samolocik Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Człowiek jest na urlopie to i polatać trzeba, a że wyjazd zbliża sie ku końcowi a mój Blizzard się nie zdążył przewietrzyć padło na Koniaków jako że było najbliżej 8) Wprawny wyrzut ręką i model idzie jak po sznurku, przecież to Blizzard! No i stało się. Po parunastominutowym locie niefortunny manewr, a przecież górale mówili aby nie latać po zawietrznej :crazy: Przywaliłem w glębę z 20 metrów pod kątem, straty jak na zdjęciach + wygląda na skrzywienie osi silnika :roll: No i ostałem się bez modelu... Trzeba będzie wezwać ekipę remontową ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Myślę że pacjent wyjdzie z tego Szkoda by było tak ładnego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 10 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 No tak, pewnie wyjdzie. Gdyby jednak ktoś z Was mial nowy lub używany kadłub od Blizzarda to poproszę o kontakt na PW... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 10 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 Ekstremalne latanie na Ochodzitej ... oj - tam trza uważać - nie Ty pierwszy nie Ty ostatni co tam poległ :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 11 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Dziękuję Buwi, będzie mi łatwiej znieść porażkę. Dzisiaj wróciłem do domu. Liczę straty i leczę smutki napojem z pianką świetnie nadającym się na gorące letnie wieczory Strat w sprzęcie raczej nie ma. Serw i kołpaka jeszcze nie sprawdzałem. Bateria cała, regulator po wyprostowaniu paru nóżek działa, odbiornik nienaruszony - o jak dobrze że go przeniosłem za skrzydło! W silniku Mega Acn przekrzywił się dekielek z mocowaniem osi silnika i dlatego wyglądała na skrzywioną. Lekkie stuknięcie młotkiem przywróciło prawidłowe położenie dekielka w tubie silnika i silnik działa. Pozostaje sprawdzić działanie ze śmigłem i kołpakiem. W skrzydłach będzie trzeba uzupełnic drobny ubytek, odciąć lotki i zamocowac na zawiasach. Kadłub? Hm, tu będzie troszkę więcej roboty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Udało się model połatać . Kadłub posklejany żywicą i zalaminowany z zewnątrz tkaniną 110g, końcówka skrzydła balsa + tkanina, lotki odcięte i osadzone na zawiasach. Zobaczymy jak będzie latał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 No,to zapraszamy w Niedziele do Tyńca Będzie przy okazij ulatniany Fox 2,2 m :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Przed południem, czy po południu? W które miejsce? Kojarzę coś o dojechaniu linią 112 do końca a dalej? Dziękuję za zaproszenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Czesc,umawiamy się po południu.Dojazd 112 z ronda grunwaldzkiego godz.15.19,do końca i na pętli w Tyńcu jest zbiórka :devil:czekamy na wszystkich chętnych :jupi: kontakt 784617758 pozdr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 nawet ładnie to posklejałeś , ja dostałem bardziej rozwalonego Blizzarda tyle ze wszystko powyciągałem i pokleiłem bez wzmacniania żywicą. Lata jak blizzard .... zabójczo :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.