Zdzichu Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Witam! Ostatnio natrafiłem na taką aparaturę http://abc-rc.pl/p/4/759/aparatura_rc_t6eap_6ch_24ghz_mode_1_-_lcd-aparatury.html Wygląda bardzo ciekawie i cena strasznie zachęcająca jak na 6 kanałów 2,4GHz z komputerem. Czy miał ktoś kontakt z tymi aparaturami, czy to po prostu jakiś słaby bubel.
ertman_176 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Myślę że Mirek wie co dobre i aparatura jest dobrej jakości ale osobiście na dzień dzisiejszy nic nie przebija jakość/cena Turnigy 9x która jest niedużo droższa.
koszkin Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 dołączam się do prośby o opinie ewentualnych użytkowników tej apki
dmz Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 jak ertman_176, turnigy jest jak narazie najatrakcyjniejsza / rozwojowa.
baxter12 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Opublikowano 9 Czerwca 2010 ale osobiście na dzień dzisiejszy nic nie przebija jakość/cena Przebije, przebije. Krajowa gwarancja u Mirka. W ogóle bym się nie zastanawiał, mając ograniczony budzet. czekaj potem w razie co miesiąc na sprzęt. A lato mija..
Janosik72 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Opublikowano 9 Czerwca 2010 a Mirek to od reki naprawia? czy wysyla radio zastepcze? :wink:
Zdzichu Opublikowano 12 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2010 Dziękuję za informację, teraz tylko aby zamknąć temat to jakaś recenzja użytkownika. Zgodzę się, że jest to konkurencyjna oferta, bo dostępna w Polskim sklepie od zaraz, idealne dla młodego adepta sztuki modelarskiej.
koszkin Opublikowano 12 Czerwca 2010 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Z tego co widać nikt nie testował tego radyjka... a szkoda
sq2ajo Opublikowano 10 Lipca 2010 Opublikowano 10 Lipca 2010 Wlasnie kupilem te radio u Mirka, jak je wytestuje to cos naskrobie na forum.
koszkin Opublikowano 10 Lipca 2010 Opublikowano 10 Lipca 2010 sq2ajo no no kolego czekamy bo zastanawiam się gorąco nad kupnem a widzę , że znowu jest dostępne w sklepie
sq2ajo Opublikowano 16 Lipca 2010 Opublikowano 16 Lipca 2010 Wreszcie dotarła przesyłka ze sklepu " www.abc-rc.pl " nowy nadajnik T6EAP 2.4GHz , system FHSS, modulacja PPM. Na pierwszy rzut oka całkiem ładne radio, plastik z którego wykonano obudowę wystarczająco dobry. Nasi chińscy przyjaciele mogli by się troszeczkę bardziej przyłożyć do jakości wyprasek obudowy ( staranniej ogradować przetryski). Jednak jak dla mnie wygląd jest dobry, radio podoba mi się. Jako czynny zawodowo elektronik nie mogłem się oprzeć pokusie odkręcenia czterech śrubek i zaglądnięcia do środka urządzenia. Wykonanie estetyczne nie odbiegające od innych nadajników, które miałem okazję oglądać ( oczywiście piszę o wnętrzu radia). Wykonane w klasie drugiej, typowej dla tego typu sprzętu. Dla wyjasnienia Klasa pierwsza to tanie chińskie zabawki -- ma działać a nie wyglądac. ( elementy krzywo polutowane w płytce itp ) Klasa druga -- to nasze telewizory ( większość) elementy poukładane ładnie i równo ( wiązki przewodów mogą biec w lekkim bezładzie lub nie pospinane) Klasa trzecia -- to perfekcja w karzdym calu, wszystko musi być idealne, urządzenie musi być bezawaryjne , przejżyste w srodku, nie ma prawa być żadnej ryski na obudowie. ( to sprzęt medyczny, moduły do RBS'ów, specjalistyczne urządzenia pomiarowe ) Skręcam z powrotem i przystępuję do testu dynamicznego. W zestawie jest odbiornik -- binduje się w ciągu kilku sekund. Po 11 godzinach od wylaczenia odbiornik nadal "pamieta" nadajnik, do ktorego zostal przypisany. Nadajnik dobrze "leży" w rękach a obsługa przyjemna, żadnych zacierań drążków i tym podobnych "rewelacji". Teraz przechodzimy do obsługi software'owej tegoż urządzenia. Po bardzo pobieżnym i szybkim przeczytaniu instrukcji ( co niewiele dało) okazuje się, że menu jest dość intuicyjne i łatwe do poruszania się po nim nawet dla początkującego modelarza. Dodatkowym atutem jest możliwość ściągnięcia ze strony sklepu www.abc-rc.pl" instrukcji w języku polskim jako plik .pdf . Sprawdzenie dynamiczne polegało na polataniu sobie w bliskiej odległości celem sprawdzenia trymerów, rewersów,expo i innych ustawień. Testów odległościowych jeszcze nie wykonywałem, jak takowe będą to podzielę się spostrzeżeniami. Jak na tę chwilę to ten nadajnik wraz z odbiornikiem za cenę 305 zł jest dobrym zakupem a do tego kupione w kraju, więc w razie czego nie będzie problemów z gwarancją. W tym momencie mogę polecić sklep, w którym kupiłem opisywaną aparaturę a i pan Mirek ( Leda_G ) jest obecny z nami na forum i myślę, że nie odmówi pomocy jeśli taka wystąpi. Jedyne co mnie nurtuje to czy będa dostępne tanie odbiorniki 2.4GHz FHSS.
