Rekrut:) Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Witam! Mam problem z regulatorem Hobby King SS 40-50A, a mianowicie podłączam go pod oczywiście kanał 3 czyli gaz, włączam aparaturę daje gaz na max i podłączam zasilanie pod regulator.Zaczyna on pikać 10 razy "pip" jednym ciągiem bez przerwy i tak w kółko.Co się dzieje?jak go zaprogramować bez karty której niestety nie posiadam i co oznacza to 10-cio krotne "pip". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Jak sama nazwa mówi- SuperSimple to regulator którego się zazwyczaj nie programuje bo wszystko w nim jest ustawione optymalnie od samego początku. Jedynie gaz trzeba czasem zmienić. I tak jest w każdym przypadku a używam tylko takich regulatorów- sztuk 8 Jak nie dajesz gazu na max to też pika 10 razy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 No wiem wiem.No właśnie też, a dziwniejsze jest to że nawet jak aparatura jest wyłączona a on jest odłączony od odbiornika to po podłączeniu go pod pakiet też tak pika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 A czy to nie jest przypadkiem regulator bez BECa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Trzeba czytać zanim się kupi ! BEC: Opto Only czyli nie ma on beca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Ok ok...tylko że ja nie wiem do końca co to jest ten BEC?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Opto only znaczy że nie ma BECa. Czyli, że nie zasilisz tym reglem odbiornika a jedynie silnik. Musisz z niego wyjąć czerwony kabel od wtyczki i podpiąć. A zasilanie do odbiornika przez UBEC lub z minimum 4 pakietów Nimh/Nicd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 czyli nie da się bez UBEC-a zasilić odbiornika? tylko przez UBEC-a lub osobny pakiet?A który czerwony kabel i co z nim zrobić? :wink: Nie mam o tym pojęcia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Czerwony który wpinasz do odbiornika od regulatora masz wypiąć z wtyczki. Nie ma mieć styczności z odbiornikiem. Jest dokładnie tak jak mówisz- musisz miec UBECa albo osobny pakiet do zasilenia odbiornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 A ten UBEC to ma mieć jakieś wytyczne?Tez musi być na 40-50A?Gdzie najtaniej takowy kupić w Polsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Nie, nie nie UBEC turnigy na allegro. To taki stabilizator napięcia który np z 2 cel lipo robi wyjściowe 5 lub 6V dla odbiornika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Ok zatem wpierw napisze na forum ogłoszenie...może ktoś ma zbędny :wink: Dzięki za pomoc Wstyd normalnie...tyle już latam a nie wiedziałem o takim czymś :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 można też przylutować kable z beca do regla bec np taki : http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6313&Product_Name=Turnigy_MEGABEC_8_ lub taki http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4319&Product_Name=TURNIGY_3A_UBEC_w/_Noise_Reduction zależy ile A potrzebują twoje serwa teraz będę robił znowu pakę z HK więc mogę cie dorzucić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trenerek Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Witam, podepnę się z pytaniem o ten sam regulator. Wojtass_nt pisze Czerwony który wpinasz do odbiornika od regulatora masz wypiąć z wtyczki. Nie ma mieć styczności z odbiornikiem.. Coś takiego się robi, gdy regulator ma wbudowany BEC, jeśli nie ma, to czy rzeczywiście trzeba go wypinać. Jak w takim razie zasilany jest sam regulator? Pytam, bo nie chcę mieć dymku na stole, zanim cokolwiek podepnę.Pozdrawiam Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 40-50A ma beca, ale jest on kiepski Ostatnio miałem taki na warsztacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trenerek Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Witam jeszcze raz, nie wytrzymałem i podłączyłem regulator oraz oddzielne zasilanie odbiornika. Czerwonego kabelka od regulatora nie wypinałem z wtyczki. Krótka chwila z duszą na ramieniu, będzie dymek, czy też nie. Dymka nie było, regulator pięknie zagrał, tylko raz, wajcha do przodu i silnik ruszył. Kilka minut pracy, czy coś się nie grzeje, obwąchanie, czy nie śmierdzi. OK. Wszystko działa poprawnie, regulacja bardzo płynna w całym zakresie obrotów. Warto było wydać te 11 dularów . Pozdrawiam Darek Ps. Meteor, znasz może Piotrka Wrąbla ze Zduńskiej Woli? Też modelarz, cho ze dwa razy starszy od Ciebie. Jeśli tak, to pozdrów go ode mnie, jeśli nie, to nie pozdrawiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.