Tomek1 Opublikowano 4 Lipca 2010 Opublikowano 4 Lipca 2010 Witam. Właśnie chce w ten sposób uruchamiać silnik w elektroszybowcu; najlepiej przełącznik E:0/50/100%. Ktoś wie? pozdrawiam Tomek
Leszek_K Opublikowano 8 Lipca 2010 Opublikowano 8 Lipca 2010 A masz jakis 3 pozycyjny pstryczek w nadajniku? W instrukcji nic takiego znalezc nie moge
Tomek1 Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Opublikowano 20 Lipca 2010 Fakt, 3-pozycyjny mozna dwojako zrozumieć. Ja kojażę jako przełącznik "E" 1-góra(silnik wyłączony), 2-środek(50% mocy), 3-dół(100% mocy). Czyli trzy pozycje. Te 50% jest mi potrzebne tylko do podciągnięcia przy podejściu do lądowania, gdy jestem jescze za daleko oraz nie szarpie tak akumulatorów. Instrukcję mam po polsku ale coś nie mogę się połapać.
Leszek_K Opublikowano 21 Lipca 2010 Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgoda - tylko czy masz taki w nadajniku
RomanJ4 Opublikowano 21 Lipca 2010 Opublikowano 21 Lipca 2010 O ile dobrze widzę Swith C jest potrójny (str.12 instrukcji na dole:" jeżeli zamiast podwójnych zakresów wychyleń dla lotek potrzebujesz zakresów potrójnych przypisz funkcji przełącznik C."). U mnie w 12FG są na pewno, ale to dziesiątka i opieram się tylko na instrukcji online.
Konrad_P Opublikowano 21 Lipca 2010 Opublikowano 21 Lipca 2010 Trzy pozycyjne są 2. E i C. E jest po lewej stronie na dole a C po prawej na górze. Też mam tą aparaturę. A temat ciekawy, chętnie poczytam, bo właśnie robie pierwszego w życiu elektryka Twin Star II z Multiplexu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.