Stoko90 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Witam Pytanie krótkie mam zgubiłem dowód osobisty , a chciał bym wybrać sumę przekraczającą 100zł na karcie mam limit 100zł , czy mogę wybrać pieniądze w okienku dając prawo jazdy lub paszport ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Najprościej jak zapytasz w swoim banku.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperSnajper Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Powinna Ci Pani wydać... chyba że ewentualnie poczekasz do jutra ( dziś 100 zł, jutro 100 )... Chyba że masz dostęp internetowy do konta, to po prostu zmień limity ( w mBanku do tego potrzeba tylko hasła wysyłanego sms w celu potwierdzenia że to ty zmieniasz )... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Paszport powinien wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Powinien wystarczyć każdy dowód ze zdjęciem stwierdzający tożsamość, ale banki to państwo w państwie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stoko90 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Dzięki wielkie Panowie za odpowiedź dokładnie paszport wystarczył i Pani wydała pieniądze chodź z wiekim fochem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 ja nie mam dowodu osobistego jeszcze i wybieram kase na paszport nie było z tym jeszcze nigdy problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Dzięki wielkie Panowie za odpowiedź dokładnie paszport wystarczył i Pani wydała pieniądze chodź z wiekim fochem Nie dziw się. Wczoraj trąbiły media o tajemniczym gangu, który okrada konta, przez podrabianie dowodów i zmianę danych dostępowych. :wink: Co prawda okradają tylko baaaaardzo zasobne konta i już 5 bogaczy jest mniej bogata niż była, średnio o 1,6mln. Przeciętny Kowalski nie ma się co bać, ale dziś pewnie w nie jednym banku odprawy mieli, żeby na takich gości uważać, co z dowodami kombinują. :devil: Za wydanie pieniędzy obcej osobie - odpowiada bank i stąd fochy. :wink: Niektóre banki wydają klientom karty dostępowe z PIN-em. Bez takiej karty, nie przeprowadzisz żadnej operacji na koncie. Nawet na dowód. Może warto zmienić bank? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 A ja mam limit na karcie 2000zł i nie mam takiego problemu ze musze biegać do banku :wink: Nie da się tego limitu jakoś zwiększyć :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 da się ale za limit płacisz przynajmniej u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wotoma Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Po pierwsze nie czekaj i zgłoś to na policję, a może to była kradzież? Możesz się zdziwić jakie przeboje mogą wyniknąć ze zgubienia takiego dokumentu, np. będziesz miał do spłaty spory kredyt zaciągnięty w drugim końcu Polski, albo tuż za rogiem..., np. wziąłeś na raty 150 calową plazmę za bagatela 150 kpln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 kazdy zgubiony dokument nalezy zgłaszać - tak jak napisał wotoma, Dokładnie taką sytuacje miał mój znajomy gdy komornik przyszedł do domu z egzekucją zaległych rat kredytowych.... łącznie 80 000 pln!! kolega się wybronił bo w czasie gdy na zgubiony dokument wzięto kredyty on był służbowo zagranicą . Kolega pracuje w korpusie dyplomatycznym i jego nieobecnosć w kraju była łatwa do udokumentowania . ale sprawy sądowe ciągnęły się prawie rok zgłoszenie kradzieży dokumentu to tzw"dupochron" dzięki temu nie ponosimy odpowiedzialności za skutki użycia dokumentów przez osoby trzecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.