tymbark Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 odświeżam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakis_cro Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 przeczytaj sobie jeszcze raz to co napisalem w pierwszym moim poście. Na 'czuja' to tylko wydasz kasę na kolejne części a , w wraz nie będzie dzialać. Dopiero jak będziesz mieć wszystkie podzespoły zdwojone, byc może stwierdzisz że wina leży po stronie nadajnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymbark Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Tylko że nie znam żadnego modelarza a w okolicy to tym bardziej ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Witam Tymbark W promieniu 20km masz Pszczyne, Czechowice-Dziedzice, Andrychów. W Pszczynie otwierano w tym roku nową modelarnię, w Czechowicach-Dziedzicach mieszka kilku modelarzy z tego forum, w Andrychowie przynajmniej jeden. Tak trudno się umówić z nimi na spotkanie. Są wakacje, pogoda deszczowa więc zapakuj swoje 4 litery w autobus i jedź do nich. Ostatecznie do Krakowa masz ok. 50km. Jedź, odwiedź jeden drugi sklep modelarski, pogadaj ze sprzedawcą może pozwoli przetestować odbiornik i regulator z półki sklepowej. Tylko nie zapomnij zabrać ze sobą aparatury, regulatora i reszty bebechów, a najlepiej zabierz ze sobą cały kadłub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos13 Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Witam nie chcąc zaśmiecać forum zapytam tutaj czy mogę wymienić odbiornik na Hicec optima 7 2,4 bez żadnych obaw nie wymieniając regulatora lub jeszcze czegoś innego Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Możesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos13 Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Dzięki wielkie, bo miałem pewne obawy gdyż w angielskojęzycznej części instrukcji na rysunku podłączenie baterii było poprzez BEC lub ESC a jeszcze w głowie mi coś mówiło, że ''gdzieś'' wyczytałem, że jeśli odbiornik zasila się z regulatora to nie każdy regulator się do tego nadaje, więc jeśli Ktoś by mi to jakoś wyjaśnił to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Nie każdy regulator ma wbudowany układ zasilania odbiornika, tzw. BEC (Battery Eliminated Circuit) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos13 Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 W Sky Lady 2 zestawowy regulator nie ma żadnych oznaczeń aby poszukać czy ma BEC ale tak na zdrowy rozum jeśli przyjmując że pracował z odbiornikiem 35 MHz więc musi mieć tego BEC-a :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 że pracował z odbiornikiem 35 MHz więc musi mieć tego BEC-aOdbiornik nie ma nic z tym wspólnego :shock: Regulatory powyżej 40A nie posiadają BEC,ale zdażają sie wyjątki :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos13 Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Dzięki Wielkie znowu czegoś się nauczyłem :idea: Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.