MironRC Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 witam! model ma 6 serw, w tym dwa na wysokości, zasilanie poprzez dwa pakiety, jeden zapłon, drugi serwa. Odbiornik mam 6 kanałowy AR6200. Próbowałem wszelkich miksów i nic, co najlepiej zainstalować? powerbox? moze byc tak ze na lotki potrzebne beda po dwa serwa, trzeba to brać pod uwagę. CAP 232, ZDZ 40, serwa cyfrowe DYMOND, pakiety NI-CD. 2400 mAh i 4000 mAh.
Paweł Rzedzicki Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Ale co masz za problem. Jakie mixy? Czego nie możesz zrobić?
Tomek Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Po 2 serwa na lotki w 2,2 m modelu???? :shock:
MironRC Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Ale co masz za problem. Jakie mixy? Czego nie możesz zrobić? chciałem zmixować te dwa serwa na wysokości i wydaje się ze robiłem już takie rzeczy ale nie wiem jak. Radio posiada P-mixy. Oczywiście lotki po jednym serwie, jak narazie. Tak sobie nawet zaczynam myśleć o radiu jakimś lepszym to takich modeli, bo DX6i ma tylko 6 kanałów. :crazy:
Paweł Rzedzicki Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Napisz jakie masz mixy fabryczne. Może jakiś o nazwie y-lead? Albo wybór typu usterzenia przy wyborze typu modelu między acro, glider heli i czym tam jeszcze masz? NIe wierzę, żeby przy 6 kanałowym radiu nie było mixu dającego obsłużyć dual elevator. Edit znalazłęm na rcuniverse rozwiązanie. Musisz uzyć 2 mixów. Pierwszy- mixujesz gear z gear i wartości ustawiasz na -100%. Drugi mix robisz elevator to gear i wartości na 100%. Pewnie jedno serwobędziesz musiał zrewersować i jakiś przełacznik włączyć, żeby mix był aktywny. Gear to kanał 5 u Ciebie. NIe zapomnij aby funkcja trim active była włączona przy mixach.
radek872 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 DX6 ma podobne menu do MX 12 i tam niestety nie ma takiej możliwosci. Można zrobić to na V kabel lub oddzielnie, ale na 99% trymer będzie działał na jedno serwo.Dopiero DX 7 odpowiednik MX 16 daje takie możliwosci.
Paweł Rzedzicki Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Działa działa, przecież napisałem wszystko.
radek872 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Tylko już nic do tego nie domiksuje ani nie wytrymuje oddzielnie.Jeżeli bedzie chciał do żylete zrobić mix elev to rudder to co wtedy zadziała? jedna połówka steru ?
Paweł Rzedzicki Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Obie bo są na stałe zmixowane, tak samo jak trymer od wysokości będzie oba serwa trymował.
MironRC Opublikowano 1 Września 2010 Autor Opublikowano 1 Września 2010 dzisiaj dopiero siądę do radia i pokombinuje wg tego co napisałeś, o efektach poinformuję!
MironRC Opublikowano 5 Września 2010 Autor Opublikowano 5 Września 2010 już zrobione, zmiksowałem ELEVATOR I GEAR i jest gitara, TRYMER też działa 8) dziękuję.
witold_pi Opublikowano 14 Listopada 2010 Opublikowano 14 Listopada 2010 Poproszę o rozpisanie tych mixów :shock: Mam ten sam problem :cry:
Paweł Rzedzicki Opublikowano 15 Listopada 2010 Opublikowano 15 Listopada 2010 Przeciez napisałem po polsku, czego nie rozumiesz???
MironRC Opublikowano 15 Listopada 2010 Autor Opublikowano 15 Listopada 2010 witold_pi, masz DX6i? miksujesz tak jak napisałem wyżej: jeden kanał pod GEAR i drugi pod ELEVATOR, musisz sobie rewersy poustawiać, SUB Trim itd, spróbuj, to działa, kwestia 10 min. W tej konfiguracji zauważyłem jednak, że się nie wychylają się do końca tak samo i nie wiem jak to zmienić.
Paweł Rzedzicki Opublikowano 15 Listopada 2010 Opublikowano 15 Listopada 2010 Pewnie dlatego że jedno już ma opór mechaniczy od steru a drugie nie. Spróbuj zmniejszyć wychyły obu i powinno być równo.
Paweł Rzedzicki Opublikowano 16 Listopada 2010 Opublikowano 16 Listopada 2010 To żadnych mixów nie stosujesz. Poszukaj sobie w necie instrukcji i zobacz pod który kanał podpinasz drugą polówkę. Jednak domixowujesz któyś z wolnych kanałów aux. Proste
witold_pi Opublikowano 16 Listopada 2010 Opublikowano 16 Listopada 2010 niestety nie jest to tak jak myślisz, mc19 ma funkcję zaprogramowaną a tu jest problem , trzeba mixować kanały a co gorsza jak się palne przełącznik...... to lepiej nie myśleć ale problem rozwiązałem rozwiąznie ma na imię hs 5865mh :mrgreen:
Paweł Rzedzicki Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 Kurde (żeby mocniej nie zakląć). Czy Ty kiedykolwiek w tym nadajniku wpisywałeś nowy model do pamięci????????????????? Mam takie radio od miesiąca, ale jako że nie sezon to nie programowałem modeli. Dziś jednak była w miarę pogoda i pojechałem polatać. I co? Przy wyborze wing type masz dual: aileron, elevator, rudder i coś tam jeszcze. Aktywujesz dual elevator wybierasz aux 2 lub 3 i tam wpinasz drugie serwo. Naprawde nie wyobrażam sobie prostszego rozwiazania a Ty pytasz o takie rzeczy i kombinujesz jak koń pod górę.
witold_pi Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 no masz rację ale jak nie wszedłem do poprzedniego menue to na menue dual nic się nie zmieniało :-( dzięki Poprzednio miałem dx7 no i wziąłem żywcem rozwiązanie ale było ono niebezpieczne z powodu możliwości palnięcia pstryczka i wtedy dwie połówki statecznika poziomego się rozjeżdżały. No to pomóż mi jak zaprogramować kill switch (flaperon, dual elevator) na 7 kanałach?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.