Gites Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Witam, Czy można zastosować jakiś inny pakiet niż ten ? Czy to co napisali w HK jest prawdą? tj. że nie powinno się stosować w aparaturach LiPol'i o dużej wartości oddawanego prądu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Yo, Przecież aparatura pobiera tyle prądu ile potrzebuje. A nie pakiet wciska na silę w aparaturę. Według mnie można stosować inne pakiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gites Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 No niby wiem ale jakby nie patrzeć, gdy coś pójdzie nie tak (zwarcie) w aparaturze to "normalny" LiPol wpompuje tyle prądu, że wszystko z pewnością stanie w płomieniach. Czy może się mylę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Jak zrobisz zwarcie pakietem o mniejszym natężeniu no to też popalisz elektronikę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Może się nie mylisz. Ktoś po coś wymyślił lipo o małej wydajności prądowej. Ja używam niebieskiego turnigy a znajomym zamówiłem te rhino. Wszystkie działają i mieszczą się idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Może i słusznie, ale czy będzie dużo C czy mało to i tak wystarczy żeby zepsuć aparaturę. Ja mam w opticu normalny pakiet (20C) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gites Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 [...]Ja używam niebieskiego turnigy[...]Masz aparaturę 9X? Jeśli tak to byłbym wdzięczny za podanie linka do konkretnego modelu LiPol, który mieści się w 9X. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 http://rc-electrotown.pl/index.php?products=product&prod_id=109 na 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Kolega ma tego lipola co podałeś w linku w tejże aparaturze. 0 problemów, mieści się idealnie. Jednym słowem bajka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Ja w swoim Turnigy 9X mam ten pakiet: http://unitedhobbies.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7346&Product_Name=Rhino_2620mAh_3S_11.1v_Low-Discharge_Transmitter_Lipoly_Pack miesci sie idealnie, trzyma długo, polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Przecież te wszystkie pakiety co podaliście to jeden pies Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 ale cena inna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gites Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 [...]Jednym słowem bajka.Bajka to by była gdyby nie miał statusu BK już od miesiąca :|Pytaniem właściwym w obecnej sytuacji byłoby "jaki inny pakiet oprócz Rihno z pierwszego postu?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Tak mam 9X i tego lipola http://unitedhobbies.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6955&Product_Name=ZIPPY_Flightmax_2500mAh_Transmitter_Pack_%28Futaba/JR%29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Tutaj status również BK a koledze chyba na czasie zależy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gites Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Ok... zawężam jeszcze bardziej... "Jaki inny pakiet z Discharge Rate > 10C ?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekONY Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Odkopuję bo bez sensu byłoby zakładać nowy temat. Używał ktoś w 9X innego pakietu niż tego rhino 2650? Sam teraz szukam i zastanawiam się, co może pasować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiSon Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Mogą być wszystkie 3 celowe. Ja mam chyba 900mah bo taki sie zmieścił w miejsce koszyka. Mozesz dac o pojemnosci 5000, tyle że nie zastosujesz klapki. Im wieksza pojemnosc tym dluzej trzyma- dla mnie to cala filozofia ;x Z tego co pamietam moze byc rowniez 2 celowy pakiet- ale tego nie potwierdzam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekONY Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 No właśnie o te nieszczęsne wymiary mi chodzi. Oprócz rhino, które w Polsce kosztuje 85zł pasował tylko jeden pakiet. Jak dla mnie pojemność może być mniejsza niż obecne 2Ah, które mam w koszyczku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Mieści się też typowy pakiet z 8 ogniw NiMH 9,6V i to jest maxymalny wymiar jaki się tam zmieści. Czyli 105x31x31, Rhino jest krótszy i boki ma s tego co pamietam 30x25 chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.