MironRC Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 siemanko! dzisiaj przez przypadek kolega podesłał mi link takiego cuda, co o tym myślicie? ODBIORNIK SPEKTRUM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Myślę, że kopara mi opadła, że monopol producenta systemu 2,4 GHz został złamany... :shock: System złamany nie został, bo piszą, że korzystają z oryginalnych komponentów. Ciekawe, skąd je mają? Ktoś wie coś więcej? Do parkflyerów i halówek można wypróbować. Cena jest całkiem atrakcyjna. Z drugiej strony na Ebayu można kupić oryginalne AR6100E za 2x taką cenę, ale z bezpłatną wysyłką... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Z drugiej strony na Ebayu można kupić oryginalne AR6100E za 2x taką cenę, ale z bezpłatną wysyłką...Co prawda prawie dwa lata temu, testowałem te bezpłatne wysyłki, one są, ale nie do Polski, jak się dowiadują ile wyniesie przesyłka to szybko rezygnują z takiej transakcji. Później tylko kupę tłumaczenia miałem na e-bayu. Jedynie z HK przesyłki przychodzą bez problemu w opcji bezpłatnej dostawy. Niedawno w US kupowałem cos dla żony, gdzie przesyłka wyliczona z automatu miała wynosić około 15$, niestety jak się połapali to nie wysłali dopóki nie dopłaciłem kolejnych 15$, a następne aukcje miały już poprawiony kalkulator na 30$.Niestety wszyscy cierpimy przez cennik naszej poczty, którą chroni ciągle przedłużany monopol, a która w rozwoju zatrzymała się 30 lat temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Na dzień dzisiejszy i tę godzinę: stan -690 sztuk :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 27 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 kupiłem już 3x AR500 i AR6200 właśnie z bezpłatną przesyłką z Ebay- nie ma problemów :wink: na przesyłkę czekałem 2 tygodnie. Tak się zastanawiam czy się nie skusić na tego "orange'a" :shock: z HC, nie duża kasa a może akurat będzie służył. Na dzień dzisiejszy i tę godzinę: stan -690 sztuk bo to PREORDER Jurku :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Na dzień dzisiejszy i tę godzinę: stan -690 sztuk bo to PREORDER Jurku :ble: Toż wiem i ilu chętnych :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Z freeshipingiem mam doświadczenia podobne do MironaRC. Kupowałem odbiorniki w różnych sklepach w Stanach, a kolega w Chinach. Za każdym razem przychodziły szybko i bez problemu. Tak się zastanawiam czy się nie skusić na tego "orange'a" :shock: z HC, nie duża kasa a może akurat będzie służył.Kup, kup! Ktoś musi nadstawić :ass: i wypróbować ;-)Ofiaruję się do pomocy w teście zasięgu - mogę maszerować z nadajnikiem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 27 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Ofiaruję się do pomocy w teście zasięgu - mogę maszerować z nadajnikiem hahah :wink: ok to zamawie, zobaczymy co to będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Dopiero teraz mi to wpadło w oczt. „Compatible with all Spektrum DSM and DSM2 transmitters.” Wskazuje to na odbiornik w standardzie DSM, a nie DSM2, odbiorniki w starym systemie były obsługiwane przez nadajniki w DSM2, ale nie odwrotnie. Do samochodów, łódek czy latania w koło komina powinny wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Na RcGroups jest temat poświęcony tym odbiornikom, tylko że w tej chwili forum jest w trakcie aktualizacji. Poczekajmy i sprawdźmy co tam napisali... :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 osobiśce wstrzymam się i poczekam na wyniki testu ale cena zachęca ostatnio odbiornik spektrum-a kupiłem po 33$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 27 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 ostatnio odbiornik spektrum-a kupiłem po 33$ tylko jaki? full range? :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 tylko jaki? full range? :roll: AR6100E mam same małe samolociki więc park wystarcza a full i tak używam bez satelitki poczekam na opinię mam nadzieje ze będą sprawowały się równie dobrze co orginalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 RCGroups już ruszyło: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1246815&page=6 A tu ciekawe info od jednego z właścicieli HK: http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=15150470&postcount=45 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Miron jeżeli możesz zamów 2 szt dla mnie też.(szczegóły rozliczeń na PW).Mam dx 6 DSM ze spalonym odbiornikiem.Prawdopodobnie to odpowiednik AR 6000 a taki mi potrzebny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 kolejny tym razem z 2 antenami http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=12586&Product_Name=DSM/2_Compatible_Parkflyer_2.4Ghz_Receiver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.