karlem Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 ...w wężyku ciągle widzę bąbelkiSprawdź szczelność instalacji, np. czy wężyk nie jest pęknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 A ja myślę że kolega lucykigor sam szuka problemów,w Słupsku są ludzie którzy mają otym trochę pojęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckyigor Opublikowano 15 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 A ja myślę że kolega lucykigor sam szuka problemów,w Słupsku są ludzie którzy mają otym trochę pojęcia. Hehe, witam Henio Z miłą chęcią wpadne do was po parę porad do modelarni jak tylko znajdę chwilke wolną od pracy i przyjdą części do silnika, a co do problemów z odpaleniem tego silniczka to jak widać wyjątkiem nie jestem. 8) I może kolega dlmtb też skorzysta. Pozdrawiam i Dziekuję za wszystkie porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Zapraszamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckyigor Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Witam' Dzisiaj silniczek po wymianie głowicy i regulacji luzów zaworowych zapalił za pierwszym razem bez żadnych problemów , przydała się klapka pomagająca zassać paliwo którą zamówiłem również od innego modelu . Śruba wolnych obrotów była dużooooo za mocno wkręcona przez co za pierwszym razem silnik odpalał tylko na zupełnie otwartej przepustnicy no i nie wiem na ile to istotne ale luz na zaworze dolotowy miał jakies 0,4mm a powinien miec pomiedzy 0,04 a 0,1 (czyli był krócej otwarty). Dzisiaj wypaliłem z dwa zbiorniki pilnując regulacji tak jak było w instrukcji, jeszcze przed montażem w modelu bede odpalał cylindrem do dołu bo w tej pozyci ma pracować docelowo. Henio mam nadzieje że zaproszenie jest aktualne tyle że wpadne już do Was po wakacjach, wyjeżdzam na jakies 3 tygodnie no i przez te przeboje z silnikiem myśle że z latania nic nie będzie w tym roku. Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zawsze będziesz mile widziany Latamy w każą niedziele na lotnisku Krępa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.