MironRC Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 siemanko! dzisiaj przez przypadek kolega podesłał mi link takiego cuda, co o tym myślicie? ODBIORNIK SPEKTRUM
Ładziak Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 Myślę, że kopara mi opadła, że monopol producenta systemu 2,4 GHz został złamany... :shock: System złamany nie został, bo piszą, że korzystają z oryginalnych komponentów. Ciekawe, skąd je mają? Ktoś wie coś więcej? Do parkflyerów i halówek można wypróbować. Cena jest całkiem atrakcyjna. Z drugiej strony na Ebayu można kupić oryginalne AR6100E za 2x taką cenę, ale z bezpłatną wysyłką...
Andych Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 Z drugiej strony na Ebayu można kupić oryginalne AR6100E za 2x taką cenę, ale z bezpłatną wysyłką...Co prawda prawie dwa lata temu, testowałem te bezpłatne wysyłki, one są, ale nie do Polski, jak się dowiadują ile wyniesie przesyłka to szybko rezygnują z takiej transakcji. Później tylko kupę tłumaczenia miałem na e-bayu. Jedynie z HK przesyłki przychodzą bez problemu w opcji bezpłatnej dostawy. Niedawno w US kupowałem cos dla żony, gdzie przesyłka wyliczona z automatu miała wynosić około 15$, niestety jak się połapali to nie wysłali dopóki nie dopłaciłem kolejnych 15$, a następne aukcje miały już poprawiony kalkulator na 30$.Niestety wszyscy cierpimy przez cennik naszej poczty, którą chroni ciągle przedłużany monopol, a która w rozwoju zatrzymała się 30 lat temu.
buwi777 Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 Na dzień dzisiejszy i tę godzinę: stan -690 sztuk :crazy:
MironRC Opublikowano 27 Maja 2010 Autor Opublikowano 27 Maja 2010 kupiłem już 3x AR500 i AR6200 właśnie z bezpłatną przesyłką z Ebay- nie ma problemów :wink: na przesyłkę czekałem 2 tygodnie. Tak się zastanawiam czy się nie skusić na tego "orange'a" :shock: z HC, nie duża kasa a może akurat będzie służył. Na dzień dzisiejszy i tę godzinę: stan -690 sztuk bo to PREORDER Jurku :ble:
buwi777 Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 Na dzień dzisiejszy i tę godzinę: stan -690 sztuk bo to PREORDER Jurku :ble: Toż wiem i ilu chętnych :shock:
Ładziak Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 Z freeshipingiem mam doświadczenia podobne do MironaRC. Kupowałem odbiorniki w różnych sklepach w Stanach, a kolega w Chinach. Za każdym razem przychodziły szybko i bez problemu. Tak się zastanawiam czy się nie skusić na tego "orange'a" :shock: z HC, nie duża kasa a może akurat będzie służył.Kup, kup! Ktoś musi nadstawić :ass: i wypróbować ;-)Ofiaruję się do pomocy w teście zasięgu - mogę maszerować z nadajnikiem .
MironRC Opublikowano 27 Maja 2010 Autor Opublikowano 27 Maja 2010 Ofiaruję się do pomocy w teście zasięgu - mogę maszerować z nadajnikiem hahah :wink: ok to zamawie, zobaczymy co to będzie.
Andych Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 Dopiero teraz mi to wpadło w oczt. „Compatible with all Spektrum DSM and DSM2 transmitters.” Wskazuje to na odbiornik w standardzie DSM, a nie DSM2, odbiorniki w starym systemie były obsługiwane przez nadajniki w DSM2, ale nie odwrotnie. Do samochodów, łódek czy latania w koło komina powinny wystarczyć.
Ładziak Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 Na RcGroups jest temat poświęcony tym odbiornikom, tylko że w tej chwili forum jest w trakcie aktualizacji. Poczekajmy i sprawdźmy co tam napisali... :-)
cyrax_ojz Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 osobiśce wstrzymam się i poczekam na wyniki testu ale cena zachęca ostatnio odbiornik spektrum-a kupiłem po 33$
MironRC Opublikowano 27 Maja 2010 Autor Opublikowano 27 Maja 2010 ostatnio odbiornik spektrum-a kupiłem po 33$ tylko jaki? full range? :roll:
cyrax_ojz Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 tylko jaki? full range? :roll: AR6100E mam same małe samolociki więc park wystarcza a full i tak używam bez satelitki poczekam na opinię mam nadzieje ze będą sprawowały się równie dobrze co orginalne
Ładziak Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 RCGroups już ruszyło: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1246815&page=6 A tu ciekawe info od jednego z właścicieli HK: http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=15150470&postcount=45
f-150 Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 Miron jeżeli możesz zamów 2 szt dla mnie też.(szczegóły rozliczeń na PW).Mam dx 6 DSM ze spalonym odbiornikiem.Prawdopodobnie to odpowiednik AR 6000 a taki mi potrzebny.
cyrax_ojz Opublikowano 12 Czerwca 2010 Opublikowano 12 Czerwca 2010 kolejny tym razem z 2 antenami http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=12586&Product_Name=DSM/2_Compatible_Parkflyer_2.4Ghz_Receiver
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.