jaciomp Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 majula7 Co to za zestawy pełnokadłubowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 majula7 Co to za zestawy pełnokadłubowe? Ten pierwszy to z tego co widzę depron na podstawie jakiś planów, a ten drugi to TEN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaciomp Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Dzięki i powodzenia w konkursie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yesooz Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Odgrzebuję trochę zapomniany temat, ale nie chcę robić relacji z budowy modelu. Popełniłem fokę z zestawu z napolskimniebie.pl. W tej chwili prezentuje się następująco: Aparaturę rozmieściłem tak: Foka bez malowania waży 318g Mam problem, wydaje mi się, że lotki nie pracują całą długością, Wychylenie obserwuję na ok. 50% długości. Czy tak powinno być? Popychacze zamontowałem tak: Wrzucę jeszcze fotkę po malowaniu i oblocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Nieźle kolego,mocno zastanawiam się nad kupnem podobnego modelu,bo te które kleję z depronu długiej żywotności nie mają.Zastanawiam się jeszcze czy silnik który posiadam da radę żeby szybko polatać Emax GT 2210/13 204Watt-y 1270kv śmigło gws 8x4 oraz 8x6 regiel Dualsky 22A XC lite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Ten silnik ze śmigłem 8x6 robi ładną rozpierduchę Polecam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Mój błąd , załóż śmigło 9x5 to jeszcze lepiej pójdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Bartek, wywiń lotki "na lewą stronę i podszlifuj delikatnie zawias z epp. Lub całkiem wytnij i zrób zawiasy z dyskietki lub z butelki po napoju. Dźwigienki powinny byc tak, aby popychacze były w dziurce nad osią obrotu lotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Może i masz kolego rację,ale pakiet dostaje po tyłku bo puchnie,chyba ze starości.Myślę że 8x6E będzie optymalnym rozwiązaniem,muszę to sprawdzić. Hmm , nie spotkałem się z takim zjawiskiem Ale może tak jak mówisz z tym lipolkiem , tak czy inaczej udanych lotów ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yesooz Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Moja foka. Pomalowana i oblatana. Mam jeszcze małe problemy z wyważeniem, ale jeżeli pogoda pozwoli to weekend się tym zajmę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.