marek rokowski Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 no tak... zachciało mi się ftp... postanowiłem zbudować jakąś platforme:) nie cierpię kanciastych wycinanek więc... powstał projekt półmakiety o rozp 1.35m a tak szybuje - pospinany szpilkami hehehe http://picasaweb.google.pl/1marekR/U2#5478970862044562946 sdn- jak tylko dopupię rzadki CA... - czasem banalne rzeczy zatrymują prace nad modelem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paniol2005 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Coś mi się zdaje że Cię zestrzelą-zbyt realistycznie się w powietrzu będzie prezentował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregoorr Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Jak na konstrukcję pospinaną szpilkami, to lata dużo lepiej, niż niektóre konstrukcje skończone. Z ciekawością będę śledził temat, jestem ciekawy wersji finalnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 no to jutro film z lotu z napedem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Napęd tunelowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 NAped pchajacy z tego co wiem....Marku, udalo sie oblatac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 chacha oj, nie tak prędko dzisiaj planuję wyciąć na laserku elementy pod montaż wyposażenia, wzmocnienia wewnątrz i mocowania skrzydeł no i jak to u mnie: "goły" nie poleci! więc i farba będzie musiała wyschnąć ale chciałbym się zmieścic z oblotem w tym tygodniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Planujesz jakieś zestawy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 jesli bedzie dobrze rokował- czemu nie... można by wyciąć wersję pod turbinkę bo to mógłby być naprawdę ciekawy model do włóczenai się po niebie -ale nei ma wyposażenia a chwilowo musze ciąć wydatki planuję też wersję XL (1,80-2,00m -pod "duże" FPV napęd pchający, składane śmigło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 2 metry z EPP :?: Oj wiotkie to będzie... Ja mam model 1,5m i trzeba było nieźle węgla napakować do niego żeby był sztywny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidey Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Jak ktoś ma niepotrzebny węgiel to nie ma problemu. Gorzej gdy węgla brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 2 metry z EPP :?: Oj wiotkie to będzie... Ja mam model 1,5m i trzeba było nieźle węgla napakować do niego żeby był sztywny. kilka płaskowników węglowych załatwi sprawę sensownie umieszczone nie będą wcale dużo ważyły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 nie takie rozpietosci z EPP sa robione. Czasem zalatwia sprawe wstawiona w srodek np rurka weglowa przyp[uscmy fi 8-10 a czasem zwykle 2 preciki 1,5mm jeden z jednej a drugi z drugiej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 no i powoli rośnie... jeśli jutro będzie pogoda to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 2 metry z EPP :?: Oj wiotkie to będzie... Ja mam model 1,5m i trzeba było nieźle węgla napakować do niego żeby był sztywny. Ja mam 2 sztuki 1,3m wzmocnione TYLKO 2 prętami 2mm (skrzydło) i jest sztywne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 a pogoda bedzie...wiec czekamy na film i zdjecia z oblotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 9 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 no i poleciał! dzisiaj wstawiam tylko namiastkowy film i kilka zdjec głupawką - moze koncem tygodna uda mi sie wkleic cos wiecej... więcej: http://picasaweb.google.pl/1marekR/U2?feat=directlink wrażenia: sympatyczny rumak! po wyregulowaniu expo (dzięki Mirek) model trochę sie uspokoił bardzo oryginalnie rysuje się na niebie jestem... baaardzo zadowolony! film: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 No super lata!! Ekspresowe tempo. Po szybkości budowy widać, że robisz modele na które masz niezłą zajawkę! Budujesz i latasz modelami które Ci się podobają, a nie jak niektórzy- bo takie są standardy. Pełen szacunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Super modelik, w szczegolnosci napęd w :ass: dodaje mu uroku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Super robota Marku Czekam na większą wersję z turbinką, to dopiero będzie odlot :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.