marek rokowski Opublikowano 4 Czerwca 2010 Opublikowano 4 Czerwca 2010 no tak... zachciało mi się ftp... postanowiłem zbudować jakąś platforme:) nie cierpię kanciastych wycinanek więc... powstał projekt półmakiety o rozp 1.35m a tak szybuje - pospinany szpilkami hehehe http://picasaweb.google.pl/1marekR/U2#5478970862044562946 sdn- jak tylko dopupię rzadki CA... - czasem banalne rzeczy zatrymują prace nad modelem...
paniol2005 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Coś mi się zdaje że Cię zestrzelą-zbyt realistycznie się w powietrzu będzie prezentował.
gregoorr Opublikowano 5 Czerwca 2010 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Jak na konstrukcję pospinaną szpilkami, to lata dużo lepiej, niż niektóre konstrukcje skończone. Z ciekawością będę śledził temat, jestem ciekawy wersji finalnej.
rapier Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 NAped pchajacy z tego co wiem....Marku, udalo sie oblatac?
marek rokowski Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2010 chacha oj, nie tak prędko dzisiaj planuję wyciąć na laserku elementy pod montaż wyposażenia, wzmocnienia wewnątrz i mocowania skrzydeł no i jak to u mnie: "goły" nie poleci! więc i farba będzie musiała wyschnąć ale chciałbym się zmieścic z oblotem w tym tygodniu
marek rokowski Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2010 jesli bedzie dobrze rokował- czemu nie... można by wyciąć wersję pod turbinkę bo to mógłby być naprawdę ciekawy model do włóczenai się po niebie -ale nei ma wyposażenia a chwilowo musze ciąć wydatki planuję też wersję XL (1,80-2,00m -pod "duże" FPV napęd pchający, składane śmigło
ECO400 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 2 metry z EPP :?: Oj wiotkie to będzie... Ja mam model 1,5m i trzeba było nieźle węgla napakować do niego żeby był sztywny.
Sidey Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Jak ktoś ma niepotrzebny węgiel to nie ma problemu. Gorzej gdy węgla brak
Eryk Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 2 metry z EPP :?: Oj wiotkie to będzie... Ja mam model 1,5m i trzeba było nieźle węgla napakować do niego żeby był sztywny. kilka płaskowników węglowych załatwi sprawę sensownie umieszczone nie będą wcale dużo ważyły
rapier Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 nie takie rozpietosci z EPP sa robione. Czasem zalatwia sprawe wstawiona w srodek np rurka weglowa przyp[uscmy fi 8-10 a czasem zwykle 2 preciki 1,5mm jeden z jednej a drugi z drugiej strony
marek rokowski Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2010 no i powoli rośnie... jeśli jutro będzie pogoda to...
Pawel_W Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 2 metry z EPP :?: Oj wiotkie to będzie... Ja mam model 1,5m i trzeba było nieźle węgla napakować do niego żeby był sztywny. Ja mam 2 sztuki 1,3m wzmocnione TYLKO 2 prętami 2mm (skrzydło) i jest sztywne...
rapier Opublikowano 9 Czerwca 2010 Opublikowano 9 Czerwca 2010 a pogoda bedzie...wiec czekamy na film i zdjecia z oblotu
marek rokowski Opublikowano 9 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2010 no i poleciał! dzisiaj wstawiam tylko namiastkowy film i kilka zdjec głupawką - moze koncem tygodna uda mi sie wkleic cos wiecej... więcej: http://picasaweb.google.pl/1marekR/U2?feat=directlink wrażenia: sympatyczny rumak! po wyregulowaniu expo (dzięki Mirek) model trochę sie uspokoił bardzo oryginalnie rysuje się na niebie jestem... baaardzo zadowolony! film:
Wojtass_nt Opublikowano 9 Czerwca 2010 Opublikowano 9 Czerwca 2010 No super lata!! Ekspresowe tempo. Po szybkości budowy widać, że robisz modele na które masz niezłą zajawkę! Budujesz i latasz modelami które Ci się podobają, a nie jak niektórzy- bo takie są standardy. Pełen szacunek
diem Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Super modelik, w szczegolnosci napęd w :ass: dodaje mu uroku
Geralt Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Super robota Marku Czekam na większą wersję z turbinką, to dopiero będzie odlot :lol2:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.