Skocz do zawartości

Zgubiłem dowód osobisty jak wybrać pieniądze z banku ??

Stoko90

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pytanie krótkie mam zgubiłem dowód osobisty , a chciał bym wybrać sumę przekraczającą 100zł na karcie mam limit 100zł , czy mogę wybrać pieniądze w okienku dając prawo jazdy lub paszport ??

Opublikowano

Najprościej jak zapytasz w swoim banku....

Opublikowano

Powinna Ci Pani wydać... chyba że ewentualnie poczekasz do jutra ( dziś 100 zł, jutro 100 :) )...

Chyba że masz dostęp internetowy do konta, to po prostu zmień limity ( w mBanku do tego potrzeba tylko hasła wysyłanego sms w celu potwierdzenia że to ty zmieniasz )...

Opublikowano

Dzięki wielkie Panowie za odpowiedź dokładnie paszport wystarczył i Pani wydała pieniądze chodź z wiekim fochem :lol:

Nie dziw się. Wczoraj trąbiły media o tajemniczym gangu, który okrada konta, przez podrabianie dowodów i zmianę danych dostępowych. :wink:

Co prawda okradają tylko baaaaardzo zasobne konta i już 5 bogaczy jest mniej bogata niż była, średnio o 1,6mln. Przeciętny Kowalski nie ma się co bać, ale dziś pewnie w nie jednym banku odprawy mieli, żeby na takich gości uważać, co z dowodami kombinują. :devil:

Za wydanie pieniędzy obcej osobie - odpowiada bank i stąd fochy. :wink:

Niektóre banki wydają klientom karty dostępowe z PIN-em. Bez takiej karty, nie przeprowadzisz żadnej operacji na koncie. Nawet na dowód.

Może warto zmienić bank? :wink:

Opublikowano

Po pierwsze nie czekaj i zgłoś to na policję, a może to była kradzież?

Możesz się zdziwić jakie przeboje mogą wyniknąć ze zgubienia takiego dokumentu, np. będziesz miał do spłaty spory kredyt zaciągnięty w drugim końcu Polski, albo tuż za rogiem..., np. wziąłeś na raty 150 calową plazmę za bagatela 150 kpln.

Opublikowano

kazdy zgubiony dokument nalezy zgłaszać -

tak jak napisał wotoma,

Dokładnie taką sytuacje miał mój znajomy gdy komornik przyszedł do domu z egzekucją zaległych rat kredytowych.... łącznie 80 000 pln!!

kolega się wybronił bo w czasie gdy na zgubiony dokument wzięto kredyty on był służbowo zagranicą . Kolega pracuje w korpusie dyplomatycznym i jego nieobecnosć w kraju była łatwa do udokumentowania .

ale sprawy sądowe ciągnęły się prawie rok

zgłoszenie kradzieży dokumentu to tzw"dupochron"

dzięki temu nie ponosimy odpowiedzialności za skutki użycia dokumentów przez osoby trzecie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.