koszkin Opublikowano 17 Lipca 2010 Opublikowano 17 Lipca 2010 No no dzięki za małe wypracowanko, czekam jeszcze na test odległości... i chyba dam sobie spokój z Turnigy i kupię to cudo (na początek powinno wystarczyć)
Janosik72 Opublikowano 17 Lipca 2010 Opublikowano 17 Lipca 2010 a dlaczego odpuszczasz Turnigy ? Wyjdzie Cie taniej ? Turnigy to dobry nadajnik z duzymi mozliwosciami za smieszne pieniadze Jan
sq2ajo Opublikowano 17 Lipca 2010 Opublikowano 17 Lipca 2010 Dodatkowy argument przemawiajacy za kupnem T6EAP to ...... Hihi, jego cena to miesieczny koszt papierosow a wiec jest pretekst do rzucenia palenia na rzecz nowego radia. Oczywiscie jezeli ktos pali a chcialby zerwac z nalogiem, ja wlasnie probuje. A do skarbonki swoja droga zbierac na radio wersji "Full wypas" .
koszkin Opublikowano 17 Lipca 2010 Opublikowano 17 Lipca 2010 Szczerze, to z tego co się dowiadywałem Turnigy to zaawansowane Radio, a ja jestem zupełnie zielony. Więc te wszystkie funkcje mi są nim nie potrzebne. Chce na początek coś prostego z przyzwoitym zasięgiem. Druga kwestia już mało ważna to to, że odstrasza mnie wygląd tego radia (jak aparatura od Lamy) , którą w tym momencie posiadam Generalnie jest jeszcze 3 wyjście: Dzisiaj dostałem odbiornik 6 kanałowy Esky i chce sparować nadajnik od lamy z wcześniej wymienionym ustrojstwem. Polatam sobie na próbę i jak mi zabraknie możliwości kupię coś lepszego. Chyba będzie to najlepsze rozwiązanie.
Marcus Opublikowano 17 Lipca 2010 Opublikowano 17 Lipca 2010 koszkin, Ja też jestem początkujący, menu jest proste i bez problemów sobie poradzisz. A radio jak za te pieniądze... uwierz, REWELACJA!
prykpryk Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 A ja całkowicie początkujący. Radio jest super. Na 8 bateriach alkalicznych powinno trzymać 10 godzin. Bardzo łatwa w obsłudze. Całkiem solidne wykonanie - za taką kase to trzeba mieć!
Kamil kowalski Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Koledzy i jak jest z zasięgiem w tym radyjku? Pamięć modeli działa bez problemu? Temat powstał w czerwcu 2008 - po tych kilku latach dalej macie takie samo (dobre) zdanie?
sławek Opublikowano 31 Grudnia 2011 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Odgrzewam kotleta Sam przymierzam się do tego "cudu" taniej chińskiej elektroniki ale widzę że nadal niema opinii "po lataniu" a znajduje tylko opisy wrażeń z chwili wyjmowania z pudełka, czyżby rozczarowanie odjęło mowę? A tak poważnie prosił bym o opinie osób które użytkują te radio od jakiegoś czasu i mogą powiedzieć coś więcej ,chodzi mi konkretnie o T6EAP -zasięg -bezawaryjność -możliwości zasilania pakietem /lub akumulatorkami -i wszelkie inne przydatne info
sbogus Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 To ja też odgrzewam ;p W locie nie ma problemów. Wszystkie miksery działają bez zakłóceń. Na owej apce i odbiorniku R6EH moim Swiftem najdalej odleciałem jakieś 600m od siebie i bez zakłóceń. W locie miałem przerwę w łączności trzy razy, a mam tą aparaturę od dwóch lat. Akumulatorki GP 2500mAh NiMH użytkuję od samego początku, ładuję je za pomocą zasilacza 12v 500mA przez gniazdo zasilacza w aparaturze i wszystko jest w porządku, latania jest na około 6 godzin jak nie więcej. Używałem jej nie tylko do samolotów, ale i do aut i łódek - bez problemu. Polecam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.