylko kręci się bez ładu.... Zdecydowanie nie polecam tego czegoś. Jak chcesz helikopter dla brata - kup model Lama v3 - kosztyje 2 razy więcej, ale to najtańsze co można kupić... Poczytaj sobie może forum www.epheli.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 czym malowales tego wicherka? Ten wicherek nie jest malowany,tylko oklejany kolorową folią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 A jaki profil ma ten wicherek?? i jaki wznios?? Mam na mysli tego z lotkami Profil nie zmieniałem jest zgodny z planem,ale wznios tylko 1 stopień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
throd Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 ok dzieki. Wielkosc pow sterowych to juz widac mniej wiecej na zdieciach. A jeszcze jedno statecznik poziomy jest plaski czy ma profil? No i jaki to rozmiar wicherka i jaka poj silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Jest to Wicherek-25 z planów zamieszczonych w modelarzu 2003r. Statecznik poziomy ma profil symetryczny 10%. Napędzany jest silnikiem Webra 3,5cm3.ten silnik ma 35 lat i nadal jest w super stanie,model gotowy do lotu waży 2005g. Jeżeli potrzebujesz plany,podaj adres przesyłki na PW wyślę gratis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
throd Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Dzieki plany posiadam razem z ksiazka. Ale jak najbardziej doceniam chec pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.