ppompka Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Mam takie pytanko jak w temacie. W jakim sklepie internetowym dostanę najtańsza balsę i listwy balsowe, oraz najlepiej jakąś tanią folię. Macie swoje jakieś wybrane sklepy do kupowania balsy po niskiej cenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 folie to w hobbyking.com a balse ja zawsze zamawiam w modele.sklep.pl ceny niskie dosyc ... w porownaniu do innych internetowych jednak specjalnie po tanią balse jeżdze co roku na targi do pragi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 jednak specjalnie po tanią balse jeżdze co roku na targi do pragi Kurcze teroche za daleko. Folii niechciałbym ściągać z HC ale jeszcze pomyślę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 ...kupowałem w Modelemax II gat.; zawsze coś można wybrać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 a balse ja zawsze zamawiam w modele.sklep.pl ceny niskie dosyc ... w porownaniu do innych internetowychA nigdy nie przyszła ci połmana czy cos w tym stylu ?? Bo ja zamawiałbym tylko 2x 1i 1,5mm oraz 1x 4mm no i z 10 listew 4x4.cdeobrze pakują przesyłki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 a balse ja zawsze zamawiam w modele.sklep.pl ceny niskie dosyc ... w porownaniu do innych internetowychA nigdy nie przyszła ci połmana czy cos w tym stylu ?? Bo ja zamawiałbym tylko 2x 1i 1,5mm oraz 1x 4mm no i z 10 listew 4x4.cdeobrze pakują przesyłki?? Bardzo dobrze i starranie pakują zamawaiłem pare razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 nie wiem jak balsę ale zdążało się że samoloty połamane docierały :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 zamawialem z modele.sklep i nie miałem problemów gorzej było oczywiście z gatunkiem, bo wypadały różnie. ale póki nie było balsowego kryzysu to nawet lekkie sztuki można było dostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomo24 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 a balse ja zawsze zamawiam w modele.sklep.pl ceny niskie dosyc ... w porownaniu do innych internetowychA nigdy nie przyszła ci połmana czy cos w tym stylu ?? Bo ja zamawiałbym tylko 2x 1i 1,5mm oraz 1x 4mm no i z 10 listew 4x4.cdeobrze pakują przesyłki?? Ta balsa z nazwy II gatunek może przyjść połamana. Raz gdy kupiłem balsa była super, bez uszkodzeń. Za drugim razem trochę gorzej. Na niektórych deskach było pęknięcie wzdłuż. Według mnie opłaca się ją kupować, ponieważ nawet z tych połamanych desek można spokojnie wyciąć sporo części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 a balse ja zawsze zamawiam w modele.sklep.pl ceny niskie dosyc ... w porownaniu do innych internetowychA nigdy nie przyszła ci połmana czy cos w tym stylu ?? Bo ja zamawiałbym tylko 2x 1i 1,5mm oraz 1x 4mm no i z 10 listew 4x4.cdeobrze pakują przesyłki?? z modele.sklep czesto zamawialem przez internet i wszystko bylo dobrze i czesto jeździl po nie kolega ( przy okazji jak byl we wroclawiu) z modelemax.pl to samo a do Pragi sam jeździlem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Zmieniłem temat. Czy dostane gdzies nietypowe rozmiary balsy? Potrzebna mi jest 1000x powyżej 112mm czyli np 1000x120 czy 1000x150. czy dostane gdzies takie rozmiary balsy? zrobiłem kałub pod laser i sie okazało że boczek kałuba ma wiecej jak 100mm wysokości, Przerabianie to tak jak robienie 2go kadłuba. Chyba że inny materiał który nadawałby sie na kadłub. Balsosklejka nie wchodzi w grę poniewaz o grubosci 2mm ma w rzeczywistosci ~1,6,a 3mm ~2,6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Nie możesz połączyć 2 desek? W większości modeli większej skali widzę takie rozwiązania. Edycja: Przykładowy sposób rozwiązania kolegi MASK: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 To bym musiał doklejać niecałe 1,5cm. Jak nie znajdę takiej balsy to usiąde z rana do komputera i może do wieczorka zrobie cały kałub na nowo. Bo raczej nie widzę sensu przerabiania ponieważ bez zmian zostaną jedynie 3 elementy. A do zmian wchodzą przeróbki ażurów przesunięcia zamków itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Ja bym dokleił ten 1.5cm. Nijak to nie wpłynie na wytrzymałość konstrukcji, ani widać tego nie będzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Kadłub jest podzielony już na pół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.