f-150 Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Multiplexa Cockpita MM albo SX Mam radę .Przygotuj pełną listę wszystkich dostępnych nadajników i firm lub zastanów się najpierw czego chcesz. Ja osobiście proponuję ci Futabę za 12 koła i wtedy na pewno nie będziesz miał problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubertFab Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 A może tak: Odpowiadając na pytanie z tematu: Chcesz mieć lepszej jakości sprzęt, ale mniej przyszłościowy kup : Hitec'a 4ch Chcesz mieć więcej kanałów (do obsługi aparatu foto, żyroskopu, świateł, klapy, hamulce, lotki na 2 serwach, itp) kup "niemarkowy" sprzęt 6ch. - Nie wiem co uznajesz za niemarkowe? Każda aparatura gdzieś została "ulepiona" i posiada nazwę firmy. Np: radia HK nie można uznać za niemarkowe jeśli wyprodukowało je HobbyKing. :twisted: Wszystko zależy od tego ile masz na to sztuk złota. :wink: Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acerek Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 no,tak HubertFab masz po części rację,ale wg mnie niemarkowe są te które nie mają wyrobionego zaufania wśród modelarzy,Hitec,Futaba,Sanwa,Graupner to są te najlepsze firmy,a ogólnie to z 600 zł mam. @edit,i czy rozbudowa Graupnera mc-14 jest trudna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halabala83 Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Szukaj mx16s . używki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=305389&sid=93d1efc36018178b8f7cf55f3dca04e6#305389 Co najmniej 2 sezony fajnego latania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikon Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Multiplexa Cockpita MM albo SX Mam radę .Przygotuj pełną listę wszystkich dostępnych nadajników i firm lub zastanów się najpierw czego chcesz. Ja osobiście proponuję ci Futabę za 12 koła i wtedy na pewno nie będziesz miał problemu. Tyle że mam doświadczenie z oboma cockpitami, znam też Optica. Cockpit MM będzie od Optica tańszy, Cockpit SX w porównywalnej cenie (mówię o rynku wtórnym) - a jako że z różnych powodów te Multiplexy uważam za lepszy sprzęt, dlatego zaproponowałem je jako alternatywę. Myślę że Futaba "za 12 koła" to nie jest sprzęt z tej półki i jako taki raczej nie będzie przez wątkotwórcę traktowana jako realna alternatywa. Widzisz różnicę? Pozdr., Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubertFab Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Lepiej Kupić 4 Kanałowego Hiteca czy coś niemarkowego 6 ch Turnigy 9X. Jeszcze nie widziałem posta, który by odradzał kupna tego radia. Odbiorniki w śmiesznej cenie 9$ (8 kanałów, jakieś Hitec'ki to 6ch po 250zł). Uzyskiwany zasięg (najgorszy przypadek 1,200 km, widziałem post gdzie ktoś uzyskał 2,000 km (z resztą i tak nie wykorzystasz nawet 1/2 zakresu bez sprzętu FPV)). Radio 2,4GHz, 8 kanałów za 60$ !! W Chinach koszt to : 60$ + 23$(wysyłka) = 83$ (+/- 290 PLN) Zostaje Ci 210 gram miejsca w paczce: np: 11 serw HXT900 wychodzą po niecałe 9zł! A TG9e możesz nabyć 14szt / po 7zł... Lub Pakiet do zasilania radia Rhino 2620 3S 1C - 15$ = +/- 52 PLN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acerek Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Dzięki wszystkim za pomoc,wybrałem Sanwe vg 6000,bo fundusze były troche mniejsze niż planowane,a na święta i tak dostane (będę chciał) ;D DX6,albo jakąś futabe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 wybrałem Sanwe vg 6000 bardzo dobry wybór. Porządny sprawdzony i solidny nadajnik. Mechanika drążków tej sanwy jest na poziomie jakiego chińczyki nie osiągną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acerek Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Mechanika drążków tej sanwy jest na poziomie jakiego chińczyki nie osiągną. czy to ironia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 No przecież napisałem że dobrze zrobiłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acerek Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 A,widocznie trochę źle zrozumiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Na razie zapomnij o innych, na tej Sanwie będziesz latał i latał... Dobry wybór :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.