modelmaniak Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Kilka zdjęć z lotów... DUMNY WŁAŚCICIEL... Najpierw spokojnie... Postanowiłem trochę pokręcić... Konfiguracja modelu: Silnik Axi 2212/34 śmigło 10/7 APC Thin Electric Zasilanie 3S1P x power 1700mAh Regulator TMM Easy 18A Serwa lotki 2x HS55 Wysokość Jamara 9g Kierunek HS81 Z powyższym wyposażeniem model lata jak wyścigowy pylon... :cry: Wynika to z dużego obciążenia powierzchni nośnej oraz z rodzaju zastosowanego profilu skrzydła. Profil to symetryczne "coś" o grubości ok 10%. Promień noska ok 5mm. Oczywiście model jest bardzo sterowny i "chodzi " za ręką. SC znajduje sie zgodnie z instrukcją 110mm do natarcia, jednak myślę że można go przesunąć jeszcze trochę do tyłu. Wtedy model nabierze cech hybrydy pylona i fun fly'a... Nie polecam tego modelu dla początkujących modelarzy... W najbliższy weekend spróbuję zastosować lżejszy pakiet, może to trochę pomoże uczynić z tej "wyścigówki" model akrobacyjny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 24 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Po zastosowaniu śmigła GWS 11/4,7 model wyraźnie zwolnił... Przestał być wyścigówką, a stał się prawie pełnokrwistym akrobatem... Model świetnie reaguje na stery. Pilotaż daje dużo frajdy. Czas lotu ok 18 minut na pakiecie 3S1P 1700mAh. Zawis możliwy przy ok 80% mocy. Model bardzo fajnie zachowuje się w figurach pionowych. Podczas nurkowania tak duża tarcza śmigła nie pozwala na nadmierne rozpędzanie się modelu. Praktycznie cały program akrobacji wykonuje z tą samą prędkością- tak powinno być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 tylko pozazdrosic.... piekny model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 bardzo bardzo fajny wruc jeszcze fotke modelu prezentujacego sie na ziemi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freeze-F1 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 moze jakies filmiki co do lotów ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM_GDA Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Własnie też zamowilem sobie Aero Cruisera. Spodziewałem się co prawda że jest latwy w pilotarzu ale może nie bedzie tak zle... Czy masz jakieś rady dotyczace montażu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM_GDA Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 a ja już czekam na zamowinego Aero Cruisera ponad tydzień....Jakoś nie chce dojść. Mam nadzieję że to tylko większa ilość paczek na poczcie powoduje to opóżnienie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 Na paczke priorytetową czekałem 4dni wedle stępla pocztowego ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 Jesli to modele sklep to zadzwon bo oni czesto "zapominaja" o wysylce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM_GDA Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 To w sumie renomowana jak mi się wydaje firma....Nastik. Mam nadzieję że jutro będę się już mogl cieszyć modelem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 20 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Czy masz jakieś rady dotyczace montażu ? Montaż modelu jest banalnie prosty... Oczywiście trzeba zachować odpowiednią dokładność, szczególnie przy wklejaniu stateczników. Proponuję także sprawdzić wszystkie połączenia klejone... i w razie konieczności je poprawić... Oglądając model doszedłem do wniosku że cała konstrukcja trzyma się kupy dzięki pokryciu... Producent bardzo skąpił kleju... Do tego stopnia że w niektórych miejscach porostu go nie ma... W przypadku tego modelu wystepują duże trudności w wyważeniu. Stateczniki wykonane są pancernie... Jeżeli zastosujemy sie do instrukcji i umieścimy serwa w ogonie... to bedziemy musieli z przodu "przywiazać cegłę"... Dlatego ja rozwiązałem to inaczej. Serwa w SC, napęd kierunku linkami,a głębokości popychaczem węglowym. Dzięki takiemu rozwiązaniu wyeliminowałem problem bardzo tylnego wyważenia. Warto także pamiętać o wzmocnieniu kadłuba w miejscu mocowania podwozia... Kolejnym problemem jest za krótka "rama" do mocowania silnika... Ja zastosowalem AXI 2212/34 i może dlatego musialem przedłużać łoże silnika. Poprostu po zamontowaniu napedu śmigło obcierało o maskę... I to chyba tyle... Moich "rad"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM_GDA Opublikowano 20 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 "I to chyba tyle... Moich "rad"... " Dzięki Przemku za rady... na pewno skorzystam..opowiem na temat moich spostrzeżeń . Czekam niestety caly czas na model.... :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM_GDA Opublikowano 20 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Czy masz jakieś rady dotyczace montażu ? I to chyba tyle... Moich "rad"... Na pewno skorzystam z rad. Cały czas czekam na model...Jeszcze go nie ma....Ale zaskoczony jestem że producent tak żaluje kleju....Jak to rozwiązać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 20 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Ale zaskoczony jestem że producent tak żaluje kleju....Jak to rozwiązać ? Ja poprostu wszędzie tam gdzie sie dało poprawiłem spoiny... Niestety przy wzmacnianiu newralgicznych miejsc często występowała konieczność rozcięcia poszycia. Ale udało mi sie to zrobić praktycznie bez uszczerbku na estetyce modelu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM_GDA Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Jak mnie wkurza że nie dotarł jeszcze ten nodel z NASTIKA.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zadzwon do Grzska i zapytaj moze nie dotarlo do niego twoje zamowienie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zobacz maile Stosiek zawsz emailowo powiadamia o aktualizacji zamówienie I sprawdź czy przyszło potwierdzenie że złożyłeś zamówienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM_GDA Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Nareszcie doszedł od Stoska z NASTIKA Aero Cruiser. Trwalo to ponad 2 tygodnie ale nareszcie jest. Juz sie ciesze i go ogladam , waze i tak dalej.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stosiek Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Witam, W końcu znalazłem trochę czasu i zaktywowałem swoje konto na forum . Żeby nie było że to Nastik tak się operniczał z realizacją zamówienia dodam, że towar wysłany był 13-go grudnia priorytetem a dotarł chyba 28-go. Co poczta robiła a raczej nie robiła jest ich tajemnicą. Szczęście że model jest już u Adama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Znam ten problem ... - na kuriera czekałem 3 dni ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.