Killerus Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Ja borykam sie z wyborem kamery i tak po wielu godzinach slęczenia na necie i poszukawaniach wszystko spowadza sie do jednego modelu KX-131. Zaleta to to, że zasilana jest napięciem 5V (dodatkowy aku to wtedy nie 3 cele, a 2 - mniejsza waga). Cena jaką najtaniej znalazłem to 80$ to jakiej 240 zł z wysylka wychodzi. Najtańsza w POlce kamerka plytkowa jaką udało mi się znaleźć kosztuje co prawda 189 zł, ale jest zasilana 12V ;-(. Nadajnik/odbiornik wolałem kupić gotowe rozwiązanie - cena komplet ok 240 zł (bez znten). Czekam teraz na przesylke i jak wszystko poskladam do kupy, to rownież wrzuce opis jak to wszystko dziala (mam nadzieje, ze zadziala ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_244 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Ta kamerka ktora jest w zestawie jest zasilana napieciem 5V , jednak driver jest zasilany wyzszym napieciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_244 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zapomnialem zapytac , masz linka do tego co kupiles? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killerus Opublikowano 20 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Nadajnik/ Odbiornik: http://www.active-robots.com/products/radio-solutions/index.shtml Kamera KX-131: http://www.rangevideo.net/131_uncased.html Nadajnika/obd. jeszcze nie testowałem, czekam na anteny i kamere Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 A jak ta kamera radzi sobie z nagłym oślepieniem lub szybka zmiana otoczenie (ciemne ,jasne) ??? Spora część tego typu kamer sobie w ogóle z tym nie radzi. Ja zamierzam zastosować nadajnik-odbiornik na 2,4 Ghz, ale zasięg przy ziemi max300m (dla mnie to wystarczy) za to będę miał głos(mikrofon zasilany od 5 do 12 V i waga w granicach 5-10g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killerus Opublikowano 20 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Mój nadajnik też ma we stereo Audio, ale na dzwięku mi nie zależy (w górze i tak slychać tylko szumy). Z recenzji w necie bardzo dobrze się wypowiadaja o modelu KX-131 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krufkapsotka Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 czesc Marcin (rozmawialismy na youtube) wybrales bardzo fajna kamerke , ma troche gorsza rozdzielczosc niz kx151 ale lepiej sobie radzi ze zmiana oswietlenia i nie ma glupich akcji ze zmiana temperatury kolorow.... co do mikrofonu to mysle ze jednak fajna sprawa.Przy kreceniu tylko filmow z powietrza rzeczywiscie moze byc zbedna bo i tak pewnie potem do filmu jakas muzyczke podkladamy, ale juz przy lotach fpv dzwiek obrotow silnika mysle ze dodaje sporo realizmu.,., p.s. jak przyjdize paczka z rangevideos to beda chcieli od ciebie clo i vat......jesli wpiszesz w formularzu ze to kamerka internetowa a nie przemyslowa to nie zaplacisz cla, tylko sam vat....a vat policza ci od kwoty na podstawie wydruku z kompa|(potwierdzenie zamowienia z rangevid) to spokojnie wpisz sobie tam dowolna kwote i od tego zaplacisz..... tak przynajmniej jest w wawie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krufkapsotka Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 a tutaj jest probka zestawu 2,4 ghz wlasnie z kx151 mikrofon dolozylem z allegro za 24 zeta, waga ok 5g:) jakosc oczywiscie jest znacznie lepsza przed kompresja na youtube... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killerus Opublikowano 20 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Widzialem juz ten film, jest super, szukam jeszcze gdziej olukarow, w super dobrej cenie, moze jakies uzywane ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_244 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 To fakt bardzo dobra jakosc nagrania znacznie lepsza niz moja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_244 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Witam ponownie wszystkich zainteresowanych. Dzis zamieszczam link do filmu z ostatnich oblotow, zmienilem konstrukcje anten, ( pasmo 1GHz-> odbiorcza - antena calofalowa 28,5cm dlugosci zrobiona z srebrzanki o srednicy 1,5mm), nadawcza zas to antenka widelkowa 1/4 fali ). Oto link do filmu: http://www.kamerka0.republika.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Mam prośbę mógłbyś filmik wstawić krótszy ale z mniejszą kompresją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_244 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Hmm wlasnie z kompresja nic nie zmienialem, jak wrzucam go na you tube jakos jakosc sie kaszani niewiem dlaczego. Jakosc tez jest taka gorsza bo mam taki maly rejestratorek ktory nagrywa z rozdzielczoscia tylko 320x240 , max 1MB/s, ale pzewaznie 500kB/s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_244 Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Nie moge dawac reklamy bo sie admini denerwuja, sam widziales, ale jak cos to zawsze mozna pisac:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Nie moge dawac reklamy bo sie admini denerwuja Zaloz swoj temat,np. o swoim urzadzeniu. A tam mozesz pisac caly czas o tym.Najlepiej codziennie,powiedzmy z postepow nad ulepszeniem konstrukcji.I na pewno nie byl bys zadowolony,gdyby ktos tam zaczal pytac o kamerke :oops: , albo umiescil film ze swojego pierwszego lotu.A dalej to juz wiadomo,kaszana zone :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.