Skocz do zawartości

LiPol do Turnigy 9X

Gites

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy można zastosować jakiś inny pakiet niż ten ?

Czy to co napisali w HK jest prawdą? tj. że nie powinno się stosować w aparaturach LiPol'i o dużej wartości oddawanego prądu.

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Yo,

Przecież aparatura pobiera tyle prądu ile potrzebuje. A nie pakiet wciska na silę w aparaturę.

Według mnie można stosować inne pakiety.

Opublikowano

No niby wiem ale jakby nie patrzeć, gdy coś pójdzie nie tak (zwarcie) w aparaturze to "normalny" LiPol wpompuje tyle prądu, że wszystko z pewnością stanie w płomieniach. Czy może się mylę?

Opublikowano

Jak zrobisz zwarcie pakietem o mniejszym natężeniu no to też popalisz elektronikę.

Opublikowano

Może się nie mylisz. Ktoś po coś wymyślił lipo o małej wydajności prądowej.

Ja używam niebieskiego turnigy a znajomym zamówiłem te rhino. Wszystkie działają i mieszczą się idealnie.

Opublikowano

[...]Ja używam niebieskiego turnigy[...]

Masz aparaturę 9X? Jeśli tak to byłbym wdzięczny za podanie linka do konkretnego modelu LiPol, który mieści się w 9X. Dzięki
Opublikowano

[...]Jednym słowem bajka.

Bajka to by była gdyby nie miał statusu BK już od miesiąca :|

Pytaniem właściwym w obecnej sytuacji byłoby "jaki inny pakiet oprócz Rihno z pierwszego postu?"

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Odkopuję bo bez sensu byłoby zakładać nowy temat.

Używał ktoś w 9X innego pakietu niż tego rhino 2650?

Sam teraz szukam i zastanawiam się, co może pasować

Opublikowano

Mogą być wszystkie 3 celowe. Ja mam chyba 900mah bo taki sie zmieścił w miejsce koszyka. Mozesz dac o pojemnosci 5000, tyle że nie zastosujesz klapki. Im wieksza pojemnosc tym dluzej trzyma- dla mnie to cala filozofia ;x

Z tego co pamietam moze byc rowniez 2 celowy pakiet- ale tego nie potwierdzam.

Opublikowano

No właśnie o te nieszczęsne wymiary mi chodzi. Oprócz rhino, które w Polsce kosztuje 85zł pasował tylko jeden pakiet. Jak dla mnie pojemność może być mniejsza niż obecne 2Ah, które mam w koszyczku.

Opublikowano

Mieści się też typowy pakiet z 8 ogniw NiMH 9,6V i to jest maxymalny wymiar jaki się tam zmieści.

Czyli 105x31x31, Rhino jest krótszy i boki ma s tego co pamietam 30x25 chyba

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.