elektryki_rc Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Opublikowano 28 Lipca 2010 I koniec juz nie będzie ładnie latac Ona nie ma latać. Ona ma wisieć! Ciąłeś folię na zamówienie (laser? ploter?) czy zrobiłeś sobie szablony i ręcznie? Szablony + skalpel . I tuta wielkie podziękowanie dla Kerama za ich przygotowanie. Właśnie zaczynam się zbierać do oklejania stateczników i kadłuba .
elektryki_rc Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Opublikowano 28 Lipca 2010 Cały dzień prasowania i wygląda to tak : Pewnie jeszcze coś zrobię z końcówką statecznika pionowego i bokiem kadłuba i to będzie na tyle.
jakuban Opublikowano 28 Lipca 2010 Opublikowano 28 Lipca 2010 Może i ładnie wyszło, ale ile to waży teraz?
rabbitlkr Opublikowano 28 Lipca 2010 Opublikowano 28 Lipca 2010 Kadłub trochę jak nie od tego modelu. machnij cos i na nim. O ile masz jeszcze pare gramów do zmarnowania;p
elektryki_rc Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Opublikowano 28 Lipca 2010 Kadłub trochę jak nie od tego modelu. machnij cos i na nim. O ile masz jeszcze pare gramów do zmarnowania;p Wiem . Ale już mam koncepcję co nakleić na boku kadłuba żeby to wszystko zgrać ale to już nie dziś :-). A co do wagi... jeśli tylko się wyważy i będzie latać w pionie to ok .
Kwasiu Opublikowano 28 Lipca 2010 Opublikowano 28 Lipca 2010 Możesz powiedzieć w jaki sposób naklejałeś naklejki?? Woda z płynem do mycia naczyń?? Bo bardzo ładnie to wyszło.
elektryki_rc Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Opublikowano 28 Lipca 2010 Możesz powiedzieć w jaki sposób naklejałeś naklejki?? Woda z płynem do mycia naczyń?? Bo bardzo ładnie to wyszło. Oklejam folią oracover standard wszystko. W dużym stopniu oklejenie to folia na folie ; miałem dylematy jak sobie z tym poradzić ale wystarczy tylko ustawić niedużą temperaturę żelazka ( 2 stopień u mnie ) i długo prasując tak aby wyprowadzać powietrze na zewnątrz a folia się przykleiła. Gdy dany kawałek folii jest naniesiony bez bąbelków powietrza prasujemy nieco bardziej rozgrzanym żelazkiem ( u mnie na 3 ) i już jest super . Mi się nawet udało wszystko zrobić w miarę gładko i jestem na prawdę zadowolony. A co do płynu to stosuje się ale do mycia szyb z amoniakiem i do naklejania folii z warstwa klejącą - super to wychodzi przy detalach .
Tomek Opublikowano 30 Lipca 2010 Opublikowano 30 Lipca 2010 Do wyprowadzenia wody najlepsza jest karta kredytowa , w moim wypadku PKO BP polecam. :jupi: Ale podejrzewam , że innych banków będą jednakowo skuteczne. :rotfl:
jary14 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 No dobra... w takim razie, to ja będę ten, który nieśmiało zapyta: Jakie planujesz wyposażenie ?? P.S Stanowczo Twoje "malowanie" jest duuużo ładniejsze
elektryki_rc Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2010 No dobra... w takim razie, to ja będę ten, który nieśmiało zapyta: Jakie planujesz wyposażenie ?? P.S Stanowczo Twoje "malowanie" jest duuużo ładniejsze Dziękuję . Postęp prac znikomy z racji wyposażenia właśnie ale wszystko rusza z kopyta ! Na dzień dzisiejszy już mam : -2x serwa scaner RC 9kg 0.14sec jakoś na lotki 2x mg ( właśnie odebrałem ), -HS 5625mg na wysokość, -silnik turnigy około 450g 380kv, -BEC castla pro ( jutro odbieram ), -regiel 80a brain , -apc 20x8E, -przedłużacze, -nakładki węglowe do serw, -konektory 5,5mm Na listę dojdą jeszcze : -2x turnigy 930mg na lotki, -aku Mam nadzieję ze to wszystko szybko dojdzie i oblatam model weekend ! Będzie rakieta .
pawel66 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 już nawet polatał :twisted: ale dalej zkłada :lol2: :rotfl:
elektryki_rc Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2010 już nawet polatał :twisted: ale dalej zkłada :lol2: :rotfl: A ty nie umiesz składać poprawnie zdań ;]. Pisze się "składa". Niebawem zdjęcia modelu w 100% gotowym oklejeniu - już kończę .
elektryki_rc Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Ostatnimi czasy model został oblatany i wykonałem dwa loty. Jedyne co mogę powiedzieć to to że model lata wg. mnie bardzo wolno, statecznie i przewidywalnie. Pomimo stosunkowo małej prędkości lotu niema tendencji do wpadania w korkociąg i super lata w harierze. Jego mocna strona to beczki i na razie to tyle . Model w chwili obecnej wygląda tak : Kolor maski silnika troszkę przestrzelony ( a miał być idealny ) ale być może jeszcze prysnę warstwę jaśniejszego żółtego i będzie bajka . Na dzień dzisiejszy "zabawę" z oklejaniem uznaję za zakończoną. Nie pytajcie ile czasu to kosztowało bo chwytam się za głowę i mam chwilową awersję do żelazka . Jakiś filmik z oblotu robił Pawełek i mam nadzieję ze go wstawi ( choć latanie to chaos i wyczuwanie modelu ale to nic ). Ogólnie model bardzo fajny ale chwilowo w moim odczuciu zbyt powolny ( aczkolwiek ciągu w pionie mu nie brakuje ) - będziemy kombinować .
jary14 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Chyba nie będę mówił tylko w swoim imieniu: Fotki z powietrza proszę :wink: Nie, żeby mi się pokój nie podobał, czy coś... ale jednak wolał bym (byśmy ) zobaczyć to cudo w akcji
elektryki_rc Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Chyba nie będę mówił tylko w swoim imieniu: Fotki z powietrza proszę :wink: Nie, żeby mi się pokój nie podobał, czy coś... ale jednak wolał bym (byśmy ) zobaczyć to cudo w akcji Bałagan jakich mało, to fakt . Niebawem wstawię fotki gotowego modelu z ostatniego oblotu oraz poproszę Pawełka o film.
Malker Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Oglądam Twoje prace od samego początku i jestem pod wrażeniem Świetnie wyglądają te wzory, bardziej rasowo Szkoda, że nie są tak oklejone oryginalne :roll:
elektryki_rc Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Dwie fotki z oblotu które dostałem od kolegi : Jakość taka sobie bo z telefonu ale zawsze .
ECO400 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Niebieski pryszcz na mordzie :shock: ee no chopie, co ty :wink:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.