Maciej Ritmann Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Wszędzie W-wa, a co z centrum PL? Drodzy Łodzianie, zróbmy swoja mapkę. Gdzie latcie>? Ja obecnie na łąkach w Sokolnikach Lesie, a jak jestem w Łodzi, to na Brusie.
Maciej Ritmann Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Czyżby Łódź była modelarskim zadupiem?
adam49 Opublikowano 4 Września 2010 Opublikowano 4 Września 2010 Witam.Latam modelem spalinowym i mam z tym ogromny problem.Przez pewien czas jeździłem trochę na dziko do Kazimierza we wczesnych godzinach rannych ale ostatnio mnie stamtąd delikatnie mówiąc wyproszono. Miałem w planach budowę modelu z silnikiem benzynowym ale warunki do latania jakie są w Łodzi skutecznie mnie do tego zniechęcają. Napisz proszę Jakimi modelami obecnie latasz i czy dało by się polatać na tym Brusie spalinówką. Pozdrawiam.
Webster95 Opublikowano 4 Września 2010 Opublikowano 4 Września 2010 Mieszkam niedaleko Łodzi ale niestety nie mam samolotu (dopiero planuje zbudowac zefirka ) Macieju mógłbyś wysłać link z dokładnym miejscem gdzie latasz (nigdy nie byłem w Łodzi i się nie oriętuję )
Maciej Ritmann Opublikowano 6 Września 2010 Autor Opublikowano 6 Września 2010 http://docelu.pl/print.html?lon=19.389195&lat=51.750335&z=15&tcinv=1&url=http%3A%2F%2Fdocelu.pl%2Findex.html%3Flon%3D19.389195%26lat%3D51.750335%26z%3D15%26tcinv%3D1%26 między Kusocińskiego, a konstantynowską, za stacją jest wjazd (powiedzmy) i na skrz. konstantynowskiej i kornika są miejsca:) pozdrawiam ps. gdzieś na forum była mapa z naniesionymi miejscami w całej pl, też i łodzi:)
Osa Opublikowano 6 Września 2010 Opublikowano 6 Września 2010 Poszukałem i znalazłem modelarska mapa lotnisk
adam49 Opublikowano 6 Września 2010 Opublikowano 6 Września 2010 Mam pytanko. Czy na Brusie można startować z ziemi i czy teren jest ogólnie dostępny?
Maciej Ritmann Opublikowano 7 Września 2010 Autor Opublikowano 7 Września 2010 Teren jest dostepny, że aż miło, niestety z ziemi będziesz mógł startować jak tylko sobie trawsko wykarczujesz:)
damdam Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 Brzeziny (a w zasadzie północno zachodnia część) k. Łodzi z pokładu (skrzydła) "A'la Mini Prymusa" filmowane breloczkiem:
adam49 Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 Czy mógłbyś podać lokalizację tego lotniska.
Webster95 Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 Witam. Mam pytanie gdzie w Łodzi jest sklep modelarski ? :]
damdam Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 Lądowisko w Brzezinach jest dodane do modelarskiej mapy... http://maps.google.pl/maps/ms?ie=UTF8&hl=pl&msa=0&msid=107617197112052992054.00045449f5ba4a1adfe42&z=9 Zapraszam do wspólnego latania. Nie jestem właścicielem ale miejscowy lotnik nie ma nic przeciw.
Gość yagi Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 Model-Fan ul.Piotrkowska 286 93-034 Łódż
Maciej Ritmann Opublikowano 13 Września 2010 Autor Opublikowano 13 Września 2010 a czy wyszukiwarka google nie działa? szukać kurdesz, a nie na łatwizne lecieć!!!!!!
Emeryt Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 Witam.Latam modelem spalinowym i mam z tym ogromny problem.Przez pewien czas jeździłem trochę na dziko do Kazimierza we wczesnych godzinach rannych ale ostatnio mnie stamtąd delikatnie mówiąc wyproszono.... Trzeba było pojechać najpierw po południu....powzdychać i wpaść w zachwyt na widok modeli, kunsztu wykonania i talentu pilotów. Potem dopiero spróbować, może by pozwolili "zalatać", ale raczej nic by z tego nie było. Sami finansują lotnisko, tworzą zwartą grupę wyjątkowo snobistycznego i nieprzyjemnego towarzystwa. Z lataniem spalinówkami o normalnych z modelarskiego punktu widzenia wymiarach, lub czymś większym jest w Łodzi jak najgorzej. Można by było spróbować poszukać czegoś w okolicy ul.Jędzrzejowskiej do czasu rozpoczęcie budowy autostrady. Z drugiej strony jest jeszcze od biedy teren pomiędzy ul: Śląską/Kotoniarską-Tomaszowską . I jak na razie nie zanosi się na poprawę niestety. Pozdrawiam Jerzy.
Smuku Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 Lata Ktoś na lotnisku "Nowe lotnisko w Brużyczce" koło Łodzi? Jestem początkujący, latałem parę godzin na działce tylko. Niedawno przeprowadziłem się na ul. Traktorową i ta mapka bardzo miło mnie zaskoczyła, wygląda na to że Brużyczka jest sensownym miejscem dla początkującego - daleko od ruchliwej drogi itd. Często można tam Kogoś spotkać? Również ciekawie z mojej perspektywy wygląda "Stare lotnisko modelarskie" w Aleksandrowie Łódzkim, często można tam Kogoś spotkać?
Maciej Ritmann Opublikowano 24 Września 2010 Autor Opublikowano 24 Września 2010 Siema latał ktoś z was we środę na retkini na brusie? dwa modeliki lataly, jeden esa jakis, a drugi szybolek z czerwonymi skrzydełkami.
miqul Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 :jupi: Hehe możliwe że widziałeś mnie z kumplem , ja czerwony motoszybowczyk a kolega żółty epp Yak akro nie esa. Pozdrawiam.
Esqlap Opublikowano 15 Listopada 2010 Opublikowano 15 Listopada 2010 Witam Mam pytanie czy jest ktoś z okolic zgierza lub z samego zgierza? Potrzebuje porady bo jak za dużo dam gazu to moja delta robi pętle ;D już nauczyłem się z nich ładnie wychodzić aby nie łapać kretów. Chciałbym aby ktoś bardziej doświadczony obejrzał co i jak z nią jest nie tak.
marek 101 Opublikowano 21 Listopada 2010 Opublikowano 21 Listopada 2010 Zwiększ kąt zaklinowania silnika i to powinno pomóc (podkładki podmiedzy silnikiem a łożem przy tylnych śrubkach mocujących silnik)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.