elektryki_rc Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 I koniec juz nie będzie ładnie latac Ona nie ma latać. Ona ma wisieć! Ciąłeś folię na zamówienie (laser? ploter?) czy zrobiłeś sobie szablony i ręcznie? Szablony + skalpel . I tuta wielkie podziękowanie dla Kerama za ich przygotowanie. Właśnie zaczynam się zbierać do oklejania stateczników i kadłuba . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Cały dzień prasowania i wygląda to tak : Pewnie jeszcze coś zrobię z końcówką statecznika pionowego i bokiem kadłuba i to będzie na tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Może i ładnie wyszło, ale ile to waży teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Kadłub trochę jak nie od tego modelu. machnij cos i na nim. O ile masz jeszcze pare gramów do zmarnowania;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Kadłub trochę jak nie od tego modelu. machnij cos i na nim. O ile masz jeszcze pare gramów do zmarnowania;p Wiem . Ale już mam koncepcję co nakleić na boku kadłuba żeby to wszystko zgrać ale to już nie dziś :-). A co do wagi... jeśli tylko się wyważy i będzie latać w pionie to ok . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Możesz powiedzieć w jaki sposób naklejałeś naklejki?? Woda z płynem do mycia naczyń?? Bo bardzo ładnie to wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Możesz powiedzieć w jaki sposób naklejałeś naklejki?? Woda z płynem do mycia naczyń?? Bo bardzo ładnie to wyszło. Oklejam folią oracover standard wszystko. W dużym stopniu oklejenie to folia na folie ; miałem dylematy jak sobie z tym poradzić ale wystarczy tylko ustawić niedużą temperaturę żelazka ( 2 stopień u mnie ) i długo prasując tak aby wyprowadzać powietrze na zewnątrz a folia się przykleiła. Gdy dany kawałek folii jest naniesiony bez bąbelków powietrza prasujemy nieco bardziej rozgrzanym żelazkiem ( u mnie na 3 ) i już jest super . Mi się nawet udało wszystko zrobić w miarę gładko i jestem na prawdę zadowolony. A co do płynu to stosuje się ale do mycia szyb z amoniakiem i do naklejania folii z warstwa klejącą - super to wychodzi przy detalach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 No teraz wygląda bajecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Do wyprowadzenia wody najlepsza jest karta kredytowa , w moim wypadku PKO BP polecam. :jupi: Ale podejrzewam , że innych banków będą jednakowo skuteczne. :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 No dobra... w takim razie, to ja będę ten, który nieśmiało zapyta: Jakie planujesz wyposażenie ?? P.S Stanowczo Twoje "malowanie" jest duuużo ładniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 No dobra... w takim razie, to ja będę ten, który nieśmiało zapyta: Jakie planujesz wyposażenie ?? P.S Stanowczo Twoje "malowanie" jest duuużo ładniejsze Dziękuję . Postęp prac znikomy z racji wyposażenia właśnie ale wszystko rusza z kopyta ! Na dzień dzisiejszy już mam : -2x serwa scaner RC 9kg 0.14sec jakoś na lotki 2x mg ( właśnie odebrałem ), -HS 5625mg na wysokość, -silnik turnigy około 450g 380kv, -BEC castla pro ( jutro odbieram ), -regiel 80a brain , -apc 20x8E, -przedłużacze, -nakładki węglowe do serw, -konektory 5,5mm Na listę dojdą jeszcze : -2x turnigy 930mg na lotki, -aku Mam nadzieję ze to wszystko szybko dojdzie i oblatam model weekend ! Będzie rakieta . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 I jak składasz coś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 już nawet polatał :twisted: ale dalej zkłada :lol2: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 już nawet polatał :twisted: ale dalej zkłada :lol2: :rotfl: A ty nie umiesz składać poprawnie zdań ;]. Pisze się "składa". Niebawem zdjęcia modelu w 100% gotowym oklejeniu - już kończę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Ostatnimi czasy model został oblatany i wykonałem dwa loty. Jedyne co mogę powiedzieć to to że model lata wg. mnie bardzo wolno, statecznie i przewidywalnie. Pomimo stosunkowo małej prędkości lotu niema tendencji do wpadania w korkociąg i super lata w harierze. Jego mocna strona to beczki i na razie to tyle . Model w chwili obecnej wygląda tak : Kolor maski silnika troszkę przestrzelony ( a miał być idealny ) ale być może jeszcze prysnę warstwę jaśniejszego żółtego i będzie bajka . Na dzień dzisiejszy "zabawę" z oklejaniem uznaję za zakończoną. Nie pytajcie ile czasu to kosztowało bo chwytam się za głowę i mam chwilową awersję do żelazka . Jakiś filmik z oblotu robił Pawełek i mam nadzieję ze go wstawi ( choć latanie to chaos i wyczuwanie modelu ale to nic ). Ogólnie model bardzo fajny ale chwilowo w moim odczuciu zbyt powolny ( aczkolwiek ciągu w pionie mu nie brakuje ) - będziemy kombinować . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Chyba nie będę mówił tylko w swoim imieniu: Fotki z powietrza proszę :wink: Nie, żeby mi się pokój nie podobał, czy coś... ale jednak wolał bym (byśmy ) zobaczyć to cudo w akcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Chyba nie będę mówił tylko w swoim imieniu: Fotki z powietrza proszę :wink: Nie, żeby mi się pokój nie podobał, czy coś... ale jednak wolał bym (byśmy ) zobaczyć to cudo w akcji Bałagan jakich mało, to fakt . Niebawem wstawię fotki gotowego modelu z ostatniego oblotu oraz poproszę Pawełka o film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Oglądam Twoje prace od samego początku i jestem pod wrażeniem Świetnie wyglądają te wzory, bardziej rasowo Szkoda, że nie są tak oklejone oryginalne :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Dwie fotki z oblotu które dostałem od kolegi : Jakość taka sobie bo z telefonu ale zawsze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Niebieski pryszcz na mordzie :shock: ee no chopie, co ty :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.