samolocik Opublikowano 9 Lipca 2010 Opublikowano 9 Lipca 2010 Człowiek jest na urlopie to i polatać trzeba, a że wyjazd zbliża sie ku końcowi a mój Blizzard się nie zdążył przewietrzyć padło na Koniaków jako że było najbliżej 8) Wprawny wyrzut ręką i model idzie jak po sznurku, przecież to Blizzard! No i stało się. Po parunastominutowym locie niefortunny manewr, a przecież górale mówili aby nie latać po zawietrznej :crazy: Przywaliłem w glębę z 20 metrów pod kątem, straty jak na zdjęciach + wygląda na skrzywienie osi silnika :roll: No i ostałem się bez modelu... Trzeba będzie wezwać ekipę remontową ;D
DarekRG Opublikowano 9 Lipca 2010 Opublikowano 9 Lipca 2010 Myślę że pacjent wyjdzie z tego Szkoda by było tak ładnego modelu.
samolocik Opublikowano 10 Lipca 2010 Autor Opublikowano 10 Lipca 2010 No tak, pewnie wyjdzie. Gdyby jednak ktoś z Was mial nowy lub używany kadłub od Blizzarda to poproszę o kontakt na PW...
buwi777 Opublikowano 10 Lipca 2010 Opublikowano 10 Lipca 2010 Ekstremalne latanie na Ochodzitej ... oj - tam trza uważać - nie Ty pierwszy nie Ty ostatni co tam poległ :devil:
samolocik Opublikowano 11 Lipca 2010 Autor Opublikowano 11 Lipca 2010 Dziękuję Buwi, będzie mi łatwiej znieść porażkę. Dzisiaj wróciłem do domu. Liczę straty i leczę smutki napojem z pianką świetnie nadającym się na gorące letnie wieczory Strat w sprzęcie raczej nie ma. Serw i kołpaka jeszcze nie sprawdzałem. Bateria cała, regulator po wyprostowaniu paru nóżek działa, odbiornik nienaruszony - o jak dobrze że go przeniosłem za skrzydło! W silniku Mega Acn przekrzywił się dekielek z mocowaniem osi silnika i dlatego wyglądała na skrzywioną. Lekkie stuknięcie młotkiem przywróciło prawidłowe położenie dekielka w tubie silnika i silnik działa. Pozostaje sprawdzić działanie ze śmigłem i kołpakiem. W skrzydłach będzie trzeba uzupełnic drobny ubytek, odciąć lotki i zamocowac na zawiasach. Kadłub? Hm, tu będzie troszkę więcej roboty...
samolocik Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor Opublikowano 23 Lipca 2010 Udało się model połatać . Kadłub posklejany żywicą i zalaminowany z zewnątrz tkaniną 110g, końcówka skrzydła balsa + tkanina, lotki odcięte i osadzone na zawiasach. Zobaczymy jak będzie latał.
tytan12 Opublikowano 23 Lipca 2010 Opublikowano 23 Lipca 2010 No,to zapraszamy w Niedziele do Tyńca Będzie przy okazij ulatniany Fox 2,2 m :jupi:
samolocik Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor Opublikowano 23 Lipca 2010 Przed południem, czy po południu? W które miejsce? Kojarzę coś o dojechaniu linią 112 do końca a dalej? Dziękuję za zaproszenie.
tytan12 Opublikowano 23 Lipca 2010 Opublikowano 23 Lipca 2010 Czesc,umawiamy się po południu.Dojazd 112 z ronda grunwaldzkiego godz.15.19,do końca i na pętli w Tyńcu jest zbiórka :devil:czekamy na wszystkich chętnych :jupi: kontakt 784617758 pozdr...
Marek_Spy Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 nawet ładnie to posklejałeś , ja dostałem bardziej rozwalonego Blizzarda tyle ze wszystko powyciągałem i pokleiłem bez wzmacniania żywicą. Lata jak blizzard .... zabójczo :rotfl:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.