Skocz do zawartości

SZD 55 PROMYK ze stajni "JISPRO"

fullrespect

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 93
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ale to nie problem kupić od firmy JISPRO

Widać, że to jedyne rozwiązanie i może najtańsze. Na razie zbierany kapitał ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hejka,

ostatnio próbuje się skontaktować z Jispro ale po dwóch tygodniach od napisania maila do nich - zero odzewu, znalazłem telefon do Pavla, zadzwonię do niego w poniedziałek - bo miałem okropny wypadek moim promykiem i potrzebuje nowych skrzydeł. :(

Opublikowano

Ale, ponoć nie produkują już Promyka. Daj znać czy udało Ci się skontaktować i z jakim efektem.

Jaki wypadek, co się stało ? Wstaw fotki jakieś ...

Opublikowano

Fotek na razie nie mam, bo wypadek zdarzyl sie jak bylem w PL pod koniec Maja.

Teraz do PL zjezdzam na tydzien we wrzesniu i zabiore caly majadan do UK. Pozniej dodam fotki - jak nie produkuja promyka to pozostanie mi tylko nauczyć sie jak wykonać laminatowe skrzydła... lub ewentualnie naprawic (jak sie nadaja do naprawy) te co mam.

Opublikowano

W maju wysłałem maila do Jispro dostałem odpowiedź po 3 tygodniach, Pavel Jach odpisał, iż nie ma problemu z zamówieniem Promyka jest do kupienia zgodnie z ich ofertą na stronie, czas czekania 8 miesięcy.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam po dłuższej przerwie, ostatnio próbowalem dogadać sie z Pawłem z JISPRO - po kilkunastu telefonach okazało sie że producent chyba olewa klientów... najpierw obiecuje ze sie odezwie, zarzeka sie ze tak zrobi i po miesiącu nadal echo...

Będę miał promyka na sprzedaż z uszkodzonymi płatami, nie mam zamiaru go remontować bo nie mam doswiadczenia z naprawą laminatu.

Jesli bedzie ktoś zainteresowany to proszę o PW.

Szkoda że producent nie jest zainteresowany współpracą :( bo bym kupił nowe płaty.

Opublikowano

Pavel zawodowo zajmuje się innymi sprawami, ludzie którzy dla niego pracowali odeszli. Formy oraz cały osprzęt czekają na nowego producenta. Mam informację że były rozmowy z innym producentem z Czech żeby kontynuował produkcję ale temat nie jest jeszcze domknięty.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To wiem że zajmuje sie czymś innym zawodowo - dalo sie wywnioskowac z rozmowy.

Ale - żeby tak oleawać - skoro nie ma czasu to niech powie że teraz nie da rady i już - po temacie...

Ale nieee obiecanki cacanki a ja czekam i doczekać sie nie mogę :(

mam nadzieje ze cos ruszy w temacie z innym producentem - oby, bo zamierzam sie ze sprzedaniem mojego złomu promykowego i kupienie sobie czegoś nowego w firmie która chociaż odpowie na telefon.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 lata później...
Opublikowano

Kiedyś otarło mi się o uszy, że producent sprzedaje foremniki.....a jak kontakt mailowy- jest aktywny?

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich zainteresowanych tematem tego modelu...

Minęło kilka lat a ja nadal chce mieć promyka :) i po pewnym czasie zrodził mi się pomysł wykonania modelu 3D tego szybowca.

Poniżej chwilka moich wypocin....

Swój projekt opieram o bardzo ale to bardzo uproszczone plany tej maszyny znalezione na stronie producenta:

do tego sporo zdjęć które można znaleźć w sieci (na przykład tutaj)

Na dzień dzisiejszy opanowałem bardzo podstawowe funkcje Rhino i wymodziłem takie coś:

rtw7.png
iq5n.png
xrbt.png

Docelowo chcę na podstawie wykonanego modelu 3D wykonać formy i przenieść wirtualny model w rzeczywistość wykonując go z kompozytu. Nie wykluczam tez całkowicie klasycznej konstrukcji, bo jak już model 3D będzie to żaden problem go przekonstruować na drewniana wersje.

W tym wątku będę zadawał dużo pytań i jeśli macie czas i chęci mi pomóc - będę bardzo wdzięczny za porady przy modelowaniu.

Dodam jeszcze że w międzyczasie mój pracodawca kupił mi nową zabawkę 'SpaceClaim' a że w krótkim czasie dosyć dobrze sie z tym zaprzyjaźniłem - projekt przenoszę własnie do tego systemu bo jest mi po prostu łatwiej się w nim poruszać. W załączeniu plik 3D PDF to możecie sobie go pooglądać z każdej strony.

Pozdrawiam i dziękuje i mam nadzieję że kogoś tym tematem zainteresuję.

promyk.pdf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.