zzradek Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Byłem w piątek w Kącku Trawka skoszona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 19 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Byłem w piątek w Kącku Trawka skoszona To może Ty się męczyłeś z tą akrobacyjną Extrą i padniętym serwem na lotce? My byliśmy z TOTO-0 po przejściach i oblatywaliśmy go po naprawie. Faktycznie przyjechał traktor i zaczął kosić trawę. Trzeba będzie wyciągnąć spalinkę :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 To nie ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 22 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 To nie ja W tym samym czasie był kolega . który nie polatał sobie bo cały czas mu coś szwankowało w modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Da radę dziś oblatać RWD5 na Chobocie? Czy nie za duży wiatr? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 27 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Nie wiem teraz co się dzieje na Chobocie ale wiatr na oblot jest faktycznie za silny. A co to za RWD-5 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 A co to za RWD-5 ?Depron by Skazoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 A co to za RWD-5 ?Depron by Skazoo Taki model można oblatać na każdej trochę większej łączce. Trawa nie musi być niziutka. Nawet jak jest trochę wyższa to zamortyzuje gorsze lądowanie. Ale gdybyś się wybrał na Chobot to napisz jakie są tam warunki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Ja sądzicie, da radę jutro na Chobocie RWD5 depron by Skazoo oblatać? Ładować już akumulatory? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Ja sądzicie, da radę jutro na Chobocie RWD5 depron by Skazoo oblatać? Ładować już akumulatory? Mam nadzieję , że nie oblatywałeś. Wczoraj nieźle wiało ale my lataliśmy na Pałacowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Choć często latam na Pałacowej i EP2, czasem zdarza mi się polatać na Ursusie. Ul. Posag 7 Panien 7 52.20474,20.887027 Polecam zaparkować od strony ul. Szamoty i przejść przez dziure w płocie Czasem można nawet spotkać innych modelarzy. Jedyną wadą jest podłoże - twarde, troche bonowe, troche gruzowe, troche ziemiane Ale jak się nie zalicza wielu kretów, można spokojnie polatać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlmtb Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Czyżby nowe nieznane lotnisko? :?: Takie informacje dotarły do mnie ostatnio choć nie bezpośrednio o modelarzach, którzy latają na terenie potocznie zwanym PGR Bródno. Jest to rozległy teren porośnięty trawą tuż przy Cmentarzu Bródnowskim. „Lotnisko” zamyka się w trójkącie ulic: Św. Wincentego, Gilarskiej i Samarytanka. Na Zumi wygląda to jak pokaźnych rozmiarów łąka, której najdłuższy bok ma ponad 500m! Jeżeli faktycznie ten teren nadaje się do lądowań i startów to mogłoby być to bardzo fajne lotnisko po prawej stronie Warszawy. Może ktoś, kto tam był zanim śnieg zapadał wszystko napisze coś o podłożu i ewentualnych utrudnieniach dla większych modeli, bo elektryki to zapewne sobie tam poradza i to z duuużym zapasem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 To zależy jakie kryteria przyjmiemy przy uznawaniu czegos za lotnisko W każdym raze, w miejscu, które podałem, jest całkiem sporo przestrzeni, nie ma żadnych ludzi, samochodów, okien itp. Można więc spokojnie wykonać obloty. Co do lotniska, o którym wposmniałeś, to osobiście tam nie byłem, bo to nie te strony Warszawy. Jednak coraz więcej się o tym miejscu mówi na innych forach i wiem, że ludziska tam latają. Jeśli się nie mylę, niektórzy nazywają je chyba EP6. A może jakoś inaczej Rozumiem, że mówisz o tym? 52.281864,21.049107 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Przejeżdzając ul. Św,Wincentego często widzę na polanie PGR kolegów z modelami ,dziś przed południem też ktoś tam latał.Teren jest faktycznie rozległy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Przejeżdzając ul. Św,Wincentego często widzę na polanie PGR kolegów z modelami ,dziś przed południem też ktoś tam latał.Teren jest faktycznie rozległy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Czasami przejeżdżam koło PGR ale w "łykend" to zawsze widzę kilku spacerowiczów z psami. Jakąś ostrożność trzeba zachować. Natomiast jest podobno jakaś górka (góra?) na Bródnie za Carrefuorem. Podobno da się tam na nartach pojeździć to pewnie i model puścić. Może ktoś tam był i robił rozpoznanie ? Jedyne zbocze które znam to na Siekierkach ale ostatnio miałem problemy z ochroną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Czasami przejeżdżam koło PGR ale w "łykend" to zawsze widzę kilku spacerowiczów z psami. Jakąś ostrożność trzeba zachować. Natomiast jest podobno jakaś górka (góra?) na Bródnie za Carrefuorem. Podobno da się tam na nartach pojeździć to pewnie i model puścić. Może ktoś tam był i robił rozpoznanie ? Jedyne zbocze które znam to na Siekierkach ale ostatnio miałem problemy z ochroną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Czasami przejeżdżam koło PGR ale w "łykend" to zawsze widzę kilku spacerowiczów z psami. Jakąś ostrożność trzeba zachować. Latałem tam na jesieni elektrykiem i faktycznie był pan z trzema pieskami biegającymi luźno. Latałem nisko a pieski biegały w kierunku modelu zaciekle ujadając. Na szczęście wcześniej się zmęczyły niż wyczerpał pakiet. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Czasami przejeżdżam koło PGR ale w "łykend" to zawsze widzę kilku spacerowiczów z psami. Jakąś ostrożność trzeba zachować. Latałem tam na jesieni elektrykiem i faktycznie był pan z trzema pieskami biegającymi luźno. Latałem nisko a pieski biegały w kierunku modelu zaciekle ujadając. Na szczęście wcześniej się zmęczyły niż wyczerpał pakiet. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Natomiast jest podobno jakaś górka (góra?) na Bródnie za Carrefuorem. Podobno da się tam na nartach pojeździć to pewnie i model puścić. Może ktoś tam był i robił rozpoznanie ?Chyba to widziałem. Przewyższenie ok10m, może ciut więcej. Górka ze wszystkich stron zalesiona, jedynie trasa "narciarska" wyrównana, szerokości 10-15m, od strony południowej. A co do PGR Bródno, to lądowanie na kołach tam odpada. Ale łąka duża. Też czasami korzystam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.