Skocz do zawartości

EGP - Drugi lot w życiu

barman_pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj.

Jakie wyposażenie siedzi w tym modelu?

Głównie mnie interesuje:

Silnik

Regulator

Pakiet

Pozdrawiam :)

P.S: Fajny film :)

Opublikowano

barman_pl,

Przy lądowaniu staraj się dłużej go utrzymać w powietrzu tak z 10 cm nad trawą i żeby leciał równo. Będzie mniejsza prędkość lądowania. Możesz też klapy ustawić,

Mój wczorajszy lot

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=bDl-cXNCEy4

Opublikowano

Malker, Silnik 1400Kv, Regiel 30A, pakiet turnigy 2200mah lipo 11,1v

barman_pl,

Przy lądowaniu staraj się dłużej go utrzymać w powietrzu tak z 10 cm nad trawą i żeby leciał równo. Będzie mniejsza prędkość lądowania. Możesz też klapy ustawić,

Dzięki ;)... będę kombinował. Jak pisałem wcześniej to raptem drugi lot w życiu i zabawa jest świetna :). Z klapami chyba nie będę sie bawił bo nie miałem w symulatorze ustawionych i mogę się "zamotać" ;D

Mój wczorajszy lot

No nieźle... Ja sie jakoś boję na razie tak wysoko odlecieć, bo mam wrażenie że nie sprowadzę go na dół ;)

Pozdr.

Opublikowano

Z widocznością jest już ciężko. Nie wiadomo czy się wznosi czy nie. Ale planuje jeszcze wyżej w asyście osoby z lornetką.

A co do powrotu to nie ma problemu, EG Pro lata sam puszczasz stery i leci. Na tych akumulatorach co masz to można nawet 40 minutowy lot zrobić.

Opublikowano

Na tych akumulatorach co masz to można nawet 40 minutowy lot zrobić.

No to fajnie ;)... jednak na razie stres nie pozwala mi na więcej jak 3 minuty lotu non stop ;D

pozdr.

Opublikowano

Witam

jednak na razie stres nie pozwala mi na więcej

Jaki stres przy EGP? W momencie braku kontroli nad modelem i ewentualnej paniki chyć sie oboma rencami za gaławe i jak model wyrówna lot powróć do dalszego jego sterowania. Im wyżel latasz tym bezpieczniej, bo masz więcej czasu na korektę lotu lub model ma więcej przestrzeni do autokorekcji lotu. Ciągnij go na silniku na jakieś 150m i szukaj jakiegoś komina. Najlepiej między 11.00 a 14.00 można czasam coś jeszcze złapać między 16.00 a 18.00.
Opublikowano

Jest to idealny model do bujania się po niebie. Wydaje mi się, że nie używasz steru kierunku. Skutek jest taki, że przy lądowaniu model się przechyla i zawadza skrzydłem, gdy korygujesz lot tylko lotkami. Jest to trochę nie dobry nawyk. Nie musisz lądować koło nogi, staraj się trzymać model prosto, przy bocznych wiatrach będzie problem z przechyłem.

Opublikowano

No nie używam ;)... Muszę ogarnąć aparaturę do końca i ograniczyć trochę wychylenia SK, bo na tą chwile jak tylko dotknę drążek to wychyla się dużo za dużo ;)

pozdr.

Opublikowano

Witam

Jak aparatura na to pozwala, to zmiksuj lotki ze sterem kierunku w proporcjach 100% wychylenia lotki 50-60% wychylenia steru kierunku. Oczywiście wychyły zgodne ze sobą, czyli lotki lewoskręt i ster kierunku też lewoskręt.

Gość Anonymous
Opublikowano

Cześć.

Nie polecam tego miksera. W powietrzu może się sprawdza lecz przy lądowaniu może to dużo zaszkodzić.

Opublikowano

czarek66, Dziękować ;)... tak, to drugi lot ;)... Poniżej filmik z trzeciego lotu :D

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=BfQ6CoaBzyE

Oczywiście latałem na symulatorze około 2 tygodnie bo bez niego chyba bym się nie zdecydował na pierwszy lot ;)

Pozdr.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Trzeci lot był już dużo lepszy (bezpieczniejszy). Słuchaj Wojtka - Wojcio69 bo dobrze radzi, natomiast nie bierz pod uwagę kochających matek lotników, które kiedyś radziły "Lataj synku NISKO i POWOLI" :crazy: bo to prosta droga do matki Ziemi. Ale jak na pierwsze loty bardzo fajnie. Gratuluję :D

Opublikowano

Dziękować ;)...

Lochu, latałem jakieś 2 tygodnie na Real Flight :)...

Poniżej dzisiejszy filmik z kamerką na pokładzie :)... Kamera - breloczek z allegro za 50zł + własnej produkcji konwerter szerokokątny ;)

Więc przedstawiam mój piąty lot :) - już trochę odważniej :mrgreen:

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=YnMqjPhR2D0

Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.