rapier Opublikowano 9 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 nie przesadzajmy... Zakladajac ze ten oto spit karmi sie tylko pakietem 11.1v 2200~2600mAh 3S1P Lipo, to temu powinien taki pakiecik styknac http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11256&Product_Name=Polyquest_XQ_5050mAh_3S_35C_Lipoly_ cana spokojna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 rapier nie to ze sie czepiam ale sam policz 4x 64dol =256dol x 3.2zl. =819.20zł.+ przesyłka 100zł. = 919.20zł. teraz tak Model 250dol + 50dol przesyłka = 300dol x 3.2 =920zl. Razem =1879,20zł. 4 lipole by pasowały , samolot liczyłem tylko bez lipoli, więc tak się głębiej zastanawiając nie wiem czy jest to sens. Eski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 9 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 ale jak Ty liczysz te lipole...Kto Ci kaze kupowac 4 pakiety?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 ale jak Ty liczysz te lipole...Kto Ci kaze kupowac 4 pakiety?????? Chyba nie chcesz kupować jednego lipola do myśliwca i po 10-15minutach wracać do domu z lotniska, bo Ci lipol padł ;] Ja uważam że 4 pakiety to trzeba mieć. Ale nie istotne zakończmy ten temat. Eski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Kto wykarmi to bateriami ?A kto napoi to paliwem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 9 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 zakladam ze ktos kto lata takim modelem ma tez i inny. kup 2 pakiety i spokojnie polatasz to us...anej smierci az Ci bokiem wyjdzie a jak juz rzeczywiscie pakiety oba beda do ladowania to polatasz czyms innym. Kurcze, nie przesadzajmy. Do niedawna, kilka lat wstecz byle pakiet 900mAh 2S kosztowal 120zl i ludzie latali i nie narzekali i mieli kilka pakietow a teraz, nie dosc ze tanie to jeszcze zle... Zauwaz ze ten pakiet ma ponad 5000mAh. 60 dolcow za pakiet taki do dla mnie dobra cena przy 35C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 nie przesadzajmy... Zakladajac ze ten oto spit Obrazek karmi sie tylko pakietem 11.1v 2200~2600mAh 3S1P Lipo, to temu powinien taki pakiecik styknac http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11256&Product_Name=Polyquest_XQ_5050mAh_3S_35C_Lipoly_ cana spokojna mam tego spita i opis lipo to raczej parodia dopiero z 2 pakietami 2200 3s można go wyważyć mój egzemplarz dopiero został prawie poprawnie ulotniony i nie zalecam pakietu mniejszego niż 4000 3s a propozycja w opisie regla 40A też dziwna bo ten silnik ma takie ssanie że 60A turnigy robi się ciepły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 4 pakiety non stop znaczą to, że model nudzi się 4x szybciej bo ile razy można latać w kółko w ciągu jednego dnia :roll: . Dla mnie przyjemnością jest czas który poświęcam na lotnisku na czekanie aż pakiet się naładuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Moim zdaniem najlepiej mieć dwa pakiety. Na jednym latasz a drugi ładujesz w tym samym czasie. Ograniczać nas może wtedy tylko pojemność akumulatora z którego będziemy zasilać ładowarkę :wink: No chyba że lotnisko pod nosem to można mieć 4 pakiety, polatać i wrócić do domu. Co innego jak się robi dwucyfrowe odległości na lotnisko aby polatać.... A z tego co kojarz to paczka do polski może mieć max 5,5kg. Model się pięknie zapowiada, ale co z tego, jak po gabarytach już widzę że paczka w tym limicie się nie zmieści. Przeliczając na kasę, to już wolę salinę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Przeliczając na kasę, to już wolę salinę Wolisz drożej? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Przeliczając na kasę, to już wolę salinę Wolisz drożej? :shock: Zawsze słyszałem że zwykła benzyna 95oktanowa wychodzi taniej jak Lipole takich pojemności. Eski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 A co to ma do rzeczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 A co to ma do rzeczy? To że zasugerowałeś że spalina wychodzi drożej Eski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 a ile zaplacisz za silnik? Tutaj zapewnie bedziesz mial wszystko w tej cenie..Zakladam tez ze i model kupisz gdzies taniej o takiej rozpietosci. JAk tak to daj mi znac gdzie w tej cenie kupie spaline takiej wielkosci ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 a ile zaplacisz za silnik? Tutaj zapewnie bedziesz mial wszystko w tej cenie..Zakladam tez ze i model kupisz gdzies taniej o takiej rozpietosci. JAk tak to daj mi znac gdzie w tej cenie kupie spaline takiej wielkosci ;P Rapier- Nie chce mi się znowu wyliczać ale zrobię to dla Ciebie. Silnik w cenie Twoich 2 Lipoli na których polatasz 8-10min. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10736&Product_Name=Turnigy_30cc_Gas_engine_w/_CDI_%28BlackEdition%29 Model o rozpiętości 1metr. 80cm. http://www.ef3m.pl/652,-b-mustang-p-51d-180cm-arf-b-.html Serwa do tego modelu możesz wybrać tańszy wariant 6szt.x 10dol. Całość wyjdzie taniej jak Twój mustang z HobbyKing. I jak kupisz 5litrów benzyny będziesz latał cały dzień a nie 8-10min. na połączonym pakiecie za 120dol. + przesyłka. To tyle co mam do powiedzenia. Eski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Jabłka vs. pomarańcze. To tyle co mam do powiedzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 I dasz serwa za 10$ do modelu 6kg, 1,8, 30cm?? Szybkiego! Cieszę się, że latasz na wyspach :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 pomijajac te nieszczesne serwa to Twoj model sam jest jest znacznie drozszy niz ten model bedzie razem z wyposazeniem ( bez pakietów ) do tego dasz 500zl za silnik , a paliwo bedziesz dostawal z free.? ;-) 5l to jakies 100zl no nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 5l to jakies 100zl no nie? kurde jak w tym kraju etylina kosztuje 20zeta za litr to wybacz ja jestem z marsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 sorka, jakos z rozpedu policzylem dla metanolu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.