olman10 Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 witam chcialbym dodac tego posta poniewaz szukam pomocy przy naprawie mojego modelu ktory wczoraj ulegl powaznemu wypadkowi ,a dokladniej wpadl w korek i prosto dziobem uderzyl w asfalt,problem jest taki ze nieumiem naprawiac tego typu modeli i dlatego poszukuje profesjonaliste w tej dziedzinie... bardzo prosze osoby ktore moglyby mi pomoc za oplata o kontakt na forum lub pod nr tel:502104281 p.s mam zdjecie uszkodzen modelu i moge wyslac na mejla ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 www.fotosik.pl - I każdy je bez ciśnień obejrzy. Podaj kilka danych - Co to za model, jakiej wielkości, jaki materiał. Niektórych modeli nie da się naprawić. Inne naprawia się w 20 sekund. Jak widzisz rozpiętość jest tu spora, a ty nie podałeś żadnych danych. Przy okazji. Po polsku jest "JAK" a nie "YAK". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 ...Przy okazji. Po polsku jest "JAK" a nie "YAK". Z ust mi to wyjąłeś. I nie Sukhoi, a Suchoj, gamonie. O kokpitach i innych apkach nie wspomnę... :evil: Amerykanizacja, kurza morda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Też mi piasek w zębach zgrzyta, gdy to widzę, bo muszę na głos czytać i się domyślać, ale chyba tak właśnie wygląda aktualnie obowiązująca transkrypcja cyrylicy. Brr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 olman10, Wrzuć jakieś fotki, najlepiej tutaj - może się to innym przydać, obejrzymy i spróbujemy pomóc :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olman10 Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 witam prosze zdjecie dla pana przesylam http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/71d9897cf32c63ba.html wymiary samolotu: dlugosc 104 cm szerokosc 126cm a tak na marginesie yak to oryginalna nazwa wiec ja nie wiem z czego problem robicie ,bo pewnie jak bym napisal jak to by sie ktos przyczepil ze napisalem po polsku a nie orygialna nazwe !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Odrysować na papierze to co zostało z przedniej wręgi , zrobić symetrię, dorysować to czego nie dała symetria, wyciąć ze sklejki 2-3mm ,wkleić na miejsce , dokleić brakujące"patyki" uzupełnić folię , przykręcić domek i latać. Yak to Yak , nie wiem co to za samolot "Jak" . Może jakiś polski z czasów powojennych? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Nie, to nie jest oryginalna nazwa (skąd Ci to przyszło do głowy), to jest pisane pod anglojęzycznych ... W rosyjskim jest litera/znak "Ja" Powykręcać wszystko z wręgi czołowej, odtłuścić, np. acetonem, skleić maksymalnie równo żywicą ustalając szpilkami i taśmą np. malarską i ,po związaniu kleju, przelaminować tkaniną szklaną na żywicę. Powinno wytrzymać. PS panów tu nie ma... a tak na marginesie: ta "szerokość zwie się rozpiętością :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Yak to Yak , nie wiem co to za samolot "Jak" . Może jakiś polski z czasów powojennych? A rosyjski znasz? Bo ja nie wiem co to Yak, to znaczy wiem i śmiać mi się chce z tych ... łamiących sobie języki, bo musi być z "hamerykańska". Jeszcze chwila i nazwisko wiesza będziemy pisać Mitskevitsh, albo równie głupio :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olman10 Opublikowano 6 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 czy jest ktos chetny i za oplata naprawic ten model?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 no to przy tych uszkodzeniach moje pęknięte dwie wręgi (co prawda te główne) w katanie to pikuś. chyba mnie kolega namówił na remoncik (katany oczywiście, żeby nie było, że się na odbudowę Yaka zapisałem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 na oko to odbudowa Jaka to pikuś :rotfl: ze 3 dni roboty i poleci . Moja Katane 50 silvestriniego kupilem za .... rozbitą i po kilku dniach poleciała . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.