Skocz do zawartości

ZDZ 50NG vs. DA50

wichercat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Konstruktywne porady mile widziane - co wybrać:

Założenia akrobat 224 cm rozp. waga miedzy 7-7,5 kg.

Jako że powoli kompletuje wyposażenie to i o silniku zapomniec nie można.....

Cena podobna waga też moc jak się doczytałem różnica 0,1 KM...

Planuje oczywiście tłumik puszkę.....

Opublikowano

ZDZ potrafi kaprysić, ma specyficzny "schemat" uruchamiania w związku z zaworem obrotowym który lubi być pomoczony paliwem, ale jak to pokonasz i silnik się ułoży to chodzi całkiem całkiem. DA jest wolny od tych przypadłości (membrana) i ładnie pracuje.Posiadam ZDZ 50 i ZDZ 80 RVJ w modelach także wiem co mówię.Wybrał bym DA bo nigdy nie miałem, a te które miałem w "łapkach" u kolegów na lotnisku spisywały się bardzo dobrze.

Opublikowano

Miałem oba te silniki , gdybym miał teraz kupować , był by to DA , chociażby z powodu wyglądu i łatwości uruchomienia , co prawda ZDZ nigy mi nie zgasł ( DA zgasł mi kilaka razy , w tym raz na zawodach :evil: ) ale irytować może kapryszenie silnika przy odpalaniu ,no i częste braki w serwisie części zamiennych.

Opublikowano

O tu zdębiałem jak mówisz że kilka razy Ci zgasł bo mój chinol zgasł ze dwa razy ale DA właśnie między innymi po to taki chyba się silnik kupuje :shock: no ale pewnie zdarzyć się może we wszystkich typach takowy przypadek......

Bo w sumie nasuwa się pytanie czy nie jakiś DLE czy DLA bo wiem jak lata Tomka ultek na chinolu..... ziuuu i brm brm

- no nic jakoś tak ten DA mnie kręci.......no i co za trendy mieć na masce nakleje DA :devil:

Opublikowano

No więc Maćku.

Jak już kupiłem ,ale jeszcze nie dojechał , to oczytałem się i osłuchałem o DLE-55 ,że to super szrot.

Jak w końcu dojechał to wyglądał przyzwoicie i nie bardzo rozumiałem skąd te opinie .

A po wylatanym całym sezonie wiem , że mam super silniczek.

Wiem, wiem, dla niektórych to on się dopiero zaczyna , ale ja mam już za sobą kilka karnistów 5 l benzyny.

Powiem tylko tyle , że jestem bardo zadowolony, pali zawsze od 3 , a jak jest ciepło to nawet bez ssania od pierwszego.

Jedynie ten dźwięk na tej oryginalnej puszce.... bez komentarza. :rotfl:

Zawsze jednak można kupić tłumik JMB i cieszyć się niskim barytonem . :D

Te tłumiki po prostu pięknie brzmią.

I taką konfigurację Ci polecam.

Choć nie wątpię , że naklejka DA jest piękna , tylko trochę droga jak na kawałek folii. :devil:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.