franc Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Marcus, no to problem rozwiązany :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MROX Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 A więc tak. Kupiłem dziś drugi układ LM35. Polutowałem zgodnie ze schematem. I ? I nic... :twisted: Się trochę zirytowałem. Już myślałem, że mam popsutą ładowarkę (jest nowa, naładowałem nią może 5 razy pakiet) gdy do głowy wpadło mi pogrzebać w menu. Wszedłem w ustawienia i okazało się, że zamiast funkcji "cut off" i temperatury obok widnieje napis USB . Zmieniłem na funkcję cut off i włala , czujnik działa. Czemu nikt nie powiedział, że to trzeba ustawić najpierw. Jeszcze mam pytanie. Jaką ustawić graniczną temperaturę odcięcia ładowania dla LiPoli :?: franc dzięki za fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Jeszcze mam pytanie. Jaką ustawić graniczną temperaturę odcięcia ładowania dla LiPoli :?: Teoretycznie to każdą wyższą od temperatury otoczenia. 50C powinno być w sam raz.Pakiet nie powinien się w ogóle grzać podczas ładowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franc Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 MROX, temperatura przekazywana do ogniwa nie powinna być wyższa niż 70C. temperatura wyższa niż 70C może spowodować uszkodzenie ogniwa polimerowego i obniżyć jego wydajność. Tak to wygląda tak że próg w ładowarce ustawić można tak jak napisał Wojtass_nt, 50 ,60 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.