pczk1234 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Wielu z Was wyda się pewnie to pytanie idiotyczne, ale podchodzę do tego najbardziej poważnie, co sądzicie o budowie łódki do wywozu zanęty z cienkiego aluminium- 1mm bądź cieńszego. Najbardziej zastanawia mnie czy elektronika nie będzie świrować w takiej puszce, bo co do wagi była by taka sama jak łódki ze sklejki 4mm. Z góry dziękuje za pomoc!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 na forum był temat łodzi do wywozu zanęty. kadłub zrób z czego chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WZ Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Aluminium - a jak to uszczelnisz ,mogą być problemy z lutowaniem. Lepiej z żywicy lub metalowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pczk1234 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 meloow, w tym temacie chodzi mi tylko o kadlub cala reszte mysle ze znam, WZ chodzi Ci o czarną stal?? myslalem nad tym zeby zrobic to ze stali 0,5mm bo dobrego spawacza stali znajde wszedzie aluminium juz nie bardzo, tylko zastanawia mnie fakt czy nie bedzie problemow w takiej puszcze z elektronikom?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WZ Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Spawacz to miema co tu do roboty bo wszystko popali.Chodzi o blachę ocynkowaną aby ją można było lutować .W kadłubie parę wręg aby go usztywnić. A tu jest wszystko na ten temat http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=12296&highlight=%B3%F3dka++wywozu+zam%EAtu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Aluminium można lutować http://www.allegro.pl/search.php?string=do+lutowania+aluminium&sourceid=Mozilla-search Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.